Estimated reading time: 3 minuten
Je groenten grillen geeft ze altijd nèt een beetje extra smaak. Dit is eigenlijk een gecombineerde aspergesalade en venkelsalade. Beide groenten hoeven niet heel lang op de grill te liggen, zo houden we een lekkere bite. Laatst kreeg ik een pers-pakketje opgestuurd met daarin een nieuwe soort mayonaise. Eén met een citroensmaakje, en dat geeft dit asperge recept een frisse touch. De mayonaise mengen we met wat olijfolie en nog wat extra citroensap. Daardoor wordt hij iets zuurder en meer een dressing. Je druppelt deze dressing naar eigen inzicht over de salade. salade groene witte asperges asperge recept
Deze gegrilde groene asperge venkelsalade kun je zowel warm direct uit de pan, of afgekoeld eten. Goed idee dus voor een lekker diner waarbij je meerdere salades serveert. Maar je kunt hem ook als fijn voorgerechtje serveren. Een groene asperge recept waar je van kunt smullen!
Gegrilde groene asperge venkelsalade
Wil je deze gegrilde groene asperge venkelsalade vegetarisch serveren? Dan hoef je alleen de Parmaham uit dit groene asperge recept te halen. Als variatie zou je bijvoorbeeld wat zacht gekookte eitjes erbij kunnen serveren. En wat dacht je van een fijn stukje knoflookstokbrood?
Groene asperges en venkel kun je eigenlijk het hele jaar rond wel krijgen tegenwoordig. Zelf ben ik wel fan van de anijsachtige smaak van venkel.
Venkel heeft een unieke, zoete en anijsachtige smaak die onmiskenbaar is. De zachte structuur maakt het perfect voor een breed scala aan gerechten, van salades en soepen tot stoofschotels. Veel mensen verkiezen venkel vanwege zijn lichte en verfrissende karakter dat zich onderscheidt van andere groenten. Daarnaast is venkel een voedingskrachtpatser, boordevol vitamine C en kalium.
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.
Gegrilde groene asperge venkelsalade
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptBenodigdheden:
Ingrediënten:
- 1 venkel
- 100 gram groene asperge tops
- 4 plakjes Parmaham
- 1 sjalot
- 1 citroen
- 2 el Jean Baton zingy lemon mayonaise
- 1 el olijfolie
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Met een mandoline of scherp mes snijd je de sjalot in ringetjes.
- De venkel snijd je in plakjes, bij de asperges haal je de houterige achterkantjes eraf.
- Verhit je grillpan en grill de venkel en asperges met een beetje olijfolie. Schep regelmatig om zodat ze niet verbranden. De citroen halveer je en grill deze even kort mee. Grill de groenten in totaal een minuutje of 5.
- Neem een kommetje erbij en doe hierin de mayonaise, voeg hier 1 eetlepel olijfolie aan toe en 1 el citroensap van de gegrilde citroen. Mix het geheel tot een redelijk vloeibare dressing.
- Neem je schaal erbij en leg de gegrilde groenten hierop. Maak af met de Parmaham, sjalot ringetjes, en druppel wat dressing erover.
- Heerlijk Happen!
Er staan al tal van salades op mijn website, ik inspireer je graag met nog wat andere toppers:
Deze fijne venkelsalade met mosterdvinaigrette.
Of deze venkelsalade met bloedsinaasappel.
Wat dacht je van zalm uit de oven met asperges?
Volg jij Heerlijke Happen al op Pinterest, Facebook of Instagram? Je kunt me vinden onder @heerlijkehappen, tag me in jouw creaties zodat ik kan zien wat jij gemaakt hebt. Ook vind ik het erg leuk als je hieronder in de comments jouw reactie achterlaat.
salade groene witte asperges
Venkel, nog nooit gegeten. Snel proberen dan maar.
Heerlijke zomerse salade