Geschatte leestijd: 3 minuten
Quiches zijn eigenlijk gewoon comfortfood. De mogelijkheden zijn eindeloos en makkelijk een dag van te voren te maken. Heb je een drukke dag gehad en kom je thuis hoef je hem alleen maar even op te warmen! Zo ook deze broccoli mais quiche. Wist jij trouwens dat het woord broccoli het meervoud is van het Italiaanse woord broccolo? Broccolo betekent namelijk : de bloeiende top van een kool. Broccoli is verwant aan bloemkool. Broccoli is afkomstig uit de regio van de Middellandse Zee en is een verwant van andere groenten zoals bloemkool en kool. Laten we aan de slag gaan met het maken van deze overheerlijke broccoli quiche vega.
Het wordt al meer dan 2000 jaar gegeten en werd oorspronkelijk gekweekt door de oude Romeinen. Vanuit Italië verspreidde broccoli zich naar andere delen van Europa en vervolgens naar de rest van de wereld. Het wordt nu over de hele wereld gekweekt en gegeten vanwege zijn unieke smaak en hoge voedingswaarde, waaronder vitamine C, vitamine K en vezels.. Al met al een fijn groente dus.
En dit is hoe je de Broccoli mais quiche maakt:
-Verwarm eerst de oven voor op 200 graden.
-Ontdooi de plakjes bladerdeeg, leg ze op elkaar en rol er 1 mooie lap van, groot genoeg voor de quichevorm van ongeveer 22 cm doorsnee.
-Kook ondertussen de broccoliroosjes in ruim kokend water met zout ongeveer 3 minuten en laat ze dan uitlekken samen met de maïskorrels in een vergiet.
-Beboter de quichevorm en bekleed hem met het bladerdeeg en prik er vervolgens met een vork wat gaatjes in.
-Verdeel de uitgelekte groenten over de quichebodem.
-Klop als laatste de eieren los met de kookroom en roer er zout, peper, en de kruiden doorheen en schenk het mengsel daarna over de groenten We zijn nu klaar met de voorbereidingen en de quiche kan de oven in..
-Bak de broccoli quiche vega in de oven in ongeveer 45 minuten goudbruin en gaar.
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.
Broccoli mais quiche
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptBenodigdheden:
Ingrediënten:
- 5 plakjes bladerdeeg
- 300 gram broccoliroosjes
- zout
- peper
- 1 blikje uitgelekte maïskorrels
- Roomboter voor de quichevorm
- 3 eieren
- 300 ml kookroom
- 2 eetlepels Italiaanse kruidenmix
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Verwarm eerst de oven voor op 200 graden.
- Ontdooi de plakjes bladerdeeg, leg ze op elkaar en rol er 1 mooie lap van, groot genoeg voor de quichevorm van ongeveer 22 cm doorsnee.
- Kook ondertussen de broccoliroosjes in ruim kokend water met zout ongeveer 3 minuten en laat ze dan uitlekken samen met de maïskorrels in een vergiet.
- Beboter de quichevorm en bekleed hem met het bladerdeeg en prik er vervolgens met een vork wat gaatjes in.
- Verdeel de uitgelekte groenten over de quichebodem.
- Klop als laatste de eieren los met de kookroom en roer er zout, peper, en de kruiden doorheen en schenk het mengsel daarna over de groenten.
- Broccoli Mais Quichebroccoli mais quiche
- Bak de quiche in de oven in ongeveer 45 minuten goudbruin en gaar
Wil je meer recepten uitproberen zoals de Broccoli mais quiche? Kijk dan eens naar onderstaande recepten
Paddestoelen quiche met persillade
Spruitjes quiche met spek en geitenkaas
Zoete aardappel met feta quiche
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
Altijd lekker een quiche