Tartaar van Valtellina IGP bresaola worst

Tartaar van Valtellina IGP bresaola worst met asperges

Een heerlijk gerechtje met de authentieke bresaola worst.
Tartaar van Valtellina IGP bresaola worst

Het leuke aan foodblogger zijn is het constant ontdekken van nieuwe smaken. Maar ook het meer leren van de achtergrond van de producten die we eten. Veelal gebeurt dat dan op uitnodiging van het merk, of het land van herkomst met een mooi event. Tijden veranderen noodgedwongen en hierdoor kon het zo zijn dat ik thuis een proeverij kon doen. Een fijne doos met èchte Italiaanse wijnen, kaas en vlees werd bij mij bezorgd. En in mijn eigen woonkamer leerde ik een hoop meer over bijvoorbeeld het fijne stukje vlees bresaola. Let op bij aanschaf dat er wel een keurmerk op de verpakking staat. Dit garandeert dat je de èchte Valtellina worst te pakken hebt. Ik maakte er een heerlijke tartaar van Valtellina IGP bresaola worst mee. Een recept die in de categorie “basis” valt want met maar heel weinig ingrediënten maak je een top gerechtje.

bresaola recept
Prachtig gedroogd rood vlees met veel geur en smaak.
Tartaar van Valtellina IGP bresaola worst

Tartaar van Valtellina IGP bresaola worst

Een heerlijk gerechtje met de authentieke bresaola worst.
5 van 5 stemmen
Afdrukken Pin Rate
Gang: voorgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: asperges, bresaola, toast
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Porties: 4 personen
Auteur: Francine
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Benodigdheden:

scherp mes

Ingrediënten:

  • 240 gram bresaola Valtellina worst
  • 1 bosje groene asperges
  • 30 ml olijfolie
  • 1 eetlepel grove mosterd
  • 4 witte boterhammen
  • 1 teentje knoflook
  • 1 citroen
  • 3 takjes peterselie

En zo maak je het:

  • Hak of snijd met een scherp mes de worst in hele kleine blokjes.
  • Neem een kommetje erbij en doe hierin de mosterd, olijfolie, sap van de citroen en fijngehakte peterselie. Mix het geheel tot een mooie gladde saus. Meng het vlees door deze saus.
  • Was de asperges en hak het kontje eraf. Met een mandoline snijd je de asperges in hele dunne fijne reepjes.
  • Druppel wat extra olijfolie op de boterhammen en smeer ze in met het knoflookteentje. Grill of rooster ze. Daarna met een kookring een mooi rondje eruit steken.
  • Laat het rondje toast in de ring zitten en verdeel het vlees duw een beetje aan en haal dan voorzichtig de ring eraf.
  • Leg de asperge-snippers op het vlees en druppel wat olijfolie erop. Maak eventueel af met een augurkje en kapperappeltje.
  • Heerlijk Happen!
Wat vind je van dit recept?
bresaola Valtellina
Een prachtig receptje dat je als voorgerecht kunt serveren.

Tartaar van Valtellina IGP bresaola worst

De kans dat je bresaola Valtellina in een supermarkt gaat vinden is klein. Laat ik dat alvast even zeggen, hiervoor zul je naar een Italiaanse speciaalzaak moeten. Of een kaas-worstboer met een uitgebreid assortiment. Heb je die gevonden dan kun je met dit bresaola recept aan de slag. Soms wordt deze worst die veelal flinterdun wordt geserveerd aangezien voor carpaccio. Maar dat is het niet het geval, dat is namelijk rauw vlees. Bresaola wordt minimaal 3 maanden gedroogd. In theorie is het dus eigenlijk géén tartaar deze tartaar van Valtellina IGP bresaola worst. Maar eerder serveren we het op de manier waarop een “normale” tartaar geserveerd wordt.

Koop je dit soort producten let dan op het keurmerk

Zoals met zoveel voedsel uit bepaalde gebieden die vrij exclusief kunnen zijn ontstaan er “copycats”. Denk aan Goudse kaas die vrijelijk over de hele wereld gemaakt wordt. Als een product een keurmerk heeft weet je zeker dat het komt daar waar het vandaan hoort te komen. En je dus ook de mensen die al decennia met liefde en passie hun product maken ondersteunt.

Andere lekkere Italiaanse gerechten proberen? Dat kan, maak dan deze maar eens:

Volg jij Heerlijke Happen al op Instagram of Facebook? Dat zou ik natuurlijk erg leuk vinden. Maak je dit recept tag me dan even zodat ik jullie creaties ook kan bewonderen!
Tartaar van Valtellina IGP bresaola worst
Het recept vond ik op Pinterest en komt uit het Italiaanse GQ magazine. Google translate hielp me om het ook te kunnen maken.
Wegens auteurs en copy rechten post ik hier niet de foto uit het GQ magazine, maar alleen mijn eigen foto’s.

1 gedachte over “Tartaar van Valtellina IGP bresaola worst met asperges”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling recept