Geschatte leestijd: 4 minuten
Wat is er nou lekkerder dan een huisgemaakt brood? De geur die uit de oven komt, het onthaasten in de keuken met het maken van het brood, en dan het resultaat! Een heerlijk warm en knapperig brood dat je zo kunt breken en delen met je familie of vrienden. En dan ook nog eens gemaakt met drie verschillende soorten tomatenpesto die elk een unieke smaak en kleur hebben. Rood, geel en groen, net als de Italiaanse vlag. Dit breekbrood recept is makkelijk te maken, je hebt er alleen wat tijd voor nodig. Maar dat is het meer dan waard, want je krijgt een smaakvol en gezellig brood dat perfect past bij een borrel, een brunch of een picknick. Geniet van dit breekbrood met tomatenpesto en mozzarella en waan je even in Italië!
Vaak gebruik ik de polpa als topping voor mijn pizza’s. Aan dit assortiment zijn nu dus drie kleuren tomatenpesto’s toegevoegd. En daarmee maakte ik dit drie kleuren tomatenpesto mozzarella breekbrood. Je zult in het recept zien dat elk bolletje dat je afbreekt een verrassing is. Want pak je nou de arancione ( oranje tomaten), de rosso ( rode tomaten ) of de verde ( groene tomaten) élk bolletje heeft een unieke smaak.
Drie kleuren tomatenpesto mozzarella breekbrood
Na het proeven dan deze drie verschillende tomatenpesto’s was ik gelijk enthousiast. Ook erg lekker bij een broodje geitenkaas kan ik je zeggen. Even wat feitjes op een rij over deze tomatenpesto’s want dat vind ik zeker belangrijk om te noemen:
- Ze bevatten doordat ze voor meer dan 50% uit tomaat bestaan 40% minder vet dan een gemiddelde pesto.
- De rode en oranje variant bevatten 35% minder zout dan bijvoorbeeld andere merken.
- Ze zijn zoet en romig en kunnen dus voor pizza’s, pasta’s, en bij salades gebruikt worden.
- Er wordt gebruik gemaakt van BOB kazen zoals Pecorino en Grana Pandano.( gecertificeerde Italiaanse kazen ).
Perfect dus voor dit breekbrood recept! Zo haal je een stukje Italiaanse zon op tafel.
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.
Drie kleuren tomatenpesto mozzarella breekbrood
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptBenodigdheden:
Ingrediënten:
- 325 gram tarwebloem
- 7 gram droge gist - ( 1 zakje )
- 20 gram kristalsuiker
- 80 gram roomboter - gesmolten
- 3 gram zout
- 200 ml melk - opgewarmd
Voor het brood en de vulling:
- 1 potje Mutti pesto van oranje tomaten - ( exclusief bij AH te koop )
- 1 potje Mutti pesto rode tomaten
- 1 potje Mutti pesto groene tomaten
- 150 gram geraspte mozzarella
- 30 gram roomboter - gesmolten
- 3 teentjes knoflook - geperst
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Neem je mengkom erbij, ik gebruik gelijk de kom van mijn keukenmixer, doe hierin de lauw-warme melk, de gist, en de suiker en meng het eventjes. Laat dan staan tot het gaat bubbelen. ( ongeveer 5 minuutjes).
- Voeg dan de 80 gram gesmolten boter, het zout, en de tarwebloem toe en zet je keukenmixer aan op de laagste stand tot het geheel gebonden is en een deeg begint te vormen. Dan kun je hem iets harder zetten en kneed je het deeg voor zeker 5 minuten.
- Haal het deeg uit de kom, schenk een beetje olijfolie in de kom en leg het deeg er weer in, bestrijk ook de bovenkant met wat olie. Leg een vochtige theedoek over de kom en laat het deeg twee uur rijzen tot het deeg in hoeveelheid verdubbeld is.
- Smelt de 30 gram boter en voeg 3 teentjes geperste knoflook hier aan toe.
- Bekleed je ovenschaal met een stuk bakpapier en smeer wat tomatenpesto en gesmolten roomboter-knoflookmix op de bodem.
- Na de twee uur haal je de theedoek van de kom af. Haal telkens een klein stukje van het gerezen deeg af en plet dit tussen je handen. Vul het met een theelepeltje tomatenpesto en wat geraspte mozzarella. Wissel de drie soorten tomatenpesto met elkaar af. Vouw het dicht tot een bolletje. Leg de bolletjes met de vouwkant naar beneden in de ovenschaal. Herhaal tot al het deeg op is.
- Dek de ovenschaal af met de vochtige theedoek en laat het nog een keer 30 minuten rijzen.
- Verwarm je oven voor op 190 graden.
- Haal de doek eraf en bestrijk de bolletjes met wat roomboter en knoflook en nog wat tomatenpesto en zet voor een 20 tot 25 minuutjes in de oven tot de bovenkant mooi goudbruin is.
- Serveer warm en breek voorzichtig de bolletjes los.
- Heerlijk Happen!
Ook deze recepten proberen?
Courgette spies met mozzarella
Geroosterde paprika courgette soep met pesto
Wit goud in een krokant jasje met mozzarella
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
Ook lekker bij de bbq
Heerlijk bij een pastaatje