Estimated reading time: 4 minuten
Dit recept is een beetje East Meets West! We halen de smaken van het Oosten deze kant op en gebruiken het fantastische Ierse rundvlees uit het Westen. Tijdens mijn persreis in Cork werd me al snel duidelijk dat ook in Ierland een hoop migranten wonen. Die natuurlijk stuk voor stuk hun eigen eetcultuur mee hebben genomen. Wat resulteert dat je ook in Ierland heel gevarieerd uit eten kunt. Toch gebruiken deze nieuwe locals dan wél de Ierse producten voor de lekkerste gerechten. Zo heb ik voor jullie deze crispy beef in zoetzure saus, een perfecte combinatie uit twee Werelden. Crispy beef recept
Crispy beef in zoetzure saus
Dit recept crispy beef in zoetzure saus heb ik gemaakt in opdracht van Irishbeef.nl en kan ik mezelf wel een trotse ambassadeur van Irish beef noemen. Tijdens mijn reis heb ik dan ook zelf eerste hand kunnen zien hoe de boeren hun koeien daar houden. En met hoeveel passie en liefde zij daar hun vee behandelen. De Ierse koeien zijn gras gevoerd en lopen heel wat uurtjes buiten in de groene wijdes.
Oh en die Ierse klavertjes? Daar zijn ze dol op! Die eten ze namelijk als eerste tussen het gras uit. Het vinden van die geluksbrengers brengt een gevoel van opwinding met zich mee. Terwijl ze hun weg banen door het groene tapijt, lijkt het alsof de wereld even stilstaat. Het is een moment van hoop, van geluk, dat het hart vult met onbeschrijfelijke vreugde. Het is alsof de klavertjes een brug vormen tussen de aardse wereld en het betoverende Ierland, waar legendes en magie hand in hand gaan.
Zodra iemand zo’n klavertje heeft gevonden, wordt het gekoesterd als een kostbaar kleinood, een symbool van geluk en voorspoed. En zo blijft de traditie voortleven, van generatie op generatie, terwijl de klavertjes hun plekje tussen het gras blijven veroveren. Het is een prachtig schouwspel van de natuur dat de harten verwarmt en de geest verheft. Dus, als je ooit de kans krijgt, ga dan op zoek naar die Ierse klavertjes en laat je betoveren door hun mysterieuze charme. Hun aanwezigheid zal je zeker geluk brengen, zelfs als het maar voor een kort moment is.
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.
Crispy beef in zoetzure saus
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptIngrediënten:
- 350 gram Iers biefstuk - in reepjes gesneden
- 3 paprika's - rood/geel/oranje
- 3 sjalotten - in kwarten gesneden
- 2 lente uitjes - in ringetjes
- 100 gram gele rijst
- 1 ei
- 150 gram maizena
- 1 el sesamzaad - zwart en of wit
Voor de vleesmarinade:
- 3 el sojasaus
- 2 tenen knoflook - uitgeperst
- 1 el wokolie
- ½ tl peper
- 2 el chilisaus
Voor de zoet zure saus:
- 3 el rijst azijn
- 3 el ketchup
- 3 el zoete chilisaus
- 2 el sojasaus
- ½ tl zout
- ½ rood pepertje - heel fijn gesnipperd
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Pak twee kommetjes erbij en maak de marinadesaus en de zoetzure saus. Zet een bakje met de maizena erin klaar.
- Snijd de biefstuk in reepjes en doe ze in de kom met de marinade en laat een 15 minuutjes marineren.
- Intussen maken we de paprika's schoon en snijden we ze in reepjes. De sjalotten pellen we maar we laten het kontje eraan en snijden ze dan in kwarten. Zo vallen ze tijdens het bakken niet helemaal uit elkaar.
- Breek het ei bij de biefstuk reepjes en mix het geheel goed zodat alle stukjes beef een laagje hebben. Haal ze dan door de maizena en leg op een bord.
- Verhit de wok en doe er een flinke scheut wokolie in. Bak in delen de reepjes, zorg dat ze niet aan elkaar vastplakken. Laat uitlekken op een stukje keukenpapier. Als al het vlees gebakken is en een krokant laagje heeft haal je de olie uit de wok en voeg je een klein scheutje nieuwe olie toe.
- Kook de rijst volgens de verpakking.
- Roerbak de paprikareepjes en sjalotten voor een paar minuten tot ze wat zacht worden. Schenk de saus erbij en mix goed. Als laatste gaat het vlees terug in de pan en mix nogmaals.
- Schep op borden of in kommetjes en strooi er wat sesamzaad en de lente ui overheen, serveer met de rijst.
- Heerlijk Happen.
Nog meer lekkere recepten met Iers rundvlees? Maak ook eens deze:
Deze steak&chips, de vlees variant van Fish&chips!
Of deze Irish stew met soda bread uit Ierland.
Natuurlijk kan een Iers drankje ook niet ontbreken: Irish Maid Whiskey cocktail.
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
Delicious !!!