Knoflooktoast met gegrilde courgette

Knoflooktoast met gegrilde courgette

Knoflooktoast met gegrilde courgette

Je stokbroodje eens anders beleggen als je aan het BBQ’en bent? Probeer dan eens deze knoflooktoast met gegrilde courgette. Niks lekkerder dan een heerlijk krokant stokbroodje. Ook vind ik het heerlijk om de courgette te grillen op de BBQ. Dit recept maakte ik voor het eerst tijdens onze vakantie in Frankrijk en als je eenmaal iets lekkers hebt geproefd raak je die herinnering nooit meer kwijt. Voor mij staat dit gerechtje dus gelijk aan zon, Franse wijntjes en genieten op het terras. En dat gevoel kunnen we nu mooi hier in Nederland nabootsen!

 

Voor 4x toast heb je dit nodig:Knoflooktoast met gegrilde courgette

-Een bourgondisch bruin brood
-1 Mozzarella bol
-1 Courgette in dunne plakken geschild
-2 teentjes knoflook
-Enkele groene olijven
-peper/zout naar smaak

Dit is hoe je ze maakt:

-Steek je bbq aan en wacht vervolgens totdat deze goed heet is.
-Snij, terwijl de BBQ aan het opwarmen is, van het brood vier dikke plakken en snij de knoflook teentjes door het midden. Wrijf daarna  het brood in met de knoflook teentjes.
-Schil en snij de courgettes in dunne plakken en smeer ze vervolgens in met olijfolie en bestrooi ze met peper, zout en provencaalse kruiden naar eigen smaak.
-Snij de mozzarella bol in dunne plakken en de olijfjes in kleine ringetjes.
-Gril de toast en de courgette op de bbq

Beleg de toast met de mozzarella en leg daarbovenop de courgette en de olijfjes : Héérlijk happen!

10 gedachten over “Knoflooktoast met gegrilde courgette”

  1. Pingback: Mediterraanse spies van Limousine steak - Heerlijke Happen

  2. Pingback: Gegrilde tomatensoep met Provençaalse kruiden - Heerlijke Happen

  3. Pingback: Homemade rode pesto Magionipizza - Heerlijke Happen |Foodblog|

  4. Pingback: Courgette-witlof lasagne - Heerlijke Happen |Foodblog|

  5. Pingback: Pompoensoep met geitenkaas - Heerlijke Happen |Foodblog|

  6. Pingback: Italiaanse vlaggetjes amuse - Heerlijke Happen |Foodblog|

  7. Pingback: Zoete aardappel met feta quiche - Heerlijke Happen |Foodblog|

  8. Pingback: Pompoen velouté amuse - Heerlijke Happen |Foodblog|

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *