Forel met asperges en aardappeltjes

Geschatte leestijd: 3 minuten

Forel met asperges en aardappeltjes

Elke week koop ik mijn vis bij Vishandel Heinen. Hij heeft altijd heerlijke verse vis en ook deze keer heb ik lekker verse forelletjes meegenomen. Forel heeft namelijk niet zoveel opsmuk nodig. Ik heb dus ook geen zware saus bij dit recept gemaakt. De aardappeltjes met asperges zijn klaargemaakt in de oven en hebben een lekkere bite door de balsamico die eroverheen gedruppeld is. De forel is gebakken in een foliepakketje daardoor kunnen de ovenschaal met groenten en de vis in één keer naast elkaar in de oven en dat scheelt weer kooktijd. Snel aan de slag met deze forel met asperges en aardappeltjes.

Voor 4 personen forel en asperges heb je nodig:

Forel met asperges en aardappeltjes

4 verse forelletjes

1 citroen

2 tijmtakjes

peper/zout

knoflookpoeder

1 bosje groene asperges

300 gram krieltjes of kleine aardappeltjes

8 kleine uitjes

balsamicoazijn

2 tenen knoflook

olijfolie

witte wijn

En zo maak je de forel met groene asperges:

-We beginnen eerst met het voorverwarmen van de oven op 200 graden.

-Was eerst de groenten en snij de asperges in stukken van ongeveer 3 centimeter.De harde stukken aan de achterkant mag je weggooien. De aardappeltjes snij je door het midden. Bij de uitjes haal je alleen het buitenste velletje eraf en verder laat je ze heel.

-Neem de forelletjes erbij en dep ze droog met wat keukenpapier. Neem het aluminiumfolie erbij en scheur er 2 grote vellen vanaf. Giet er wat olijfolie op, zo blijft de vis niet plakken. Leg daarna de forellen op de vellen en snij de citroen in plakjes. Bestrooi de forellen met zout en peper en knoflookpoeder en stop wat citroenschijfjes in de buik en leg de tijmtakjes erbij.

Forel met asperges en aardappeltjes

-Giet nog wat olijfolie over de vis en een beetje witte wijn zodat ze lekker kunnen gaarstomen in het pakketje. Vouw het goed dicht zodat de stoom niet kan ontsnappen.

-Pak een ovenschaal erbij en doe hierin eerst de aardappeltjes, breng ze op smaak met peper en zout en doe de knoflooktenen erbij. Druppel er wat olijfolie en balsamicoazijn overheen en zet in de oven voor 15 minuten.

-Na 15 minuten haal je de schaal uit de oven en voeg je de asperges en uitjes toe en druppel je er nogmaals wat balsamicoazijn over, hussel goed door elkaar. Zet nu terug in de oven en leg ook het vispakket in de oven. Bak beiden nu nog 25 tot Max 30 minuutjes.

Forel met asperges en aardappeltjes

Haal ten slotte alles uit de oven en maak voorzichtig het vispakketje open, schep voorzichtig de forel op de borden en daarna de asperges en aardappeltjes erbij: serveer met een frisse pinot Grigio: Heerlijk happen!

Forel met asperges en aardappeltjes

Elke week koop ik mijn vis bij Vishandel Heinen. Hij heeft altijd heerlijke verse vis en ook deze keer heb ik lekker verse forelletjes meegenomen.
5 van 7 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: European
Trefwoord: forel
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 45 minuten
Totale tijd: 55 minuten
Porties: 4 personen
calorieën: 209kcal
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Ingrediënten:

  • 4 verse forelletjes
  • 1 citroen
  • 2 tijmtakjes
  • peper
  • 1 bosje groene asperges
  • 300 gram krieltjes of kleine aardappeltjes
  • 8 kleine uitjes
  • balsamicoazijn
  • 2 tenen knoflook
  • olijfolie
  • witte wijn

Kruiden en specerijen

En zo maak je het:

  • We beginnen eerst met het voorverwarmen van de oven op 200 graden.
  • Was eerst de groenten en snij de asperges in stukken van ongeveer 3 centimeter.De harde stukken aan de achterkant mag je weggooien. De aardappeltjes snij je door het midden. Bij de uitjes haal je alleen het buitenste velletje eraf en verder laat je ze heel.
  • Neem de forelletjes erbij en dep ze droog met wat keukenpapier. Neem het aluminiumfolie erbij en scheur er 2 grote vellen vanaf. Giet er wat olijfolie op, zo blijft de vis niet plakken. Leg daarna de forellen op de vellen en snij de citroen in plakjes. Bestrooi de forellen met zout en peper en knoflookpoeder en stop wat citroenschijfjes in de buik en leg de tijmtakjes erbij.
  • Giet nog wat olijfolie over de vis en een beetje witte wijn zodat ze lekker kunnen gaarstomen in het pakketje. Vouw het goed dicht zodat de stoom niet kan ontsnappen.
  • Pak een ovenschaal erbij en doe hierin eerst de aardappeltjes, breng ze op smaak met peper en zout en doe de knoflooktenen erbij. Druppel er wat olijfolie en balsamicoazijn overheen en zet in de oven voor 15 minuten.
  • Na 15 minuten haal je de schaal uit de oven en voeg je de asperges en uitjes toe en druppel je er nogmaals wat balsamicoazijn over, hussel goed door elkaar. Zet nu terug in de oven en leg ook het vispakket in de oven. Bak beiden nu nog 25 tot Max 30 minuutjes.
Beoordeel dit recept
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Meer recepten zoals forel met asperges en aardappeltjes proberen? Kijk dan eens naar onderstaande recepten:

Kip in room met parmezaan aardappeltjes

Paddestoelenstoof met rundvlees

Wit goud in een krokant jasje

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

Start » Recepten » Hoofdgerechten » Forel met asperges en aardappeltjes

10 gedachten over “Forel met asperges en aardappeltjes”

  1. Pingback: Selderij asperge soep met makreel - Heerlijke Happen

  2. Pingback: Tonijn torentje met komkommersalade - Heerlijke Happen

  3. Pingback: Forel uit de oven met kruiden en citroen - Heerlijke Happen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept