Salade chevre chaud met uitgebakken bacon

Salade chevre chaud

Geschatte leestijd: 4 minuten

Waarom een recept schrijven voor een salade die behoorlijk simpel is en eigenlijk iedereen zelf wel kan maken? Omdat ik graag met jullie een verhaal wil delen over deze salade chevre chaud waar we hartelijk om hebben moeten lachen. Deze salade die we aten was zó slecht dat een goede en lekkere versie op mijn site dus gewoon niet kon ontbreken. Salade met geitenkaas.

Het was in 2013 dat wij op onze jaarlijkse gezamenlijke vakantie met mijn beste vriendin en haar man in Noord-Frankrijk waren. We bezochten het plaatsje Laon en het was lunchtijd. We besloten te gaan eten bij een klein restaurantje vlak naast de kathedraal daar. Drie biertjes, één icetea en vier salade chevre chaud was de bestelling. We hadden genoeg lol tot de bestelling voor onze neus stond… Een handje vol verlepte sla, 3 lullige tomaatjes en iets wat op geitenkaas op stokbrood moest lijken lag voor ons. We schoten nog nèt niet in de lach…

Dat deden we wel toen de rekening kwam: ruim 100 euro! Nadat we keurig betaald hadden hebben we buiten het restaurant kei-hard moeten gieren! De prijs was zo belachelijk en het eten zo ondermaats dat gebeurt je alleen op vakantie. Gelukkig spreek ik inmiddels goed Frans dus de volgende keer dat we zoiets voorgeschoteld krijgen zal ik het zéker niet laten om er wat van te zeggen! salade met geitenkaas en spek

Salade chevre chaud salade met geitenkaas en spek

En zo maak je de Salade chevre chaud:

-Verwarm eerst je oven voor op 200 graden. Bak dan het brood af in ongeveer 8 tot 10 minuten. Haal het uit de oven en snij het in mooie grove plakken. Snij een paar knoflooktenen door het midden en bestrijk daarmee het brood.

-Pak de geitenkaasjes erbij en leg deze op het brood, eventueel kun je nog wat honing over de kaas druppelen. Zet ze daarna in de oven onder de grill en laat mooi bruin worden. ( let op gaat snel dus niet laten verbranden)

-Snij dan de tomaten door het midden, snij de ui in ringen en bak de bacon krokant. Deze kun je daarna verkruimelen.

-Pak daarna vier borden erbij en doe hierop de sla, de in ringen gesneden ui en de rijpe tomaatjes. Strooi de verkruimelde bacon erop en leg daarop de toast met geitenkaas.

-In een leeg conservenpotje doe je alle ingrediënten voor de vinaigrette en schud deze vervolgens hard door elkaar zodat alles goed gemixt is.

Salade chevre chaud

Om het gerecht compleet te maken, is het tijd om de salade te serveren. Plaats een flinke portie salade op een bord en zorg ervoor dat alle ingrediënten mooi verdeeld zijn. Vervolgens is het tijd om de vinaigrette toe te voegen.

De vinaigrette is de perfecte finishing touch voor deze heerlijke salade. Het zorgt voor een verfrissende en pittige smaak die perfect past bij de verschillende groenten en toppings in de salade. Druppel de vinaigrette gelijkmatig over de salade, zodat elke hap een mooie balans heeft tussen de verschillende smaken.

Eenmaal klaar om te serveren, kun je de salade opdienen als een bijgerecht bij een hoofdgerecht of als een lichte en gezonde lunch op zichzelf. Het is een veelzijdige salade die je naar wens kunt aanpassen door andere groenten of toppings toe te voegen. Maar één ding is zeker, met de vinaigrette is deze salade een echte smaakmaker!

Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.

salade chevre chaud

Salade chevre chaud

Waarom een recept schrijven voor een salade die behoorlijk simpel is en eigenlijk iedereen zelf wel kan maken? Omdat ik graag met jullie een verhaal wil delen over deze salade chevre chaud waar we hartelijk om hebben moeten lachen

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

4.9 van 16 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: lunch, Salade
Keuken: Frans
Trefwoord: geitenkaas
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Porties: 4 personen
calorieën: 263kcal
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Benodigdheden:

een leeg conserven potje

Ingrediënten:

  • 4 chevre chaud - geitenkaasjessalade
  • 1 zak gemengde sla
  • rode tomaatjes - rijpe
  • 1 stokbrood - of pain de boulogne
  • 1 rode ui
  • pijnboompitjes
  • 2 plakjes bacon - uitgebakken

Voor de vinaigrette:

Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.

En zo maak je het:

  • Verwarm eerst je oven voor op 200 graden. Bak dan het brood af in ongeveer 8 tot 10 minuten. Haal het uit de oven en snij het in mooie grove plakken. Snij een paar knoflooktenen door het midden en bestrijk daarmee het brood.
  • Pak de geitenkaasjes erbij en leg deze op het brood, eventueel kun je nog wat honing over de kaas druppelen. Zet ze daarna in de oven onder de grill en laat mooi bruin worden. ( let op gaat snel dus niet laten verbranden)
  • Snij dan de tomaten door het midden, snij de ui in ringen en bak de bacon krokant. Deze kun je daarna verkruimelen.
  • Pak daarna vier borden erbij en doe hierop de sla, de in ringen gesneden ui en de rijpe tomaatjes. Strooi de verkruimelde bacon erop en leg daarop de toast met geitenkaas.
  • In een leeg conservenpotje doe je alle ingrediënten voor de vinaigrette en schud deze vervolgens hard door elkaar zodat alles goed gemixt is.
Beoordeel dit recept Promotion partner of Verdify
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Vindt je bovenstaand recept lekker? Probeer dan ook eens onderstaande recepten:

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

salade met geitenkaas en spek

Start » Recepten » Hoofdgerechten » Salade chevre chaud met uitgebakken bacon

5 gedachten over “Salade chevre chaud met uitgebakken bacon”

  1. Pingback: Coeur de boeuf salade met geitenkaas - Heerlijke Happen

  2. Pingback: Italiaanse castagnaccio taart van kastanjemeel - Heerlijke Happen

  3. Pingback: Provencaals gegrilde Toulouse worst - Heerlijke Happen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept