Estimated reading time: 4 minuten
Heb je een feestje? En wil je wat lekkere makkelijke hapjes bij het diner serveren? Nou dan zit je goed met deze citroen aardappeltjes en roomchampignons. Het zure van de aardappeltjes met het romige van de saus van de champignons. In één woord: Heerlijk! En zoals gewoonlijk makkelijk te maken en in een handomdraai op tafel. Zo heb je nog tijd om een lekker stuk vlees te bereiden of een heerlijk stuk vis. Dus snel aan de slag met dit Roomchampignons recept citroen aardappeltjes..
En zo maak je de citroen aardappeltjes en roomchampignons:
-Verwarm allereerst de oven voor op 200 graden.
-Was de krieltjes en laat ze vervolgens uitlekken in een vergiet, neem een bakblik erbij en leg hierop de aardappeltjes . Snijd de citroen in partjes leg ze erbij en knijp 1 of 2 partjes uit boven de aardappeltjes. Strooi er wat zout en peper op. Ris de blaadjes van de takjes tijm en strooi deze er ook op. Zet het geheel in de oven voor ongeveer 25/30 minuutjes, tot de aardappeltjes mooi goudbruin zijn. Halverwege de baktijd even goed husselen, zodat het citroensap er goed in kan trekken.
-Snijd een klein stukje van de steeltjes van de champignons en maak ze goed schoon met een champignonborsteltje. Neem een koekenpan erbij en doe hier een beetje olijfolie in. Vervolgens bak je de champignons mooi bruin. Voeg nu de fijn gesneden teentjes knoflook toe en bak deze even kort mee. Tot slot roer je de slagroom en de crème fraîche erdoor en laat je het even pruttelen.
-Hak de peterselie en strooi deze bij de roomchampignons. Breng op smaak met wat zout en peper.
Neem mooie bakjes erbij en serveer het op je feesttafel laat de complimenten maar binnenstromen.
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.
Citroen aardappeltjes en roomchampignons
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptBenodigdheden:
Ingrediënten:
Voor de roomchampignons:
- 500 gram champignons
- 125 ml ongeslagen slagroom
- 125 ml crème fraîche
- 3 tenen knoflook
- verse krulpeterselie
- olijfolie
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Verwarm je oven voor op 200 graden.
- Was de krieltjes en laat ze uitlekken. Neem een bakblik erbij en leg hier een vel bakpapier op. Leg de krieltjes erop, druppel wat olijfolie erover en bestrooi met peper en zout. Snijd de citroen in partjes en leg deze erbij. Knijp één of twee partjes uit over de aardappeltjes.
- Ris de blaadjes tijm van de takjes en strooi over de aardappeltjes. Nu kunnen ze in de oven voor 25/30 minuutjes tot ze goudgeel en gaar zijn. Halfweg even husselen.
- Terwijl de aardappeltjes bakken maken we de champignons. Snijd het kontje van de steeltjes en borstel ze schoon met een champignonborsteltje.
- Neem de koekenpan erbij en doe hier wat olijfolie in. Bak de champignons lichtbruin en voeg dan de fijn gesneden teentjes knoflook toe en bak ze even mee.
- Roer de slagroom en crème fraîche erdoor en breng op smaak met peper en zout. Voeg een paar lepels fijngehakte peterselie toe. Laat het geheel even pruttelen.
- Neem je kommetjes erbij en schep hier de aardappeltjes en roomchampignons in.
Nog meer lekkere tapas recepten om een hele tafel vol te zetten met fijne gerechtjes net als deze citroen aardappeltjes en roomchampignons?
Deze heerlijke tapas knoflook garnalen, mijn dochters favoriet!
Of deze labneh, dé hartige yoghurtdop bij een tapastafel.
Citroen honing kippendij spiesjes: perfect voor de BBQ
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
Roomchampignons recept citroen aardappeltjes