Canarisch toetje bienmesabe Canario

Canarisch toetje bienmesabe Canario

Estimated reading time: 4 minuten

Bienmesabe Canario is een geliefd en traditioneel dessert van de Canarische Eilanden, bekend om zijn zoete, rijke smaak van amandelen, citroen en kaneel. De naam betekent letterlijk ‘het smaakt me goed’, en dat is precies wat je zult ervaren met dit eenvoudig te bereiden recept. Perfect als afsluiter van een maaltijd of als je zin hebt in een authentieke Spaanse lekkernij. Na onze culinaire reis langs de Canarische eilanden, sluiten we af met dit heerlijke toetje

Aan alles komt een einde, zo ook onze culinaire reis lang de Canarische eilanden! Twee weken lang konden jullie genieten van de toppers van deze eilanden, en we sluiten hoe kan het ook anders af met een toetje! Dit is een heel bekend Canarisch dessert, je moet wél van zoet houden. Dit recept bienmesabe Canario is heel gemakkelijk te maken.

recept bienmesabe Canario

Authentiek Bienmesabe Canario Recept: Canarisch Dessert met Amandel

Je kunt een heerlijk thema-diner samenstellen met alle recepten die online zijn verschenen. En wat is er dan beter dan afsluiten met een typisch Canarisch nagerecht? Bienmesabe Canario is een zoete lekkernij die je zeker moet proberen. Ik ben heel benieuwd naar jouw mening over dit gerecht. Laat me in de reacties hieronder vooral weten wat jij ervan gevonden hebt.

Canarisch dessert

Canarisch toetje bienmesabe Canario

Zoals dat wel vaker gaat zijn er in diverse landen diverse variaties op hetzelfde recept. Zo ook met dit recept bienmesabe Canario. Op de eilanden is het het meest populaire Canarisch dessert. In andere landen hebben ze een net iets andere bereidingswijze:

  • In Puerto Rico is het een siroop die over lange vingers wordt gegoten.
  • In Venezuela is het een cake die wordt gemaakt met kokos en likeur.
  • En in Panama maken ze het met melk ,suiker, en rijst.

Zo zie je maar elk land, ieder zijn eigen invulling. Wij hebben enorm genoten van al deze heerlijke recepten, en ik hoop jullie ook. De volgende vakantie zullen we weer recepten uit dat land of die streek gaan maken.

Canarisch toetje bienmesabe Canario

Stap-voor-stap Bereiding van het recept

Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.

Canarisch toetje bienmesabe Canario

Canarisch toetje bienmesabe Canario

De Canarios houden wel van zoet! Dit dessertje voldoet daar zeker aan.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

4.9 van 11 reacties
Print Pin
Beoordeel recept
Gang: dessert
Keuken: Canarische
Trefwoord: amandelmeel, citroensap, kaneel, suiker, vanille ijs
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Servings: 6 personen
Author: Francine
Bewaar dit recept

Benodigdheden:

koekenpan Koekenpan (voor roosteren amandelmeel)
steelpan Voor siroop
Serveerglaasjes

Ingrediënten:

  • 250 gram amandelmeel
  • 250 gram suiker
  • 250 ml water
  • 1 citroen - alleen het sap, plus eventueel wat rasp voor garnering
  • 4 eierdooiers
  • 2 kaneelstokjes
  • vanille-ijs - Optioneel voor serveren
  • of verse munt - voor garnering

Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.

En zo maak je het:

  • Pak de koekenpan erbij en doe het amandelmeel erin. Met een houten pollepel bak je al roerend het meel tot het lichtbruin is. Dit kan een minuutje of 5 duren. Doe dit op laag tot middelhoog vuur zodat het meel niet verbrandt.
  • Pak een pan erbij en doe hier de suiker, het water, het citroensap en de kaneelstokjes in. Breng aan de kook en laat wat inkoken tot je een siroop hebt. Haal de kaneelstokjes uit de pan.
  • Schep het amandelmeel bij de siroop en blijf roeren! Roer tot het een redelijk dikke massa is. Haal dan van het vuur.
  • Kluts het eigeel en voeg dit bij de amandelmix. Zet weer op laag vuur en met een garde roer je het eigeel door de mix, blijf wederom goed roeren! Roer voor een minuutje of 5 De massa zal nu de consistentie hebben van een dikke, maar nog vloeibare pasta, vergelijkbaar met amandelspijs
  • Schep de pasta in een glazen pot en laat afkoelen.
  • Wanneer afgekoeld pak je de glaasjes erbij en schep je 2 tot 3 el in het glaasje en serveer je het met een bolletje vanille-ijs.
  • Heerlijk Happen!
Nutrition Facts
Canarisch toetje bienmesabe Canario
Amount per Serving
Calories
443
% Daily Value*
Fat
 
24
g
37
%
Saturated Fat
 
3
g
19
%
Polyunsaturated Fat
 
1
g
Monounsaturated Fat
 
1
g
Cholesterol
 
130
mg
43
%
Sodium
 
9
mg
0
%
Potassium
 
44
mg
1
%
Carbohydrates
 
53
g
18
%
Fiber
 
6
g
25
%
Sugar
 
44
g
49
%
Protein
 
11
g
22
%
Vitamin A
 
180
IU
4
%
Vitamin C
 
10
mg
12
%
Calcium
 
121
mg
12
%
Iron
 
2
mg
11
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Beoordeel dit recept Promotion partner of Verdify
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Andere lekkere desserts maken? Probeer eens deze:

Wat dacht je van dit cheesecake taartje in een glaasje met aardbei?

Of deze Italiaanse tiramisu!

En deze romige chocolade mousse gemaakt van aquafaba is ook top.

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen.

Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

Start » Recepten » Nagerechten » Canarisch toetje bienmesabe Canario

Eén gedachte over “Canarisch toetje bienmesabe Canario”

4.91 from 11 votes (10 ratings without comment)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept