
Een lekkere homemade vinaigrette máákt je gerecht echt wat mij betreft. Ik moet eigenlijk nog eens een keer een monsterblog schrijven over al mijn eigen recepten. Want tot op heden blijft dat schap in de supermarkt ècht een ondergeschoven kindje! En dat terwijl het helemaal niet zo ingewikkeld is, ingrediënten in een maatbeker, klutsen met een garde et voilà! Ook bij deze venkelsalade met mosterdvinaigrette komt de dressing echt tot zijn recht. De anijsachtige smaak van de venkel past heel goed bij de mosterd, en natuurlijk kruiden we hem met mijn eigen persillademix! Paar uurtjes in de koelkast en dan smullen maar.


Venkelsalade met mosterdvinaigrette
Benodigdheden:
Ingrediënten:
- 1 venkel
- 4 takjes kervel (kruid)
Voor de vinaigrette heb je nodig:
- 4 el olijfolie
- 3 el wijnazijn
- 1 el Dijonmosterd
- 1 el Persillade
En zo maak je het:
- Neem de mandoline erbij en snijd hier de venkel mee. Doe vooral voorzichtig mee, je wilt niet een stukje van je vingers eraf snijden!
- Hak de kervel fijn en doe deze bij de venkel.
- In een kommetje of een glad mix je alle ingredieten voor de dressing. Schud of klopt het geheel tot een vinaigrette en schenk over de venkel. Laat een paar uur marineren in de koelkast.
- Serveer met een diner of met een fijn stuk brood erbij.
- Heerlijk Happen!

Venkelsalade met mosterdvinaigrette
Heel populair lijkt de venkel in de Nederlandse huishoudens niet echt te zijn, want als ik een beetje om me heen kijk zie ik andere food-collega’s er ook maar heel weinig mee doen. Toch jammer want het is heel erg gezond en ook staat de venkel bekend om zijn geneeskrachtige zaden. Wellicht breng ik jullie op andere gedachten met mijn venkel-recepten!
Natuurlijk gebruiken we ook mijn eigen persillade om de vinaigrette op smaak te brengen. Daar ben ik nog steeds heel erg trots op natuurlijk dat ik gewoon mijn eigen kruidenmix heb kunnen maken. Wil jij je eigen potje bestellen? Dat kan bij Van Beekum specerijen. Klik op deze link voor de bestelpagina.
Andere lekkere salades maken zoals Venkelsalade met mosterdvinaigrette? Ik ben er dol op en heb hier nog een paar recepten voor je:
- Of deze venkelsalade met bloedsinaasappel.
- Maar ook een homemade tonijnsalade in een omelet.

Venkel, heerlijk!!
Zeker hier favoriet, maar vaak een vergeten groente.
Pingback: Romige doperwtensalade met kruidnagelkaas - Heerlijke Happen