Ribstuk uit de römertopf

Ribstuk uit de römertopf

Ribstuk uit de römertopf

Liet ik jullie al eerder zien hoe je een hele kip in de römertopf kan maken. Nu gaan we een ribstuk uit de römertopf maken. Voor degene die hem in zijn keukenkast heeft staan en er eigenlijk nooit iets mee doet het is zo makkelijk. Gewoon net even een andere manier van je gerechten stoven. Het ribstuk snijden we in grove stukken en in twee uur tijd stoof je een heerlijke maaltijd gaar.

Ribstuk uit de römertopf

Dit heb je nodig voor 4 personen:

  • 1 flink stuk ribstuk rond de 700 gram
  • 2 grote witte uien
  • 3 rijpe rode tomaten
  • 1 bak gemengde champignons
  • 1 pakje tomato frito
  • peper/zout
  • 2 eetlepels persillade
  • 2 tenen knoflook geperst

En zo maken we hem:

-Begin eerst met je römertopf, deze leg je in koud water en laat je 15 minuten weken. De oven verwarmen we NIET voor. Je zet de schaal koud in de oven en laat hem daarna langzaam op temperatuur komen.

-Neem het stuk ribstuk erbij en snij deze in grove stukken, bestrooi met wat zout en peper.

-Schil de uien snij deze in grove stukken, ook de tomaten snij je in vieren. Maak de champignons schoon en hak daarna ook deze in stukken.

-Meng het vlees met de groenten door elkaar en haal de römertopf uit het water. Even laten uitlekken en dan de vlees-groentenmix in de schaal doen. Knijp de knoflooktenen uit en strooi de persillade erover.

-Als laatste giet je de tomaat Frito in de römertopf en mix het geheel, voeg nog 75 ml water eraan toe en zet dan het deksel op de römertopf. Zet hem in de koude oven en zet de temperatuur op 200 graden. De schaal moet wanneer de oven op temperatuur is gekomen twee uur stoven.

Ribstuk uit de römertopf

Haal ten slotte de schaal uit de oven en verwijder het deksel, serveer met lekkere gebakken aardappeltjes of rijst en dan: Heerlijk happen!

7 gedachten over “Ribstuk uit de römertopf”

  1. RT @HeerlijkeHappen: #Ribstuk uit de römertopf
    Liet ik jullie al eerder zien hoe je een hele kip in de römertopf kan maken. Nu gaan we een…

Reacties zijn gesloten.