Geschatte leestijd: 3 minuten
Aan alles komt een einde, zo ook onze culinaire reis lang de Canarische eilanden! Twee weken lang konden jullie genieten van de toppers van deze eilanden, en we sluiten hoe kan het ook anders af met een toetje! Dit is een heel bekend Canarisch dessert, je moet wél van zoet houden. Dit recept bienmesabe Canario is heel gemakkelijk te maken. Wist je dat “bienmesabe” het smaakt me goed betekent?
Je kunt een heerlijk thema-diner samenstellen met alle recepten die online zijn verschenen. En wat is er dan beter dan afsluiten met een typisch Canarisch nagerecht? Bienmesabe Canario is een zoete lekkernij die je zeker moet proberen. Ik ben heel benieuwd naar jouw mening over dit gerecht. Laat me in de reacties hieronder vooral weten wat jij ervan gevonden hebt.
Canarisch toetje bienmesabe Canario
Zoals dat wel vaker gaat zijn er in diverse landen diverse variaties op hetzelfde recept. Zo ook met dit recept bienmesabe Canario. Op de eilanden is het het meest populaire Canarisch dessert. In andere landen hebben ze een net iets andere bereidingswijze:
- In Puerto Rico is het een siroop die over lange vingers wordt gegoten.
- In Venezuela is het een cake die wordt gemaakt met kokos en likeur.
- En in Panama maken ze het met melk ,suiker, en rijst.
Zo zie je maar elk land, ieder zijn eigen invulling. Wij hebben enorm genoten van al deze heerlijke recepten, en ik hoop jullie ook. De volgende vakantie zullen we weer recepten uit dat land of die streek gaan maken.
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.
Canarisch toetje bienmesabe Canario
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptIngrediënten:
- 250 gram amandelmeel
- 250 gram suiker
- 250 ml water
- 1 citroen - sap van 1 citroen
- 4 eierdooiers
- 2 kaneelstokjes
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Pak de koekenpan erbij en doe het amandelmeel erin. Met een houten pollepel bak je al roerend het meel tot het lichtbruin is. Dit kan een minuutje of 5 duren. Doe dit op laag tot middelhoog vuur zodat het meel niet verbrandt.
- Pak een pan erbij en doe hier de suiker, het water, het citroensap en de kaneelstokjes in. Breng aan de kook en laat wat inkoken tot je een siroop hebt. Haal de kaneelstokjes uit de pan.
- Schep het amandelmeel bij de siroop en blijf roeren! Roer tot het een redelijk dikke massa is. Haal dan van het vuur.
- Kluts het eigeel en voeg dit bij de amandelmix. Zet weer op laag vuur en met een garde roer je het eigeel door de mix, blijf wederom goed roeren! Roer voor een minuutje of 5 tot het een consistentie heeft van een dikke maar nog wel vloeibare massa heeft.
- Schep de pasta in een glazen pot en laat afkoelen.
- Wanneer afgekoeld pak je de glaasjes erbij en schep je 2 tot 3 el in het glaasje en serveer je het met een bolletje vanille-ijs.
- Heerlijk Happen!
Andere lekkere desserts maken? Probeer eens deze:
Wat dacht je van dit cheesecake taartje in een glaasje met aardbei?
En deze romige chocolade mousse gemaakt van aquafaba is ook top.
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen.
Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!