Gerookte makreel met haringsalade: een verrassende combinatie

Geschatte leestijd: 3 minuten

Een super lekker gerechtje met veel vis! Gerookte makreel en haring zijn allebei vette vis en goed voor de gezondheid als je deze af en toe eens eet. Zeker wanneer de Hollandse nieuwe er weer zijn is dit een echte traktatie! Tegenwoordig kun je vrij makkelijk filets kopen die en daar zijn de graatjes keurig uitgehaald. Bij deze gerookte makreel met haringsalade serveer ik ook nog een kleine cocktail met verse tonijntartaar.Ook wel een favoriet stukje vis van mij. Onze visboer heeft zo af en toe een prachtig stuk bij zich en ik neem het dan ook gelijk mee! Salade met makreel en haring

    En zo maak je gerookte makreel met haringsalade:

    -Maak de gerookte makreel schoon, en als je al schoongemaakte hebt gekocht snij deze dan in kleine stukjes. Ook de haring snij je in kleine stukjes.
    -Schil vervolgens de komkommer en snij deze in plakjes, je kunt er wat zout op strooien en even in een vergiet laten uitlekken.


    -Snij voorzichtig de verse tonijn in kleine blokjes, als het in het glas gaat druppel je er wat sojasaus over en strooi er wat sesampitjes op.
    -Vervolgens snij je de tomaatjes door het midden en schil de sinaasappels, maak de partjes goed schoon en snij dan de partjes in 3 stukken.


    -De augurken snij je in dunne plakjes, hak daarna de witlof in kleine reepjes.
    -Maak nu de dressing door de 4 eetlepels yoghurt en 3 eetlepels mayonaise te mixen met de dille en vers gemalen peper. Zet deze even opzij.

    -Pak een grote schaal erbij en doe hier de gesneden groenten en fruit in, mix dit voorzichtig door elkaar en druppel er wat dressing op.
    -Rooster als laatste het brood, je besmeert ze met wat roomboter en strooi hier wat knoflookpoeder op. Ik gebruik mijn gril hierdoor krijg je een leuk patroon op het brood.

    Pak de borden erbij en schep de gerookte makreel met haringsalade erop en maak af met de stukjes makreel en haring, hierop kun je nog wat druppels dressing doen. Serveer met de tonijn tartaar in een mooi cocktailglas en leg de gegrilde boterhammen op het bord erbij. Serveer met een fris glas witte wijn

    Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.

    gerookte makreel met haringsalade

    Gerookte makreel met haringsalade

    Een super lekker gerechtje met veel vis! Gerookte makreel en haring zijn allebei vette vis en goed voor de gezondheid als je deze af en toe eens eet.

    Hoeveel sterren geef jij dit recept?

    4.9 van 22 reacties
    Afdrukken Pin
    Beoordeel recept
    Gang: Bijgerecht, lunch
    Keuken: European
    Trefwoord: haring, makreel
    Voorbereidingstijd: 5 minuten
    Bereidingstijd: 10 minuten
    Totale tijd: 15 minuten
    Porties: 2 personen
    calorieën: 641kcal
    Auteur: Francine
    Bewaar dit recept

    Benodigdheden:

    grote schaal

    Ingrediënten:

    • 2 haringen
    • 2 makreel filets
    • 1 komkommer
    • 2 sinaasappels
    • 3 stronkjes witlof
    • 1 takje romaatjes
    • 3 augurken - grote
    • 4 witte boterhammen
    • Beetje roomboter
    • 4 eetlepels yoghurt
    • 2 eetlepels mayonaise
    • 1 theelepel dille
    • Vers gemalen peper
    • Knoflookpoeder
    • Sojasaus
    • Zwarte sesamzaadjes

    Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.

    En zo maak je het:

    • Maak de gerookte makreel schoon, en als je al schoongemaakte hebt gekocht snij deze dan in kleine stukjes. Ook de haring snij je in kleine stukjes.
    • Schil vervolgens de komkommer en snij deze in plakjes, je kunt er wat zout op strooien en even in een vergiet laten uitlekken.
    • Snij voorzichtig de verse tonijn in kleine blokjes, als het in het glas gaat druppel je er wat sojasaus over en strooi er wat sesampitjes op.
    • Vervolgens snij je de tomaatjes door het midden en schil de sinaasappels, maak de partjes goed schoon en snij dan de partjes in 3 stukken.
    • De augurken snij je in dunne plakjes, hak daarna de witlof in kleine reepjes.
    • Maak nu de dressing door de 4 eetlepels yoghurt en 3 eetlepels mayonaise te mixen met de dille en vers gemalen peper. Zet deze even opzij.
    • Pak een grote schaal erbij en doe hier de gesneden groenten en fruit in, mix dit voorzichtig door elkaar en druppel er wat dressing op.
    • Rooster als laatste het brood, je besmeert ze met wat roomboter en strooi hier wat knoflookpoeder op. Ik gebruik mijn gril hierdoor krijg je een leuk patroon op het brood.
    Beoordeel dit recept Promotion partner of Verdify
    Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

    Ook genoten van gerookte makreel met haringsalade? Probeer dan ook dit recept eens?

    Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

    Salade met makreel en haring

    Start » Recepten » Hoofdgerechten » Gerookte makreel met haringsalade: een verrassende combinatie

    7 gedachten over “Gerookte makreel met haringsalade: een verrassende combinatie”

    1. Pingback: Bietjes tartaar met makreel filet - Heerlijke Happen

    2. Pingback: Tien keer lekkere en gezonde salades - Heerlijke Happen

    3. Pingback: Makreelsalade met roerbak bloemkool - Heerlijke Happen

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Beoordeling recept