Geschatte leestijd: 3 minuten
Ja hoor, kom maar door met die zon en dat mooie weer! Dat betekent namelijk dat er weer lekker veel salades gegeten kunnen worden. En deze Caesar kipschnitzel asperge salade is een topper. Zoals de titel al zegt komt de inspiratie van de klassieke Caesar salade, we voegen er alleen wat andere dingen aan toe. Zoals een lekkere krokante kipschnitzel en ik had ook nog wat groene asperges in mijn koelkast liggen. Zero waste, dus even lekker grillen en dan bij de salade erbij er serveren.
Caesar kipschnitzel asperge salade
Zoals dat bij mij wel vaker gaat, vergat ik de eitjes weer eens… eigenlijk wilde ik heerlijke zachtgekookte eitjes maken. Maar nar een bepaalde tijd bedacht ik me ineens “hé hoe lang staan ze eigenlijk al op?”. Gegarandeerd hardgekookt dus! Maar goed daar smaken ze zeker niet minder om, dus eitjes erbij en smullen maar.
Deze Caesar kipschnitzel asperge salade is nog steeds vrij basic! Niet al te veel poespas, en je eet als een keizer ;-). Maar wat maakt deze salade dan zo bijzonder? Dat zit hem vooral in de dressing. Die maak je namelijk helemaal zelf met mayonaise, yoghurt, knoflook, mosterd, citroensap en Parmezaanse kaas. Een romige en smaakvolle saus die perfect past bij de knapperige sla, de malse kip en de frisse asperges. Je kunt natuurlijk ook een kant-en-klare Caesar dressing gebruiken, maar geloof me: zelf maken is veel lekkerder!
Hieronder het volledige recept met ingrediënten. Veel plezier met het maken van onderstaand recept. Heerlijke Happen!
Caesar kipschnitzel asperge salade
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptIngrediënten:
- 2 stronken romaine sla
- 1 pistolet
- 2 eieren
- 2 kipschnitzel
- 6 groene asperges
- 1 el olijfolie
- 1 el persillade kruidenmix
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snijd de pistolet in blokjes en druppel de olijfolie erover. Bestrooi met de persillade en bak af in de oven tot de blokjes goudbruin zijn.
- Snijd de kontjes van de asperges af en grill deze in een grillpan met wat olie.
- Bak daarna de kipschnitzels in die pan of een aparte koekenpan.
- Snijd de sla en was het goed, daarna even in de sla centrifuge en leg op de borden.
- In een maatbeker mix je alle ingrediënten voor de dressing. Klop tot je een mooie luchtige dressing hebt.
- Kook de eitjes naar wens hard of zachtgekookt.
- Druppel wat dressing over de sla en maak hem daarna af met alle andere ingrediënten.
- Heerlijk Happen!
Nog meer lekkere salades maken? Ik ben er dol op en kan je dus zeker nog wat meer inspiratie geven. Bekijk onderstaande recepten maar eens.
Probeer deze “kickstart” salade met bloemkoolrijst en avocado.
Of de echte klassieke Griekse salade, hét originele recept.
En deze overheerlijke Bic Mac salade is ook top.
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
Vandaag gaan we deze proberen