Ribstuk uit de römertopf met persillade

Geschatte leestijd: 7 minuten

Liet ik jullie al eerder zien hoe je een hele kip in de römertopf kan maken. Nu gaan we een ribstuk uit de römertopf maken. Voor degene die hem in zijn keukenkast heeft staan en er eigenlijk nooit iets mee doet het is zo makkelijk. Gewoon net even een andere manier van je gerechten stoven. Het ribstuk snijden we in grove stukken en in twee uur tijd stoof je een heerlijke maaltijd gaar. romertopf recepten ribstuk bereiden en braden

Ribstuk uit de römertopf romertopf recepten

Een ribstuk is een stuk rundvlees dat bestaat uit de ribben en het vlees dat daartussen zit. Het is een mals en sappig stuk vlees dat geschikt is voor verschillende bereidingswijzen. Je kunt het bijvoorbeeld braden in de oven, smoren in een braadpan of grillen op de barbecue. Een ribstuk heeft veel smaak door het vet dat erin zit. Je kunt het vlees kruiden met zout, peper, laurier, kruidnagel of andere specerijen.

Een ribstuk kun je in zijn geheel bereiden of in plakken snijden. Je kunt het serveren met een saus die je maakt van de jus en de groenten die je mee bakt of smoort. Een ribstuk is een heerlijk stuk vlees voor een feestelijke maaltijd of een gezellige barbecue

En zo maken we de Ribstuk uit de römertopf:

-Begin eerst met je römertopf, deze leg je in koud water en laat je 15 minuten weken. De oven verwarmen we NIET voor. Je zet de schaal koud in de oven en laat hem daarna langzaam op temperatuur komen.

-Neem het stuk ribstuk erbij en snij deze in grove stukken, bestrooi met wat zout en peper.

-Schil de uien snij deze in grove stukken, ook de tomaten snij je in vieren. Maak de champignons schoon en hak daarna ook deze in stukken.

-Meng het vlees met de groenten door elkaar en haal de römertopf uit het water. Even laten uitlekken en dan de vlees-groentenmix in de schaal doen. Knijp de knoflooktenen uit en strooi de persillade erover.

-Als laatste giet je de tomaat Frito in de römertopf en mix het geheel, voeg nog 75 ml water eraan toe en zet dan het deksel op de römertopf. Zet hem in de koude oven en zet de temperatuur op 200 graden. De schaal moet wanneer de oven op temperatuur is gekomen twee uur stoven.

Ribstuk uit de römertopf

Haal ten slotte de schaal uit de oven en verwijder het deksel, serveer met lekkere gebakken aardappeltjes of rijst.

Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.

Ribstuk uit de römertopf

Ribstuk uit de römertopf

Liet ik jullie al eerder zien hoe je een hele kip in de römertopf kan maken. Nu gaan we een ribstuk uit de römertopf maken. Voor degene die hem in zijn keukenkast heeft staan en er eigenlijk nooit iets mee doet het is zo makkelijk.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

4.8 van 50 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: European
Trefwoord: ribstuk
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 2 uur
Totale tijd: 2 uur 10 minuten
Porties: 4 personen
calorieën: 523kcal
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Benodigdheden:

Römertopf

Ingrediënten:

  • 1 flink stuk ribstuk rond de 700 gram
  • 2 grote witte uien
  • 3 rijpe rode tomaten
  • 1 bak gemengde champignons
  • 1 pakje tomato frito
  • zout
  • peper
  • 2 eetlepels Persillade (kruidenmix)
  • 2 tenen knoflook geperst

Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.

En zo maak je het:

  • Begin eerst met je römertopf, deze leg je in koud water en laat je 15 minuten weken. De oven verwarmen we NIET voor. Je zet de schaal koud in de oven en laat hem daarna langzaam op temperatuur komen.
  • Neem het stuk ribstuk erbij en snij deze in grove stukken, bestrooi met wat zout en peper.
  • Schil de uien snij deze in grove stukken, ook de tomaten snij je in vieren. Maak de champignons schoon en hak daarna ook deze in stukken.
  • Meng het vlees met de groenten door elkaar en haal de römertopf uit het water. Even laten uitlekken en dan de vlees-groentenmix in de schaal doen. Knijp de knoflooktenen uit en strooi de persillade erover.
  • Als laatste giet je de tomaat Frito in de römertopf en mix het geheel, voeg nog 75 ml water eraan toe en zet dan het deksel op de römertopf. Zet hem in de koude oven en zet de temperatuur op 200 graden. De schaal moet wanneer de oven op temperatuur is gekomen twee uur stoven.
Beoordeel dit recept Promotion partner of Verdify
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Wil je meer recepten uitproberen zoals de Ribstuk uit de römertopf? Kijk dan eens naar onderstaande recepten

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

romertopf ribstuk bereiden braden recepten

Start » Recepten » Hoofdgerechten » Ribstuk uit de römertopf met persillade

10 gedachten over “Ribstuk uit de römertopf met persillade”

  1. Pingback: Jackfruit stoofschotel uit de römertopf - Heerlijke Happen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept