Gerookte makreel met haringsalade

Een super lekker gerechtje met veel vis! Gerookte makreel en haring zijn allebei vette vis en goed voor de gezondheid als je deze af en toe eens eet.
gerookte makreel met haringsalade

Gerookte makreel met haringsalade

Een super lekker gerechtje met veel vis! Gerookte makreel en haring zijn allebei vette vis en goed voor de gezondheid als je deze af en toe eens eet. Zeker wanneer de Hollandse nieuwe er weer zijn is dit een echte traktatie! Tegenwoordig kun je vrij makkelijk filets kopen die en daar zijn de graatjes keurig uitgehaald. Bij deze gerookte makreel met haringsalade serveer ik ook nog een kleine cocktail met verse tonijntartaar.Ook wel een favoriet stukje vis van mij. Onze visboer heeft zo af en toe een prachtig stuk bij zich en ik neem het dan ook gelijk mee!

Dit heb je nodig voor 4 personen:

gerookte makreel met haringsalade
  • 2 haringen
  • 2 makreel filets
  • 1 komkommer
  • 2 sinaasappels
  • 3 stronkjes witlof
  • 1 takje romaatjes
  • 3 grote augurken
  • 4 witte boterhammen
  • Beetje roomboter
  • 4 eetlepels yoghurt
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 1 theelepel dille
  • Vers gemalen peper
  • Knoflookpoeder
  • Sojasaus
  • Zwarte sesamzaadjes

En zo maak je gerookte makreel met haringsalade:

-Maak de gerookte makreel schoon, en als je al schoongemaakte hebt gekocht snij deze dan in kleine stukjes. Ook de haring snij je in kleine stukjes.
-Schil vervolgens de komkommer en snij deze in plakjes, je kunt er wat zout op strooien en even in een vergiet laten uitlekken.
-Snij voorzichtig de verse tonijn in kleine blokjes, als het in het glas gaat druppel je er wat sojasaus over en strooi er wat sesampitjes op.
-Vervolgens snij je de tomaatjes door het midden en schil de sinaasappels, maak de partjes goed schoon en snij dan de partjes in 3 stukken.
-De augurken snij je in dunne plakjes, hak daarna de witlof in kleine reepjes.
-Maak nu de dressing door de 4 eetlepels yoghurt en 3 eetlepels mayonaise te mixen met de dille en vers gemalen peper. Zet deze even opzij.

-Pak een grote schaal erbij en doe hier de gesneden groenten en fruit in, mix dit voorzichtig door elkaar en druppel er wat dressing op.
-Rooster als laatste het brood, je besmeert ze met wat roomboter en strooi hier wat knoflookpoeder op. Ik gebruik mijn gril hierdoor krijg je een leuk patroon op het brood.

gerookte makreel met haringsalade

Gerookte makreel met haringsalade

Een super lekker gerechtje met veel vis! Gerookte makreel en haring zijn allebei vette vis en goed voor de gezondheid als je deze af en toe eens eet.
5 van 4 stemmen
Afdrukken Pin Rate
Gang: Bijgerecht, lunch
Keuken: European
Trefwoord: haring, makreel
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 15 minuten
Porties: 2 personen
Auteur: Francine

Benodigdheden:

  • grote schaal

Ingrediënten:

  • 2 haringen
  • 2 makreel filets
  • 1 komkommer
  • 2 sinaasappels
  • 3 stronkjes witlof
  • 1 takje romaatjes
  • 3 grote augurken
  • 4 witte boterhammen
  • Beetje roomboter
  • 4 eetlepels yoghurt
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 1 theelepel dille
  • Vers gemalen peper
  • Knoflookpoeder
  • Sojasaus
  • Zwarte sesamzaadjes

En zo maak je het:

  • Maak de gerookte makreel schoon, en als je al schoongemaakte hebt gekocht snij deze dan in kleine stukjes. Ook de haring snij je in kleine stukjes.
  • Schil vervolgens de komkommer en snij deze in plakjes, je kunt er wat zout op strooien en even in een vergiet laten uitlekken.
  • Snij voorzichtig de verse tonijn in kleine blokjes, als het in het glas gaat druppel je er wat sojasaus over en strooi er wat sesampitjes op.
  • Vervolgens snij je de tomaatjes door het midden en schil de sinaasappels, maak de partjes goed schoon en snij dan de partjes in 3 stukken.
  • De augurken snij je in dunne plakjes, hak daarna de witlof in kleine reepjes.
  • Maak nu de dressing door de 4 eetlepels yoghurt en 3 eetlepels mayonaise te mixen met de dille en vers gemalen peper. Zet deze even opzij.
  • Pak een grote schaal erbij en doe hier de gesneden groenten en fruit in, mix dit voorzichtig door elkaar en druppel er wat dressing op.
  • Rooster als laatste het brood, je besmeert ze met wat roomboter en strooi hier wat knoflookpoeder op. Ik gebruik mijn gril hierdoor krijg je een leuk patroon op het brood.
Wat vind je van dit recept?

Pak de borden erbij en schep de gerookte makreel met haringsalade erop en maak af met de stukjes makreel en haring, hierop kun je nog wat druppels dressing doen. Serveer met de tonijn tartaar in een mooi cocktailglas en leg de gegrilde boterhammen op het bord erbij. Serveer met een fris glas witte wijn: Héérlijk happen!

Ook genoten van gerookte makreel met haringsalade? Probeer dan ook dit recept eens?

5 gedachten over “Gerookte makreel met haringsalade”

  1. Pingback: Week 18 weekvlog Heerlijke Happen - Heerlijke Happen

  2. Pingback: Hollandse nieuwe op roggebrood - Heerlijke Happen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling recept