Estimated reading time: 4 minuten
Hoe vaak eet jij wraps? Hier thuis komen ze regelmatig voorbij. Omdat ze lekker zijn maar ook omdat ze snel op tafel staan als ik het even niet meer weet. Er zijn van die weken dan heb ik super veel goede ideeën voor allerlei recepten en vervolgens komt er werkelijk niets meer uit mijn handen. Tijdsgebrek, het ontbreekt me uiteindelijk toch aan inspiratie of ik was toch nog dat essentiële ingrediënt vergeten bij de super markt. Meer dan eens is dat een blok feta geweest. Gamba Tortilla wrap wraps recept.
Grapje bij ons thuis is dus ook dat als ik roep dat ik iets vergeten ben mijn man gelijk zegt: “de feta” …. In dit geval heb ik geen feta gebruikt in deze gamba wrap met pittige saus. Wel een lekker sausje erbij dus, die ook heel goed als dip zou kunnen dienen voor wat tortilla chips.
En zo maak je het:
We beginnen met de gamba’s, kies je voor de bevroren versie dan moet je ze natuurlijk even ontdooien. Ik was zo dom om half gepelde te kopen… zo kon ik dus eerst nog alle velletjes eraf halen! Bak ze vervolgens in een wok met wokolie en flink wat geperste knoflook.
Snij de ijsbergsla in reepjes en doe dat ook met de gele paprika. De bosuitjes snij je in ringetjes. De rode ui heb ik eerst gehalveerd en daarna in flinter dunne plakjes gesneden.
De pittige saus
Veel makkelijker dan dit kan ik het niet voor je maken: neem een kom erbij doe daar alle ingrediënten in voor de dressing, klop hem lekker op en zet in de koelkast tot gebruik!
Gamba wrap met pittige saus
Neem ten slotte de wraps erbij, vul ze lekker op met alle gesneden groente en de gamba’s. Druppel de dressing overheen en strooi er wat vers gehakte peterselie over en dan: Heerlijk Happen!
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.
Gamba wrap met pittige saus
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptBenodigdheden:
Ingrediënten:
- 1 pak zachte tortilla’s
- 1 zak gamba’s - mag uit het vriesvak zijn
- verse gehakte peterselie
- 3 uitgeperste teentjes knoflook
- 2 bosuitjes
- 1 gele paprika
- 1 citroen
- 1 krop ijsberg sla
- 1 rode ui
Voor de pittige saus heb je nodig:
- ½ sap van een citroen
- 1 tl chilipoeder
- 100 ml zure room
- 6 el mayonaise
- zout
- peper
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- We beginnen met de gamba’s, kies je voor de bevroren versie dan moet je ze natuurlijk even ontdooien. Ik was zo dom om half gepelde te kopen… zo kon ik dus eerst nog alle velletjes eraf halen! Bak ze vervolgens in een wok met wokolie en flink wat geperste knoflook.
- Snij de ijsbergsla in reepjes en doe dat ook met de gele paprika. De bosuitjes snij je in ringetjes. De rode ui heb ik eerst gehalveerd en daarna in flinter dunne plakjes gesneden.
De pittige saus
- Veel makkelijker dan dit kan ik het niet voor je maken: neem een kom erbij doe daar alle ingrediënten in voor de dressing, klop hem lekker op en zet in de koelkast tot gebruik!
- Neem ten slotte de wraps erbij, vul ze lekker op met alle gesneden groente en de gamba’s. Druppel de dressing overheen en strooi er wat vers gehakte peterselie over en dan: Heerlijk Happen!
Nog meer ideetjes voor lekkere wraps? Probeer dan eens één van deze wraps.
Deze wrap die heel onverwacht ontstond.
Maar ook deze heerlijke wrap met gepaneerde kip.
En ook deze wrap met zalm en roomkaas is heerlijk.
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
gamba Tortilla wrap wraps recept
Mag van mij snel weer een keertje op tafel
Heerlijk garanalen
Delicious!