salade chevre chaud

Salade chevre chaud

Salade chevre chaud

Waarom een recept schrijven voor een salade die behoorlijk simpel is en eigenlijk iedereen zelf wel kan maken? Omdat ik graag met jullie een verhaal wil delen over deze salade chevre chaud waar we hartelijk om hebben moeten lachen. Deze salade die we aten was zó slecht dat een goede en lekkere versie op mijn site dus gewoon niet kon ontbreken.

Het was in 2013 dat wij op onze jaarlijkse gezamenlijke vakantie met mijn beste vriendin en haar man in Noord-Frankrijk waren. We bezochten het plaatsje Laon en het was lunchtijd. We besloten te gaan eten bij een klein restaurantje vlak naast de kathedraal daar. Drie biertjes, één icetea en vier salade chevre chaud was de bestelling. We hadden genoeg lol tot de bestelling voor onze neus stond… Een handje vol verlepte sla, 3 lullige tomaatjes en iets wat op geitenkaas op stokbrood moest lijken lag voor ons. We schoten nog nèt niet in de lach…

Dat deden we wel toen de rekening kwam: ruim 100 euro! Nadat we keurig betaald hadden hebben we buiten het restaurant kei-hard moeten gieren! De prijs was zo belachelijk en het eten zo ondermaats dat gebeurt je alleen op vakantie. Gelukkig spreek ik inmiddels goed Frans dus de volgende keer dat we zoiets voorgeschoteld krijgen zal ik het zéker niet laten om er wat van te zeggen!

Voor 4 personen heb je nodig:

  • 4 geitenkaasjessalade chevre chaud
  • zak gemengde sla
  • rijpe rode tomaatjes
  • stokbrood of pain de boulogne
  • een rode ui
  • wat pijnboompitjes
  • paar plakjes uitgebakken bacon

Voor de vinaigrette:

  • 6 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels azijn
  • peper
  • zout
  • Provençaalse kruiden
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 teentje gepeste knoflook
  • een leeg conserven potje

En zo maak je de salade:

-Verwarm eerst je oven voor op 200 graden. Bak dan het brood af in ongeveer 8 tot 10 minuten. Haal het uit de oven en snij het in mooie grove plakken. Snij een paar knoflooktenen door het midden en bestrijk daarmee het brood.

-Pak de geitenkaasjes erbij en leg deze op het brood, eventueel kun je nog wat honing over de kaas druppelen. Zet ze daarna in de oven onder de grill en laat mooi bruin worden. ( let op gaat snel dus niet laten verbranden)

-Snij dan de tomaten door het midden, snij de ui in ringen en bak de bacon krokant. Deze kun je daarna verkruimelen.

-Pak daarna vier borden erbij en doe hierop de sla, de in ringen gesneden ui en de rijpe tomaatjes. Strooi de verkruimelde bacon erop en leg daarop de toast met geitenkaas.

-In een leeg conservenpotje doe je alle ingrediënten voor de vinaigrette en schud deze vervolgens hard door elkaar zodat alles goed gemixt is.

Salade chevre chaud

Serveer tot slot de salade en druppel de vinaigrette over de salade: Heerlijk happen!salade chevre chaud

1 gedachte over “Salade chevre chaud”

  1. Pingback: Italiaanse castagnaccio taart - Heerlijke Happen

Reacties zijn gesloten.