Geschatte leestijd: 4 minuten
Een recept dat veel mensen op mijn website bekijken en opzoeken is kip bereid in een römertopf. Dat vind ik zelf wel een beetje grappig, want het is natuurlijk een manier van koken die je niet zo vaak meer ziet. Maar misschien hebben sommigen van jullie nog wel ergens een römertopf in een kast liggen… In dat geval wil ik jullie graag een heerlijke variatie laten zien met deze kip met bloedsinaasappel uit de römertopf. Dit soort recepten valt hier thuis ook altijd erg in de smaak, mijn man noemt me zelfs al de römertopf-expert. En dat vind ik dan weer een leuk compliment. kip uit de romertopf recepten
En zo maak je de Bloedsinaasappel kip uit de römertopf
Zet eerst je römertopf in een bak met water en laat hem daar een 10 minuutjes tot een half uur in weken.
Snij één sinaasappel in kwarten. Deze kwarten stop je in de holte van de kip.
Neem een mengkom erbij en doe hier alle ingrediënten van de marinade in. Met een garde klop je het geheel tot een gladde marinade. Hij is vrij vloeibaar maar dat komt in de römertopf helemaal goed.
Maak daarna de sjalotten schoon en snij ze in een paar plakken. De bol knoflook snij je door het midden. Haal de teentjes los en strooi ze op de boden van de römertopf samen met de sjalotten. Leg de kip er bovenop.
Giet de marinade over de kip en strooi er nog wat extra zout en peper op. Snij de tweede sinaasappel in plakken en verdeel deze bovenop en aan de zijkant van de kip.
Bloedsinaasappel kip uit de römertopf
Zet de römertopf in een koude oven en stel de temperatuur in op 160 graden. Laat de kip nu twee uur stoven. Na de twee uur haal je het deksel eraf en verhoog je de temperatuur naar 200 graden om de bovenkant mooi bruin te laten worden. Ongeveer een kwartiertje.
Neem een mooie opdien-schaal erbij en til de kip uit de römertopf. Laat hem even uitlekken en leg hem dan op de schaal. Lekker scherp mes erbij pakken en zonder veel moeite snij je heerlijke stukken kip zo van het bot af!
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.
Bloedsinaasappel kip uit de römertopf
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptIngrediënten:
- 1 hele biologische kip
- 2 bloedsinaasappels
- 1 bol knoflook
- 2 sjalotten
Voor de marinade heb je nodig:
- 1 el mosterdzaadjes
- 1 el komijnzaadjes
- 3 el Dijonmosterd
- 2 el honing
- 100 ml witte wijn - goede kwaliteit
- zout
- peper
- 1 el Provençaalse kruiden
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Zet eerst je römertopf in een bak met water en laat hem daar een 10 minuutjes tot een half uur in weken.
- Snij één sinaasappel in kwarten. Deze kwarten stop je in de holte van de kip.
- Neem een mengkom erbij en doe hier alle ingrediënten van de marinade in. Met een garde klop je het geheel tot een gladde marinade. Hij is vrij vloeibaar maar dat komt in de römertopf helemaal goed.
- Maak daarna de sjalotten schoon en snij ze in een paar plakken. De bol knoflook snij je door het midden. Haal de teentjes los en strooi ze op de boden van de römertopf samen met de sjalotten. Leg de kip er bovenop.
- Giet de marinade over de kip en strooi er nog wat extra zout en peper op. Snij de tweede sinaasappel in plakken en verdeel deze bovenop en aan de zijkant van de kip.
- Zet de römertopf in een koude oven en stel de temperatuur in op 160 graden. Laat de kip nu twee uur stoven. Na de twee uur haal je het deksel eraf en verhoog je de temperatuur naar 200 graden om de bovenkant mooi bruin te laten worden. Ongeveer een kwartiertje.
Wil je meer recepten uitproberen zoals Bloedsinaasappel kip uit de römertopf? Kijk dan eens naar onderstaande recepten
Hele kip uit de Römertopf met Provençaalse kruiden
Kip in tomatensaus uit de römertopf
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
romertopf recepten
Heerlijk kippetje !
Ik ben dol op kip