Geschatte leestijd: 3 minuten
Gefrituurde garnalen maken is echt kinderlijk eenvoudig. En mijn kind is er ook nog eens dol op! Deze keer gaan we op de tropische tour door het gebruik van kokosrasp. Super lekker als een snackje op zaterdagmiddag of als bijgerechtje bij een bbq. Als je een buitenkeuken hebt zou je ze zelfs op de wok-gaspit kunnen bakken in een wok. Ideaal dus met dit zonnige weer om er lekker buiten van te genieten. Ook de dipsaus is heel gemakkelijk te maken, je hebt er alleen maar een blender voor nodig. Garnalen gefrituurd Gefrituurde kokos garnalen
Paar keer flink pulseren en je sausje is klaar. Het meeste werk in het maken van deze gefrituurde kokos garnalen met tropische dipsaus zit hem dus in het paneren van de garnalen. Maar ook een leuk klusje om te doen, want daarna kun je lekker smullen. Voor het bakken heb ik geur- en smaakloze arachide olie gebruikt. Zo proef je lekker de kokosrasp.
Gefrituurde kokos garnalen met tropische dipsaus
Eventjes nog wat uitleg over de garnalen. Want je hoort wel vaker verschillende termen. Is het nou een scampi een gamba of een garnaal? Langoustines worden in het Italiaans “scampi” genoemd. Dat is het meervoud van het woord “scampi”. Bij ons worden grote diepzee garnalen mèt kop gamba genoemd en zonder kop scampi. Het grote verschil tussen deze twee is dat de scampi behoren tot de kreeften familie en de gamba’s tot de garnalen familie. In dit geval heb ik grote garnalen gebruikt, ik koop deze altijd bij de groothandel.
Heb je geen pasje ga dan naar de vishandel. In de supermarkt vind je gewoonweg niet de juiste grootte of goede kwaliteit helaas. Overigens wel in de Franse supermarkten, of Spaanse of Italiaanse met een goede visafdeling. Helaas hebben we dat hier in Nederland niet.
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.
Gefrituurde kokos garnalen met tropische dipsaus
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptIngrediënten:
- 26 grote gamba's
- 100 gram Panko
- 75 gram kokosrasp
- 75 gram bloem
- 2 eieren
Voor de dipsaus:
- 100 gram feta
- 150 gram tropische fruitmix ( uit doosje uit de vriezer ) - ontdooid
- 1 tl sambal
- 4 el Mirin rijstwijn
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Zet drie bakjes klaar, doe in 1 bakje de losgeklopte eieren, het tweede bakje de panko met kokosrasp en in het derde bakje de bloem.
- Haal de garnalen eerst door de bloem, klop af en haal dan door het ei, daarna door de panko en kokosrasp-mix en leg op een bord of schaal. Herhaal met alle garnalen.
- Haal de tropische fruitmix uit het vriezerdoosje en laat ontdooien in je magnetron.
- Doe het fruit in je blender en draai een paar rondjes, voeg de feta, sambal en mirin toe en draai tot je een mooie gladde saus hebt. Schep in een kommetje en bewaar in de koelkast tot gebruik.
- Neem je koekenpan erbij en doe hier een laagje arachide olie in ( mag ook zonnebloemolie zijn) en verhit de olie. Test even met een stukje brood om te zien of de olie goed heet is. Het gaat borrelen als het brood de olie raakt. Bak in twee of drie keer alle garnalen mooi goudbruin.
- Serveer met de saus.
- Heerlijk Happen!
Andere lekkere recepten maken? Hier zijn nog een paar ideetjes voor je:
Een perfecte Italiaanse risotto met scampi.
Als toetje deze zoete kokos crumble met zomerfruit.
En wellicht als voorgerechtje deze Peruaanse gefrituurde papa rellena.
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
garnalen gefrituurd Gefrituurde kokos garnalen met tropische dipsaus
Heerlijk zijn deze. gisteren gemaakt
Deze mogen snel nog een keer op tafel