Geschatte leestijd: 3 minuten
Bucatini met kokkels en zeekraal is een verrukkelijk gerecht dat de smaken van zee en land samenbrengt. Bucatini is een pasta die lijkt op dikke spaghetti, maar met een klein gaatje in het midden. Kokkels zijn kleine schelpdieren met een zachte, zoete smaak. Zeekraal is een zoutminnende plant die langs de kust groeit en bekendstaat om zijn knapperige textuur en zilte smaak.
Bucatini, ook wel ‘perciatelli’ genoemd, is een Italiaanse noedel die lijkt op dikke spaghetti, maar met een kenmerkend gat in het midden. De naam ‘bucatini’ is afgeleid van het Italiaanse woord ‘buco’, wat ‘gat’ betekent. Dit unieke kenmerk zorgt ervoor dat de saus in de pasta trekt, waardoor elke hap extra smaakvol is.
Deze pasta vindt zijn oorsprong in de regio Lazio, met name in Rome, waar hij vaak wordt geserveerd met sauzen zoals ‘Amatriciana’, een saus op basis van guanciale (gedroogde varkenswang) en tomaten. Bucatini is ideaal voor dikkere sauzen omdat het gat extra oppervlakte biedt voor de saus om goed aan de pasta te hechten.
Om dit gerecht te bereiden, kook je de bucatini al dente in gezouten water. Terwijl de pasta kookt, bak je de kokkels in een pan met knoflook, witte wijn en peterselie totdat ze opengaan. Voeg vervolgens de zeekraal toe en laat het geheel kort sudderen. Meng de pasta met de saus en serveer met een partje citroen. Dit eenvoudige maar smaakvolle gerecht is perfect voor een zomerse avond.
Bucatini met kokkels en zeekraal
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.
Bucatini met kokkels
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptBenodigdheden:
Ingrediënten:
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Vul een grote kom met water en strooi en wat zout in. Laat de kokkels hier minimaal een half uur in weken. Ze "spugen" dan zelf het zand uit wat nog in de schelpen zit. Gooi de schelpen die kapot zijn of die drijven weg.
- Hak de rode knoflook fijn, verwijder de zaadjes uit de rode peper en snijd hem in fijne reepjes. Snipper de sjalotten fijn.
- Was de zeekraal en de lamsoren, en verwijder eventueel degene met donkere plekken.
- Breng een ruime hoeveelheid water met zout aan de kook en kook de bucatini in een minuut of 10 gaar.
- Neem je koekenpan erbij en schenk hier een flinke scheut olijfolie in. Fruit de sjalot, rode peper, en knoflook een paar minuutjes. Voeg dan de kokkels toe en bak ze tot de schelpjes opengaan. ( Gebeurt vrij snel) Voeg de zeekraal en de lamsoren toe en blus af met een scheut witte wijn. Met de pepermolen breng je het op smaak.
- Giet de bucatini af en schep hem door de kokkels en verwarm eventjes mee. Dan alles op de borden en garneer eventueel met nog wat extra zeekraal.
- Heerlijk Happen!
Hieronder nog een aantal hele fijne recepten met pasta om ook eens te proberen:
Bucatini all’amatriciana , een Italiaanse klassieker
Basisrecept perfecte Italiaanse pasta
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk.
Bucatini met kokkels en zeekraal