Salade chevre chaud met uitgebakken bacon

Salade chevre chaud

Waarom een recept schrijven voor een salade die behoorlijk simpel is en eigenlijk iedereen zelf wel kan maken? Omdat ik graag met jullie een verhaal wil delen over deze salade chevre chaud waar we hartelijk om hebben moeten lachen. Deze salade die we aten was zó slecht dat een goede en lekkere versie op mijn site dus gewoon niet kon ontbreken. Salade met geitenkaas.

Het was in 2013 dat wij op onze jaarlijkse gezamenlijke vakantie met mijn beste vriendin en haar man in Noord-Frankrijk waren. We bezochten het plaatsje Laon en het was lunchtijd. We besloten te gaan eten bij een klein restaurantje vlak naast de kathedraal daar. Drie biertjes, één icetea en vier salade chevre chaud was de bestelling. We hadden genoeg lol tot de bestelling voor onze neus stond… Een handje vol verlepte sla, 3 lullige tomaatjes en iets wat op geitenkaas op stokbrood moest lijken lag voor ons. We schoten nog nèt niet in de lach…

Dat deden we wel toen de rekening kwam: ruim 100 euro! Nadat we keurig betaald hadden hebben we buiten het restaurant kei-hard moeten gieren! De prijs was zo belachelijk en het eten zo ondermaats dat gebeurt je alleen op vakantie. Gelukkig spreek ik inmiddels goed Frans dus de volgende keer dat we zoiets voorgeschoteld krijgen zal ik het zéker niet laten om er wat van te zeggen! salade met geitenkaas en spek

Voor 4 personen Salade chevre chaud heb je nodig:

Salade chevre chaud salade met geitenkaas en spek
  • 4 geitenkaasjes
  • zak gemengde sla
  • rijpe rode tomaatjes
  • stokbrood of pain de boulogne
  • een rode ui
  • wat pijnboompitjes
  • paar plakjes uitgebakken bacon

Voor de vinaigrette van de Salade chevre chaud:

  • 6 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels azijn
  • peper
  • zout
  • Provençaalse kruiden
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 teentje gepeste knoflook
  • een leeg conserven potje

En zo maak je de Salade chevre chaud:

-Verwarm eerst je oven voor op 200 graden. Bak dan het brood af in ongeveer 8 tot 10 minuten. Haal het uit de oven en snij het in mooie grove plakken. Snij een paar knoflooktenen door het midden en bestrijk daarmee het brood.

-Pak de geitenkaasjes erbij en leg deze op het brood, eventueel kun je nog wat honing over de kaas druppelen. Zet ze daarna in de oven onder de grill en laat mooi bruin worden. ( let op gaat snel dus niet laten verbranden)

-Snij dan de tomaten door het midden, snij de ui in ringen en bak de bacon krokant. Deze kun je daarna verkruimelen.

-Pak daarna vier borden erbij en doe hierop de sla, de in ringen gesneden ui en de rijpe tomaatjes. Strooi de verkruimelde bacon erop en leg daarop de toast met geitenkaas.

-In een leeg conservenpotje doe je alle ingrediënten voor de vinaigrette en schud deze vervolgens hard door elkaar zodat alles goed gemixt is.

Salade chevre chaud

Serveer tot slot de salade en druppel de vinaigrette over de salade: Heerlijk happen!

salade chevre chaud

Salade chevre chaud

Waarom een recept schrijven voor een salade die behoorlijk simpel is en eigenlijk iedereen zelf wel kan maken? Omdat ik graag met jullie een verhaal wil delen over deze salade chevre chaud waar we hartelijk om hebben moeten lachen
4.9 van 8 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: lunch, Salade
Keuken: Frans
Trefwoord: geitenkaas
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Porties: 4 personen
calorieën: 263kcal
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Benodigdheden:

een leeg conserven potje

Ingrediënten:

  • 4 chevre chaud - geitenkaasjessalade
  • 1 zak gemengde sla
  • rode tomaatjes - rijpe
  • 1 stokbrood - of pain de boulogne
  • 1 rode ui
  • pijnboompitjes
  • 2 plakjes bacon - uitgebakken

Voor de vinaigrette:

En zo maak je het:

  • Verwarm eerst je oven voor op 200 graden. Bak dan het brood af in ongeveer 8 tot 10 minuten. Haal het uit de oven en snij het in mooie grove plakken. Snij een paar knoflooktenen door het midden en bestrijk daarmee het brood.
  • Pak de geitenkaasjes erbij en leg deze op het brood, eventueel kun je nog wat honing over de kaas druppelen. Zet ze daarna in de oven onder de grill en laat mooi bruin worden. ( let op gaat snel dus niet laten verbranden)
  • Snij dan de tomaten door het midden, snij de ui in ringen en bak de bacon krokant. Deze kun je daarna verkruimelen.
  • Pak daarna vier borden erbij en doe hierop de sla, de in ringen gesneden ui en de rijpe tomaatjes. Strooi de verkruimelde bacon erop en leg daarop de toast met geitenkaas.
  • In een leeg conservenpotje doe je alle ingrediënten voor de vinaigrette en schud deze vervolgens hard door elkaar zodat alles goed gemixt is.
Beoordeel dit recept
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Onderstaande recepten ook eens proberen?

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

salade met geitenkaas en spek

Start » Recepten » Hoofdgerechten » Salade chevre chaud met uitgebakken bacon

4 gedachten over “Salade chevre chaud met uitgebakken bacon”

  1. Pingback: Coeur de boeuf salade met geitenkaas - Heerlijke Happen

  2. Pingback: Italiaanse castagnaccio taart van kastanjemeel - Heerlijke Happen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept