Geschatte leestijd: 4 minuten
Bloemkoolpuree uit de oven
Mijn dochter is een grote fan van bloemkool en vindt het heerlijk om het simpelweg gekookt te eten. Maar er zijn nog zoveel andere leuke manieren om met bloemkool te experimenteren! Een fantastisch alternatief voor aardappelpuree is bijvoorbeeld deze verrukkelijke bloemkoolpuree uit de oven. Deze puree heeft veel minder koolhydraten dan aardappelpuree, maar is minstens zo smaakvol. Voor dit recept maak ik gebruik van karnemelk. Dit zuivelproduct was vroeger een bijproduct van kleinschalige boterproductie en wordt verkregen door verzuurde room te karnen. In Nederland wordt karnemelk vooral in de zomer als drankje gedronken, maar het is dus ook zeer geschikt om een heerlijke puree mee te maken. Bloemkoolpuree ovenschotel met kaas.
En zo maak je de Bloemkoolpuree uit de oven:
-Zet eerst een pan water op en doe hierin de bloemkoolroosjes en de drie schoongemaakte teentjes knoflook. Kook ze 20 minuten tot ze zacht zijn.
-Terwijl de bloemkool kookt pak je een koekenpan erbij en bak je hierin de spekreepjes. Bak ze tot ze helemaal mooi krokant zijn en laat ze dan uitlekken op een keukenpapiertje.
-Verwarm dan je oven voor op 200 graden.
-Wanneer de bloemkool gaar is giet je deze af in een vergiet en laat je het vervolgens goed uitlekken. Doe de roosjes terug in de pan en voeg nu peper en zout toe. Ook voeg je de karnemelk toe en een handvol gehakte bieslook. Pak je staafmixer erbij en mix het geheel zacht tot een puree.
-Pak je ovenschalen erbij en schep de puree erin. Verkruimel de spek erboven en strooi er dan de in stukjes gesneden cheddar en geraspte kaas op en zet in de oven tot de kaas is gesmolten. Zet als laatste heel even je grill aan om de kaas mooi te kleuren.
Bloemkoolpuree uit de oven
Als tip zou ik willen meegeven om de ovenschalen waarin de bloemkoolpuree wordt geserveerd, op een leuke houten plank te plaatsen. Dit zorgt niet alleen voor een leuke presentatie van het gerecht, maar maakt het ook makkelijker om de schalen te verplaatsen en te serveren.
Om de maaltijd compleet te maken, aten wij er wat lekkere kipworstjes bij. Deze passen uitstekend bij de smaak van de bloemkoolpuree en maken het geheel tot een smakelijk gerecht.
*Inspiratie via Pinterest*
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.
Bloemkoolpuree uit de oven
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptBenodigdheden:
Ingrediënten:
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Verwarm dan je oven voor op 200 graden.
- Zet eerst een pan water op en doe hierin de bloemkoolroosjes en de drie schoongemaakte teentjes knoflook. Kook ze 20 minuten tot ze zacht zijn.
- Terwijl de bloemkool kookt pak je een koekenpan erbij en bak je hierin de spekreepjes. Bak ze tot ze helemaal mooi krokant zijn en laat ze dan uitlekken op een keukenpapiertje.
- Wanneer de bloemkool gaar is giet je deze af in een vergiet en laat je het vervolgens goed uitlekken. Doe de roosjes terug in de pan en voeg nu peper en zout toe. Ook voeg je de karnemelk toe en een handvol gehakte bieslook. Pak je staafmixer erbij en mix het geheel zacht tot een puree.
- Pak je ovenschalen erbij en schep de puree erin. Verkruimel de spek erboven en strooi er dan de in stukjes gesneden cheddar en geraspte kaas op en zet in de oven tot de kaas is gesmolten. Zet als laatste heel even je grill aan om de kaas mooi te kleuren.
Wil je meer recepten uitproberen zoals Bloemkoolpuree uit de oven? Kijk dan eens naar onderstaande recepten
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
bloemkoolpuree ovenschotel met kaas
Dit ken ik nog niet. Snel maar eens proberen.