Knoflook kurkuma pangasius

Knoflook kurkuma pangasius

Knoflook kurkuma pangasius

Wil je je vis een heerlijke smaak geven? Probeer dan eens deze knoflook kurkuma pangasius. Ik heb gekozen voor de pangasius omdat deze vis iets goedkoper is dan bijvoorbeeld kabeljauw. Natuurlijk kun je de pangasius door elke wit-vis vervangen maar ik kook ook recepten voor mensen met een wat kleinere beurs. En dat is ook gelijk het voordeel van deze vis: Hij is niet zo duur. De specerij die ik in dit gerecht gebruik is Kurkuma. Dit is een specerij die gemaakt wordt van de wortel van de Curcuma long plant. Het geeft namelijk een mooie kleur aan je gerechten. Een mooie warme gele kleur. Zo maak je dus ook zelf mooie gele rijst. De meeste kurkuma komt uit de oogst van de wortel uit India.

Voor 2 personen heb je nodig:

Knoflook kurkuma pangasius

  • 2 stukken pangasius
  • 1 doosje zeekraal
  • 1 zakje spelt/linzen/zilvervliesrijst
  • een citroen
  • paksoi
  • ketjap sedeng van Oma Miet
  • 75 gram gesmolten boter
  • 3 tenen knoflook
  • 1 eetlepel kurkuma
  • peper/zout

En zo maak je het:

-Was eerst de paksoi en haal de bladeren los. Droog ze daarna goed af en leg ze apart tot je ze gaat gebruiken.

-Verwarm dan je oven voor op 200 graden.

-Neem een kommetje erbij en doe hierin de boter, smelt deze even in de oven en haal het bakje er met een ovenwant uit! Voeg daarna de 3 fijngehakte tenen knoflook, de kurkuma en 2 eetlepels citroensap aan toe. En mix vervolgens het geheel goed door elkaar tot je een gladde saus hebt.

-Pak een ovenschaal erbij en vet de bodem in. Leg hierop de pangasiusfilets. Strooi wat peper en zout op de filets. Wil je het wat pittiger hebben strooi dan ook nog wat chilivlokken erop. Met een lepel schep je de botersaus op de vis en zorg ervoor dat de hele vis mooi bedekt is hiermee.

Knoflook kurkuma pangasius

-Zet de schaal in de oven en bak de filets gaar in ongeveer 15 minuten.

-Terwijl de vis aan het bakken is maken we de paksoi klaar. Pak een grote koekenpan erbij en doe hierin een beetje olijfolie. doe de losse paksoi in de pan en bak ze op hoog vuur aan. Voeg daarna een eetlepel ketjap toe en laat ze even stomen.

-In een klein koekenpannetje doe je wat takjes zeekraal en deze verwarm je voor 2 tot 3 minuten met een klein beetje olijfolie.

-Ik kocht bij de versafdeling van de supermarkt een zakje voorgekookte linzen/spelt/zilvervlies rijst. Deze hoeft maar een minuutje in de magnetron.

Knoflook kurkuma pangasius

Neem ten slotte je borden erbij en leg de vis op het bord. Garneer met de zeekraal en leg de paksoi en de rijst-mix erbij. Klein scheutje Ketjap sendeng erover en: Heerlijk Happen!

 

*   De Ketjap Sedeng van Oma Miet koop je hier : tjemaralaan 14

 

Facebook Comments

Reacties

Reacties