Kickstart salade met bloemkoolrijst

Kickstart salade met bloemkoolrijst

Laten we het nieuwe jaar beginnen met een fijne maaltijdsalade.
Kickstart salade met bloemkoolrijst

En zomaar ineens start er weer een heel nieuw jaar! En zoals bij zo vele andere mensen staat gezond eten als goed voornemen hier weer op de lijst. Na een december vol heerlijke happen, veel wijntjes en veel dinertjes moet de rem er weer op. Nu ben en blijf ik een Bourgondiër en zal ik nooit helemaal als “fitgirl” door het leven gaan. Dus wat betreft karige recepten, lege bordjes en drie blaadjes sla ben je bij mij niet aan het goede adres. Maar deze Kickstart salade met bloemkoolrijst is zeker geen vervelende start hoor. En zoals je kunt zien op de foto’s ligt het bord goed vol en zul je zeker geen honger hebben na het eten ervan.

Volop smaak, volop verse ingrediënten.
Kickstart salade met bloemkoolrijst

Kickstart salade met bloemkoolrijst

Laten we het nieuwe jaar beginnen met een fijne maaltijdsalade.
5 van 5 stemmen
Afdrukken Pin Rate
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: European
Trefwoord: avocado, bloemkoolrijst, couscous, feta
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Porties: 4 personen
calorieën:
Auteur: Francine

Benodigdheden:

pan
aifryer

Ingrediënten: 

  • 75 gr couscous - (ongekookt )
  • 300 gr bloemkoolrijst
  • 1 appel
  • 1 avocado
  • 400 gr kikkererwten
  • 100 gr feta
  • 2 takjes verse munt
  • 1 zakje rucola

Uit de voorraadkast:

  • peper en zout
  • 1 el ras el hanout

Voor de dressing:

  • 4 el yoghurt
  • 1 el honing
  • 1 el azijn
  • 1 tl grove mosterd

En zo maak je het:

  • Kook de couscous en de bloemkoolrijst volgens de verpakking in twee verschillende pannetjes. Laat uitlekken en voeg bij elkaar en roer goed door elkaar. Breng op smaak met de ras el hanout, peper en zout.
  • Bak de kikkererwten goudbruin in de airfryer. Ik breng ze altijd op smaak met een el olijfolie en 1 el persillademix.
  • Snijd de avocado en de appel in dunne partjes.
  • In bijv een oud jampotje voeg je alle ingrediënten voor de dressing toe en schud heel goed.
  • Neem de borden erbij en leg hier eerst de rucola op, daarna een schep van de couscous-bloemkoolrijst en maak het bord verder af.
  • Verkruimel de feta boven de salade en strooi er wat blaadjes verse munt op. Als laatste druppel je wat dressing erover.
  • Heerlijk Happen!
Beoordeel dit recept
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!
Deze salade is ook heel goed te bewaren. Doe er dan geen dressing op maar bewaar die in koelkast tot gebruik.

Kickstart salade met bloemkoolrijst

De salade is zowel koud als lauwwarm te eten. We maken de couscous en de bloemkoolrijst eerst warm. En ook de kikkererwten komen warm uit de airfryer. Zeker voor mensen die moeite hebben met het eten van salade in de winter is deze Kickstart salade met bloemkoolrijst dan een oplossing. Zit je vol? Hou je wat over? Dan neem je hem gewoon in een bakje mee naar je werk. Of thuis als je aan het thuiswerken bent. Hoe dan ook we gaan niet omkomen van de honger hier bij Heerlijke Happen, maar we binden wel een beetje in met de té zware gerechten de komende tijd.

Andere lekkere ( lichte ) maaltijdsalades maken? Probeer dan eens deze:

De munt geeft het een frisse smaak, naast het kruidige van de ras el hanout.

Meer inspiratie? Check deze maar dan:

3 gedachten over “Kickstart salade met bloemkoolrijst”

  1. Pingback: Basisrecept klassieke caesar salade - Heerlijke Happen

  2. Pingback: Lunch salade met tomaat en tonijn - Heerlijke Happen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling recept