Een heerlijke beef stroganoff

Een heerlijke beef stroganoff van biefstuk

Estimated reading time: 4 minuten

De basis, van die heerlijke recepten die eigenlijk al zo lang bestaan dat je je afvraagt moet ik die nog wel op mijn website zetten? Het antwoord? Ja natuurlijk! Keer op keer blijkt wel dat wanneer ik iets kook er vraag is naar het recept en deze deel ik dan ook graag met jullie. En daar gaat dan ook gelijk behoorlijk wat tijd inzitten. Deze keer dus een heerlijke beef stroganoff. Het koken ervan, het fotograferen en het uitschrijven van de receptuur. Een echte “labour of love” want als ik dan een berichtje krijg van iemand die mijn recept heeft gemaakt… dat is wel het grootste compliment. Zeker omdat er zoveel grote namen, zoveel chefs zijn die allemaal een kookboek hebben, en ontelbare recepten. Ik ben dus ook heel blij met al jullie input en hoor graag hoe het jullie gesmaakt heeft. stroganoff saus beef stroganoff recept

Een heerlijke beef stroganoff
Een heerlijke pan vol zacht rundvlees.

Een heerlijke beef stroganoff

Natuurlijk ben ik weer een beetje gaan speuren om jullie wat meer achtergrond informatie te geven over het recept. Waar komt het vandaan en wie heeft het nou verzonnen? Het komt in ieder geval uit Rusland. Het recept komt uit de 19e eeuw en is vernoemd naar de familie Stroganov. Een zeer machtige familie ten tijde van het Keizerrijk Rusland. Het verhaal gaat dat het ontstaan is tijdens een veldtocht gedurende de verovering van Siberië.

Een heerlijke beef stroganoff
Geniet met je hele gezin!

De kok kon door de kou het vlees alleen nog maar in hele dunne plakjes snijden, doordat het eenvoudig te bereiden is kon het gelijk voor hele grote groepen gemaakt worden. Deze bereidingswijze is niet alleen handig, maar ook bijzonder efficiënt. Bovendien zorgt het ervoor dat het vlees zijn volle, rijke smaak behoudt, waardoor het een favoriet is voor feesten en evenementen met een groot aantal gasten. Het is een efficiënte manier om een grote pan met smakelijk eten te serveren. De smaakvolle combinatie van kruiden en zorgvuldig geselecteerde ingrediënten maakt dit gerecht onweerstaanbaar, ideaal om indruk te maken op uw gasten en hen een onvergetelijke culinaire ervaring te bieden.

Een heerlijke beef stroganoff saus
Daar heb je toch gelijk zin in!

Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.

Een heerlijke beef stroganoff

Een heerlijke beef stroganoff

Een echte klassieker die niet kon ontbreken op mijn website!

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

4.9 van 41 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Russian
Trefwoord: beef, champignons, stroganoff, tomaat
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Porties: 4 personen
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Benodigdheden:

Ingrediënten:

  • 4 biefstuk van goede kwaliteit
  • 250 gr champignons
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 125 ml zure room
  • 2 grote sjalotten
  • 2 knoflooktenen
  • 2 el bloem
  • 200 ml blokje runderbouillon
  • olijfolie
  • peper/zout
  • 1 tl chilipoeder

Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.

En zo maak je het:

  • Snij de biefstukken in dunne reepjes, pel de sjalotten en knoflook, en maak de champignons schoon.
  • Snipper de knoflook en de sjalot en snij de champignons in plakken.
  • Strooi wat zout en peper op de biefstuk en een halve theelepel chilipoeder. Verhit de koekenpan en giet er een beetje olijfolie in. Voeg de biefstuk toe maar zorg ervoor dat je niet te veel in de pan doet. Ik bakte het in twee keer. Bak de reepjes mooi bruin zorg ervoor dat ze niet compleet doorbakken zijn. Schep ze uit de pan en leg ze apart op een bord tot gebruik.
  • Schep de knoflook en sjalotten in dezelfde koekenpan en bak ze glazig, voeg de champignons toe en bak het geheel een minuutje of 5. Bestrooi dan met de bloem en bak de bloem even mee.
  • Schep de tomatenpuree uit het blikje en bak deze een minuutje met de groenten en de bloem mee, schenk daarna de bouillon erbij. Breng rustig aan de kook en laat de saus even rustig pruttelen.
  • Roer de zure room en de resterende chilipoeder door de saus en roer goed door. Schep als laatste de stukjes vlees erbij en mix het geheel.
Serveer de beef stroganoff met rijst of met aardappels. 
Beoordeel dit recept Promotion partner of Verdify
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Op mijn site heb ik nog veel meer lekkere beef-recepten staan, probeer eens één van deze:

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

stroganoff beef stroganoff recept saus

Start » Recepten » Hoofdgerechten » Een heerlijke beef stroganoff van biefstuk

5 gedachten over “Een heerlijke beef stroganoff van biefstuk”

4.91 from 41 votes (37 ratings without comment)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept