Pecan cashew frambozen bliss balls

Pecan cashew frambozen bliss balls

Je kunt echt eindeloos variëren met deze lekkere snack balletjes.
Pecan cashew frambozen bliss balls

Met deze balletjes kun je blijven variëren! Nu zou ik natuurlijk een verzamelpagina kunnen maken en mezelf de moeite besparen elke keer een heel recept en artikel erover te schrijven. Maar toch doe ik dat wel omdat ik vind dat ze allemaal hun eigen podium verdienen. En tegen de tijd dat ik er 10 heb zal ik wel een keer een verzamel artikel maken. Voor nu gaan we aan de slag met deze pecan cashew frambozen bliss balls. Ik begrijp dat niet iedereen standaard een pot met gevriesdroogd frambozenpoeder in huis heeft staan. Maar dat soort poeders kan ik je echt aanraden te kopen. Je kunt het namelijk ook in smoothies gebruiken, over je toetje strooien of kleur aan gerechten mee geven. En dan heb je een mooie natuurlijke smaak- en kleurmaker in je gerecht. Een bliss ball recept is helemaal niet ingewikkeld en je kunt dus blijven variëren met smaken en kleuren.

bliss balls recept
Een heerlijke combi tussen zoet, zout en zuur.
Pecan cashew frambozen bliss balls

Pecan cashew frambozen bliss balls

Je kunt echt eindeloos variëren met deze lekkere snack balletjes.
5 van 4 stemmen
Afdrukken Pin Rate
Gang: Tussendoortje
Keuken: European
Trefwoord: amandelen, bliss balls, chocolade, pecan
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 15 minuten
Porties: 4 personen
calorieën:
Auteur: Francine

Benodigdheden:

keukenmachine

Ingrediënten: 

  • 100 gram pecannoten
  • 100 gram cashewnoten
  • 3 eetlepels amandelboter - ( elke soort notenboter is prima hier )
  • 2 eetlepels cacaopoeder
  • 80 gram pure chocolade
  • 6 dadels
  • ¼ theelepel zeezout
  • 5 eetlepels gevriesdroogd frambozenpoeder - ( te verkrijgen bij KoRo bijvoorbeeld )
Zet alles op je lijst +

En zo maak je het:

  • Neem je keukenmachine erbij en doe alle ingrediënten behalve het frambozenpoeder erin.
  • Mixen maar!
    Pecan cashew frambozen bliss balls
  • Draai tot de noten korreltjes zijn en er bijna een soort plakkerig deeg ontstaat.
  • Haal uit de machine en maak er balletjes ter grootte van een bitterbal mee. ( Ik haalde 12 balletjes uit deze hoeveelheid).
  • Rol de balletjes door het frambozenpoeder en leg ze in een bakje in de koelkast voor minimaal een uurtje. Daarna nog een aantal dagen te bewaren in de koelkast.
  • Heerlijk Happen!
Heb je geen frambozenpoeder? Je kunt ze ook door kokosrasp rollen of nootjes, ook hier kun je in variëren. 
Beoordeel dit recept
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Ok het poeder in dit bliss ball recept waar koop je het? Er zijn echt zat online winkels die het verkopen. De mijne komt bij KoRo vandaan. Maar er zijn zat andere gezondheidswinkels waar je het kunt kopen. En wat is het nou precies? Het fruit in dit geval dus de frambozen worden gekoeld tot ongeveer -80 graden. Het water bevriest dus in het fruit. Daarna begint het vriesdrogen. Gedurende dit proces wordt het vocht uit het fruit verwijderd terwijl het fruit bevroren blijft. Vervolgens wordt het in een gekoelde vacuüm ruimte geplaatst en wordt er voorzichtig hitte toegevoegd. Hierdoor wordt het bevroren vocht direct vervangen door gas zonder vloeibaar te worden. En zo kunnen we de frambozen tot poeder vermalen en gebruiken voor deze pecan cashew frambozen bliss balls.

Andere fijne bliss balls of hapjes / tussendoortjes, check deze maar eens:

Volg jij Heerlijke Happen al op Instagram of Facebook? Dat zou ik natuurlijk erg leuk vinden. Maak je dit recept tag me dan even zodat ik jullie creaties ook kan bewonderen!
Je kunt ook voor andere soorten gevriesdroogde poeders kiezen.

1 gedachte over “Pecan cashew frambozen bliss balls”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling recept