🕒 Bereidingstijd: 40 minuten 👨🍳 Moeilijkheid: ★☆☆☆☆
Deze citroen aardappeltjes en roomchampignons zijn heerlijk als tapas of als bijgerecht. Geroosterde krieltjes met tijm en citroen gecombineerd met romige champignons – klaar in 40 minuten!

Citroen Aardappeltjes met Roomchampignons – Perfect Tapas Duo
Heb je een feestje? En wil je wat lekkere makkelijke hapjes bij het diner serveren? Nou dan zit je goed met deze citroen aardappeltjes en roomchampignons. Het zure van de aardappeltjes met het romige van de saus van de champignons. In één woord: Heerlijk! En zoals gewoonlijk makkelijk te maken en in een handomdraai op tafel. Zo heb je nog tijd om een lekker stuk vlees te bereiden of een heerlijk stuk vis. Dus snel aan de slag met dit Roomchampignons recept citroen aardappeltjes..

Tips voor Goudbruine Aardappeltjes
Voor perfect goudbruine en knapperige citroen-aardappeltjes uit de oven, begin je met het voorkoken. Kook de krieltjes ongeveer 10 minuten in gezouten water en giet ze goed af . Schud ze daarna even op in een vergiet om de buitenkant wat ruwer te maken. Zorg dat ze goed droog zijn voordat ze met olijfolie de hete oven in gaan; dit zorgt voor dat onweerstaanbare krokante laagje.

Stap-voor-stap Bereiding van het recept
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.

Citroen Aardappeltjes met Roomchampignons – Perfect Tapas Duo
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Print Mail recept Pin Beoordeel receptBenodigdheden:
Ingrediënten:
- 500 gram krieltjes
- 1 citroen
- 2 takjes tijm
- zout
- olijfolie
- peper
Voor de roomchampignons:
- 500 gram champignons
- 125 ml ongeslagen slagroom
- 125 ml crème fraîche
- 3 tenen knoflook
- verse krulpeterselie
- olijfolie
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Verwarm je oven voor op 200 graden.
- Was de krieltjes en laat ze uitlekken. Neem een bakblik erbij en leg hier een vel bakpapier op. Leg de krieltjes erop, druppel wat olijfolie erover en bestrooi met peper en zout. Snijd de citroen in partjes en leg deze erbij. Knijp één of twee partjes uit over de aardappeltjes.
- Ris de blaadjes tijm van de takjes en strooi over de aardappeltjes. Nu kunnen ze in de oven voor 25/30 minuutjes tot ze goudgeel en gaar zijn. Halfweg even husselen.
- Terwijl de aardappeltjes bakken maken we de champignons. Snijd het kontje van de steeltjes en borstel ze schoon met een champignonborsteltje.
- Neem de koekenpan erbij en doe hier wat olijfolie in. Bak de champignons lichtbruin en voeg dan de fijn gesneden teentjes knoflook toe en bak ze even mee.
- Roer de slagroom en crème fraîche erdoor en breng op smaak met peper en zout. Voeg een paar lepels fijngehakte peterselie toe. Laat het geheel even pruttelen.
- Neem je kommetjes erbij en schep hier de aardappeltjes en roomchampignons in.
Nog meer lekkere tapas recepten om een hele tafel vol te zetten met fijne gerechtjes net als deze citroen aardappeltjes en roomchampignons?
Deze heerlijke tapas knoflook garnalen, mijn dochters favoriet!
Of deze labneh, dé hartige yoghurtdop bij een tapastafel.
Citroen honing kippendij spiesjes: perfect voor de BBQ
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!