Geschatte leestijd: 5 minuten
Dit recept heb ik al meerdere keren geprobeerd en nooit was ik er echt tevreden over. Soms lukt het gewoon niet of krijg je net niet het resultaat waar je op hoopte. In eerdere pogingen klonterde de kaas enorm, en een andere keer had ik de spaghetti nèt te lang gekookt. Maar nooit opgeven want er komt een dag dat het perfect is! En die dag had ik dus voor een klassieker spaghetti cacio e pepe! Een in de basis hele simpele pasta met kaas, pasta en peper in de hoofdrol. Hier thuis zijn we dol op pasta dus de pan ging helemaal leeg. spaghetti cacio e pepe recept
De laatste weken heb ik best wat geleerd over de Italiaanse keuken en het gebruik van de juiste producten. Ik wil dan ook hier graag benadrukken dat je er goed aan doet om goede producten te kopen. Dit kom je smaak alleen maar ten goede. Zo kreeg ik bijvoorbeeld bij Roberto’s èchte authentieke spaghetti van het merk Afeltra, dat vind je dus niet bij de supermarkt. Breng dus een keer een bezoekje aan een speciaalzaak en doe daar je inkopen! Deze paste heb ik gebruikt voor de klassieker spaghetti cacio e pepe.
We beginnen met de kaas te raspen. Koop goede kwaliteit je zult merken dat dit zoveel lekkerder smaakt. Neem de kleine gaatjes bij je rasp, die zorgen ervoor dat de kaas haast sneeuwachtig wordt, en dus ook prachtig zal smelten straks. Doe de kaas in aparte bakjes want we beginnen eerst met de Parmezaanse kaas. ( Ik heb aan een echte Italiaanse gevraagd of dit wel mag die combinatie van de twee kazen en zij zei me dat dit geen probleem is)
De pasta koken
Doe de spaghetti voor de cacio e pepe in ruim kokend water met zout en roer even in het begin en paar minuten voorzichtig mee, dit zorgt ervoor dat de spaghetti niet aan elkaar of de bodem van je pan blijft plakken. Kook de spaghetti 2 minuutjes te kort! Deze heeft dan nog een beetje een bite en dat komt straks helemaal goed in de pan.
Giet de spaghetti af en bewaar dus wat kookvocht dat hebben we nodig voor de saus.
De peperkorrels
Neem een grote koekenpan erbij terwijl de pasta kookt. Rooster de korrels een minuut of 5 tot ze lekker beginnen te geuren. Stamp ze daarna in een vijzel wat kleiner. Peper korrels zijn natuurlijk onmisbaar in de spaghetti cacio e pepe.
Doe de roomboter in de koekenpan en laat smelten, voeg er dan een kopje kookvocht aan toe en roer even door. Daarna schep je met een tang de spaghetti in de koekenpan erbij. Zorg ervoor dat je dus een hele grote gebruikt. Strooi de Parmezaanse kaas erover en roer voorzichtig zodat de kaas smelt en een saus begint te vormen. Doe dit tot alle kaas, dus ook de Pecorino, is gesmolten. Wordt het wat te droog of korrelig voeg dan wat extra kookvocht toe.
Een klassieker spaghetti cacio e pepe
Pak ten slotte de kommetjes erbij en schep de spaghetti erin, strooi er de gevijzelde peperkorrels overheen en serveer direct! Heerlijk Happen En zo heb je een werkelijk simpel maar zo’n lekkere pasta op tafel staan, echt een kommetje comfort food!
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.
spaghetti cacio e pepe
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptBenodigdheden:
Ingrediënten:
- 400 gram authentieke spaghetti
- 200 gram fijngeraspte Parmezaanse kaas
- 75 gram fijngeraspte Pecorino
- zwarte peperkorrels
- 50 gram roomboter
- 2 theeglazen kookvocht
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- We beginnen met de kaas te raspen. Koop goede kwaliteit je zult merken dat dit zoveel lekkerder smaakt. Neem de kleine gaatjes bij je rasp, die zorgen ervoor dat de kaas haast sneeuwachtig wordt, en dus ook prachtig zal smelten straks. Doe de kaas in aparte bakjes want we beginnen eerst met de Parmezaanse kaas. ( Ik heb aan een echte Italiaanse gevraagd of dit wel mag die combinatie van de twee kazen en zij zei me dat dit geen probleem is)
- De pasta koken
- Doe de spaghetti voor de cacio e pepe in ruim kokend water met zout en roer even in het begin en paar minuten voorzichtig mee, dit zorgt ervoor dat de spaghetti niet aan elkaar of de bodem van je pan blijft plakken. Kook de spaghetti 2 minuutjes te kort! Deze heeft dan nog een beetje een bite en dat komt straks helemaal goed in de pan.
- Giet de spaghetti af en bewaar dus wat kookvocht dat hebben we nodig voor de saus.
- De peperkorrels
- Neem een grote koekenpan erbij terwijl de pasta kookt. Rooster de korrels een minuut of 5 tot ze lekker beginnen te geuren. Stamp ze daarna in een vijzel wat kleiner. Peper korrels zijn natuurlijk onmisbaar in de spaghetti cacio e pepe.
- Gebruik alleen de beste producten, dat komt de smaak alleen maar ten goede.
- Doe de roomboter in de koekenpan en laat smelten, voeg er dan een kopje kookvocht aan toe en roer even door. Daarna schep je met een tang de spaghetti in de koekenpan erbij. Zorg ervoor dat je dus een hele grote gebruikt. Strooi de Parmezaanse kaas erover en roer voorzichtig zodat de kaas smelt en een saus begint te vormen. Doe dit tot alle kaas, dus ook de Pecorino, is gesmolten. Wordt het wat te droog of korrelig voeg dan wat extra kookvocht toe.
- Pak ten slotte de kommetjes erbij en schep de spaghetti erin, strooi er de gevijzelde peperkorrels overheen en serveer direct! Heerlijk Happen
- En zo heb je een werkelijk simpel maar zo’n lekkere pasta op tafel staan, echt een kommetje comfort food!
Vindt je bovenstaand recept lekker? Probeer dan ook eens onderstaande recepten:
Basisrecept perfecte Italiaanse pasta
Cacio e pepe pasta met mosselen
Knoflook spaghetti met schelpjes
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
spaghetti cacio e pepe recept
Dit is een goddelijk lekkere pasta!
Dit is de lekkerste manier om een paste te eten. Vandaag als lunch gehad.