Super zachte shortribs uit de oven

Geschatte leestijd: 5 minuten

We gaan short ribs sous vide bereiden. Na mijn “kraamvisite” bezoekje bij Leon op de boerderij kreeg ik een aantal stukken vlees van hem mee. Een aantal dingen die ik nog nooit bereid heb en dan is het leuk om ermee te experimenteren. Zo kreeg ik kalfszwezerik mee en shortribs. Shortribs zijn eigenlijk spareribs maar dan van de koe. De eerste test was om ze 48 uur sous vide te koken. En dat lukte goed. Ik had ze alleen niet zo zwaar gekruid. En daardoor miste ik toch wat smaak. Deze keer bakte ik ze in de oven en er kwamen er super zachte shortribs uit de oven. Over het sous vide koken komt nog een blog online maar daarvoor moet ik er nog wat meer mee testen. shortribs rub ribs oven heat baked

En zo maak je de shortribs uit de oven:

-We beginnen al de dag van te voren. Omdat ik ook sous-vide kook heb ik een vacuümapparaat in huis. We gaan hem dus vacuüm trekken. (Heb je geen apparaat lees dan hier hoe je dat wel doet).

Sous-vide koken is een Franse term die “onder vacuum” betekent. In de keuken verwijst het naar een kookmethode waarbij voedsel in een plastic zak vacuüm wordt afgesloten en in een waterbad geplaatst wordt dat op een constante temperatuur wordt gehouden. Dit zorgt ervoor dat het voedsel op een zeer nauwkeurige manier kan worden gekookt, waardoor de smaak, structuur en voedingswaarden behouden blijven. Het resultaat is meestal een perfect gekookt stuk vlees of vis dat sappig en vol van smaak is.

short ribs sous vide
De ribs in de vacuüm getrokken zak met de rub.

Maak eerst de rub, mix alles goed tot een gladde mix. Neem dan de shortribs erbij en verwijder de vliezen. Dit is best een taakje want deze zitten vrij goed vast aan de botten. Begin aan de kant waar de botten zitten en daarna de bolle kant. Ik nam een super scherp mesje en stak deze voorzichtig aan één kant eronder en sneed zo langzaam naar de andere kant.

-Besmeer de ribs helemaal met de rub en doe ze dan in een vacuüm zak. Trek het vacuüm, hierdoor gaan de poriën in het vlees openstaan en kunnen de smaken nog beter in het vlees trekken. Laat het een nachtje in de koelkast liggen.

Het ruikt nu al fantastisch door de marinade!

De ribs garen in de oven

Haal de volgende dag de ribs ruim een uur van te voren uit de koelkast, ze moeten op kamertemperatuur komen. Verwarm je oven voor op 125 graden.

Haal het vlees uit de zak en je zult gelijk al een heerlijke geur ruiken! Wikkel de ribs in aluminiumfolie en leg ze dan in je oven op het rooster, leg er een ovenschaal of bakblik onder want er zal vocht uit gaan lekken. En dan kan het wachten beginnen want de ribs moeten ruim 6 uur gaan garen.

Super zachte shortribs uit de oven ribs oven baked
Ingepakt in alufolie, en dan wachten maar! Geduld is een schone zaak.

De glaze voor de ribs maken

Als de ribs in de oven staan maken we de glaze die je straks erop smeert voordat je ze op 180 graden nog even afbakt.

 • 4 el ketchup
 • 2 el sojasaus
 • 2 el honing
 • 1 tl zeezout
 • 2 el stroop
 • 1 el knoflookpoeder

Mix alle ingrediënten voor de glaze in een maatbeker en haal de ribs na 6 uur uit de oven. Besmeer ze aan alle kanten met de glaze en zet voor 10 minuutjes in de oven op 180 graden.

short ribs sous vide ribs oven baked
Et voila! Het wachten waard.

Super zachte shortribs uit de oven

En dan wordt het wachten eindelijk beloond! Heerlijke super zachte shortribs uit de oven! Heerlijk Happen! Ik serveerde ze met lekkere gegrilde paprika’s. ribs oven heat shortribs rub ribs oven baked

Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.

Super zachte shortribs uit de oven

Super zachte shortribs uit de oven

We gaan short ribs sous vide bereiden en daarna in de oven afbakken.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

4.9 van 24 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: Bijgerecht
Keuken: European
Trefwoord: shortribs
Voorbereidingstijd: 30 minuten
Bereidingstijd: 6 uur
Totale tijd: 6 uur 30 minuten
Porties: 2 personen
calorieën: 446kcal
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Benodigdheden:

sous-vide apparaat
sous-vide vacuümzaken

Ingrediënten:

 • 2 shortribs - ik had twee ribben

Voor de rub heb je nodig:

Voor de glaze heb je nodig:

Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.

En zo maak je het:

 • We beginnen al de dag van te voren. Omdat ik ook sous-vide kook heb ik een vacuüm apparaat in huis. We gaan hem dus vacuüm trekken.
 • Maak eerst de rub, mix alles goed tot een gladde mix. Neem dan de shortribs erbij en verwijder de vliezen. Dit is best een taakje want deze zitten vrij goed vast aan de botten. Begin aan de kant waar de botten zitten en daarna de bolle kant. Ik nam een super scherp mesje en stak deze voorzichtig aan één kant eronder en sneed zo langzaam naar de andere kant.
 • Besmeer de ribs helemaal met de rub en doe ze dan in een vacuümzak. Trek het vacuüm, hierdoor gaan de poriën in het vlees openstaan en kunnen de smaken nog beter in het vlees trekken. Laat het een nachtje in de koelkast liggen.
 • Haal de volgende dag de ribs ruim een uur van te voren uit de koelkast, ze moeten op kamertemperatuur komen. Verwarm je oven voor op 125 graden.
 • Haal het vlees uit de zak en je zult gelijk al een heerlijke geur ruiken! Wikkel de ribs in aluminiumfolie en leg ze dan in je oven op het rooster, leg er een ovenschaal of bakblik onder want er zal vocht uit gaan lekken. En dan kan het wachten beginnen want de ribs moeten ruim 6 uur gaan garen.
 • Als de ribs in de oven staan maken we de glaze die je straks erop smeert voordat je ze op 180 graden nog even afbakt. Mix alle ingrediënten voor de glaze in een maatbeker en haal de ribs na 6 uur uit de oven. Besmeer ze aan alle kanten met de glaze en zet voor 10 minuutjes in de oven op 180 graden.
 • En dan wordt het wachten eindelijk beloond! Heerlijke super zachte shortribs uit de oven! Ik serveerde ze met lekkere gegrilde paprika’s.
 • Heerlijk Happen!
Beoordeel dit recept Promotion partner of Verdify
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Nog meer recepten uitproberen zoals deze short ribs sous vide? Kijk dan eens naar onderstaande recepten:

In bier gestoofde hazenbout

of Een boterzacht Hawaï hammetje

of Twee kleuren asperges plaattaart

Heerlijke Happen is een multi-media bedrijf en je kunt mij ook vinden op Pinterest, Facebook en Instagram. Op dat laatste kanaal kun je dagelijks meekijken in mijn stories. Volg @heerlijkehappen en tag me met #heerlijkehappen. Dan kan ik jullie creaties zien en je reposten.

shortribs rub ribs oven heat baked

Start » Recepten » Hoofdgerechten » Super zachte shortribs uit de oven

3 gedachten over “Super zachte shortribs uit de oven”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept