Gegrilde kip met sinaasappelsaus: een tropisch feestje op je bord!

Geschatte leestijd: 3 minuten

Wij eten regelmatig gegrilde kip hier thuis, het is een makkelijk stukje vlees waar je heel veel verschillende recepten mee kunt maken. In dit recept eten we het met één van mijn favoriete stukken fruit, namelijk mango! Ik hou van de zachte structuur en de zoete smaak en in combinatie met de gegrilde kip met sinaasappelsaus is het een waar tropisch feestje op je bord. De bereiding is simpel en neemt niet veel tijd in beslag dus ook doordeweeks kun je het makkelijk maken.

Voor 4 personen heb je nodig voor Gegrilde kip met sinaasappelsaus:

gegrilde kip met sinaasappelsaus
  • 4 kipfilets
  • 400 gram pandanrijst
  • 4 zoete aardappelen
  • 3 sinaasappels
  • 50 gram boter
  • 2 knoflooktenen
  • 2 bosuitjes
  • 4 eetlepels verse peterselie
  • Zout/peper

En zo maak je de Gegrilde kip met sinaasappelsaus:

-Verwarm allereerst je oven voor op 200 graden

-Schil vervolgens de zoete aardappels en hak ze in kleine stukjes De tenen knoflook maak je schoon en samen met de aardappels doe je ze in een ovenschaal met een beetje olijfolie en peper er bij. Gril deze voor ongeveer 30 minuten tot ze zacht zijn.

-Ondertussen maak je de sinaasappelsaus. Pers hiervoor de 3 sinaasappels uit, daar krijg je ongeveer 180/200 mililiter sap van. Doe dit in een steelpannetje en laat het sap inkoken tot een dikke siroop. Je moet ongeveer 40 ml overhouden. Doe vervolgens de 50 gram boter in blokjes erbij en met een garde mix je het tot een mooie gladde saus. Zet op een stoofpitje de saus, deze moet op ongeveer 50 graden opgewarmd worden en blijven.

-Kruid de kip voor de Gegrilde kip met sinaasappelsaus en leg deze op de gril, halverwege draai je ze even om zo krijg je een mooi ruitjes patroon op je kipfilets.

-Kook de rijst gaar. Neem wel een “plakrijst”, want deze kun je mooi in een vormpje stoppen. Het blijft dan mooi op je bord staan.

-Schil en snij de mango in mooie kleine blokjes en ook het bosuitje snij je in fijne plakjes.

-Als de rijst klaar is giet je deze af. Meng de rijst met vervolgens met de zoete aardappelen uit de oven.

Neem een vormpje erbij en doe hierin de rijstmix. Herhaal dit op alle borden. Leg daarna de gegrilde kip erbij en giet hier met een lepel wat sinasappelsaus over. Garneer het geheel met de mango en bosuiringetjes. Serveer de gegrilde kip met sinaasappelsaus met een heerlijk fris wit wijntje: Heerlijk happen!

Gegrilde kip met sinaasappelsaus

Wij eten regelmatig kip hier thuis, het is een makkelijk stukje vlees waar je heel veel verschillende recepten mee kunt maken. In dit recept eten we het met één van mijn favoriete stukken fruit, namelijk mango!

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

4.9 van 21 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: European
Trefwoord: kip
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 40 minuten
Totale tijd: 50 minuten
Porties: 4 personen
calorieën: 592kcal
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Ingrediënten:

  • 4 kipfilet
  • 400 gram pandan rijst
  • 4 zoete aardappelen
  • 3 sinaasappels
  • 50 gram boter
  • 2 knoflooktenen
  • 2 bosuitjes
  • 4 eetlepels verse gehakte peterselie
  • Zout
  • peper

Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.

En zo maak je het:

  • Verwarm allereerst je oven voor op 200 graden
  • Schil vervolgens de zoete aardappels en hak ze in kleine stukjes De tenen knoflook maak je schoon en samen met de aardappels doe je ze in een ovenschaal met een beetje olijfolie en peper er bij. Gril deze voor ongeveer 30 minuten tot ze zacht zijn.
  • Ondertussen maak je de sinaasappelsaus. Pers hiervoor de 3 sinaasappels uit, daar krijg je ongeveer 180/200 mililiter sap van. Doe dit in een steelpannetje en laat het sap inkoken tot een dikke siroop. Je moet ongeveer 40 ml overhouden. Doe vervolgens de 50 gram boter in blokjes erbij en met een garde mix je het tot een mooie gladde saus. Zet op een stoofpitje de saus, deze moet op ongeveer 50 graden opgewarmd worden en blijven.
  • Kruid de kip en leg deze op de gril, halverwege draai je ze even om zo krijg je een mooi ruitjes patroon op je kipfilets.
  • Kook de rijst gaar. Neem wel een “plakrijst”, want deze kun je mooi in een vormpje stoppen. Het blijft dan mooi op je bord staan.
  • Schil en snij de mango in mooie kleine blokjes en ook het bosuitje snij je in fijne plakjes.
  • Als de rijst klaar is giet je deze af. Meng de rijst met vervolgens met de zoete aardappelen uit de oven.
  • Neem een vormpje erbij en doe hierin de rijstmix. Herhaal dit op alle borden. Leg daarna de gegrilde kip erbij en giet hier met een lepel wat sinasappelsaus over. Garneer het geheel met de mango en bosuiringetjes.
Beoordeel dit recept Promotion partner of Verdify
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Wil je meer recepten uitproberen zoals Gegrilde kip met sinaasappelsaus? Kijk dan eens naar onderstaande recepten

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

Start » Recepten » Hoofdgerechten » Gegrilde kip met sinaasappelsaus: een tropisch feestje op je bord!

2 gedachten over “Gegrilde kip met sinaasappelsaus: een tropisch feestje op je bord!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept