Geschatte leestijd: 3 minuten
Hoe moeilijk ze soms ook kan zijn met eten het blijft een nieuwsgierig kind die van mij. En zo wil ze gelukkig steeds meer proberen en roept ze niet gelijk meer bij alles : “dat vind ik vies” zonder het ooit geproefd te hebben. Iets waar ze al jaren gek op is zijn gehaktballen. En die draait ze dan graag zelf. De gehaktballen van Jools kunnen dus ook niet op mijn website ontbreken! En ze heeft er ook nog een kleine verrassing in verstopt die ze nóg lekkerder maken… lees snel mee gehaktballen met mozarella braden recept
En zo maak je De gehaktballen van Jools:
-We beginnen eerst met het pakken van een grote kom. Doe hier het gehakt, de pizzakruiden, het paneermeel en het ei in. Voeg naar smaak zout en peper toe.
-Vervolgens kneed je het gehakt tot het een mooie bal is. Als het nog te nat naar je zin is kun je altijd wat paneermeel erbij doen.
De ballen draaien
-Snij de mozzarella bol in kleine blokjes van 2 bij 2 centimeter. Pak elke keer een bolletje gehakt dat je handpalm kan vullen. Pak dan het blokje mozzarella erbij en vouw het gehakt er omheen. Zorg dat het gehakt goed eromheen is gekneed. Herhaal tot al het gehakt op is.
-Neem een koekenpan erbij en verwarm deze goed, voeg dan wat croma toe en wanneer de belletjes weg zijn leg je de ballen in het vet. Ik “rol” de ballen altijd door met één hand de pan te bewegen. Dan laat je ze op rustig vuur rondom helemaal mooi bruin bakken.
De gehaktballen van Jools
Het kan best zijn dat er her en der wat mozzarella uit de ballen is gelekt, dat geeft niks. Serveer lekker met een gebakken aardappeltje en Jools haar favoriete groente: spruitjes…. Maar bij een lekkere pasta misstaan ze ook zeker niet
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.
Gehaktballen met Mozarella
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptIngrediënten:
- 500 gram half om half gehakt
- 1 bol mozzarella
- 2 el pizzakruiden
- 50 / 60 gram paneermeel
- zout
- peper
- croma - of soortgelijk vet
- 1 ei
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- We beginnen eerst met het pakken van een grote kom. Doe hier het gehakt, de pizzakruiden, het paneermeel en het ei in. Voeg naar smaak zout en peper toe.
- Vervolgens kneed je het gehakt tot het een mooie bal is. Als het nog te nat naar je zin is kun je altijd wat paneermeel erbij doen.
De ballen draaien
- Snij de mozzarella bol in kleine blokjes van 2 bij 2 centimeter. Pak elke keer een bolletje gehakt dat je handpalm kan vullen. Pak dan het blokje mozzarella erbij en vouw het gehakt er omheen. Zorg dat het gehakt goed eromheen is gekneed. Herhaal tot al het gehakt op is.
- -Neem een koekenpan erbij en verwarm deze goed, voeg dan wat croma toe en wanneer de belletjes weg zijn leg je de ballen in het vet. Ik “rol” de ballen altijd door met één hand de pan te bewegen. Dan laat je ze op rustig vuur rondom helemaal mooi bruin bakken.
Wil je meer recepten uitproberen zoals De gehaktballen van Jools? Kijk dan eens naar onderstaande recepten
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
gehaktballen met mozarella braden recept
Mag ze vaker maken
Deze zien er lekker uit. Gaan we proberen