Bloemkool ananas curry met kip

Bloemkool ananas curry met kip

Bloemkool ananas curry met kip

Lekker fris gerecht is dit! Het licht zoetzure van de ananas en ook de pittigheid van de kerrie. Deze bloemkool ananas curry met kip  is een mooie combinatie van groenten met fruit. De kip in dit gerecht heb ik gebakken in wokolie. Deze olie heeft een oosters tintje en dit past goed bij de smaken van de curry. Je kunt hem met rijst serveren maar ik koos voor een Naanbrood. Dit vind ik zelf erg lekker en je kunt het lekker in de saus dippen. In India gebruiken ze zelfs het brood om mee op te scheppen. Hij dient dan als een soort lepel.

Voor 4 personen heb je nodig:

  • 300 gram kipfilets
  • 1 bloemkool
  • 1 bakje verse ananas (250 gram)
  • eetlepel kerriepoeder
  • eetlepel kurkuma
  • 1 gele paprika
  • 4 naanbroodjes
  • peper/zout
  • papje van maizena ( eetlepel maizena met eetlepel water gemixt)
  • 250 ml groenten boullion
  • 300 ml kokosmelk
  • eetlepel verse peterselie

En zo maak je het:

-Snij de kipfilets in blokjes en neem een koekenpan erbij. Verhit wat wokolie en bak vervolgens de kipfiletblokjes lekker goudbruin. Om ze op smaak te maken strooi je er wat peper en zout op. Leg ze daarna even apart.

-Snij de bloemkool daarna in kleine roosjes en de gele paprika in stukjes. Neem nu een diepe koekenpan of hapjes pan erbij en doe hierin de groenten bouillon en de kokosmelk. Vervolgens voeg je de bloemkoolroosjes en de paprika toe en breng het geheel aan de kook. Daarna voeg je de kurkuma en kerrie toe en laat het geheel zo’n 5 minuten koken op hoog vuur.

-Om de saus wat te binden voeg je het maizenapapje toe en roer je het goed door elkaar, als het nog te waterig is naar je zin voeg je nog een keer een papje toe tot het gebonden is.

-Ten slotte voeg je de ananasblokjes toe en laat je deze even mee pruttelen om ze lekker op te warmen.

-Zet je oven aan op 200 graden en bak in 4 tot 5 minuten de naanbroodjes. ( Je kunt ze ook zelf maken als je wat meer tijds hebt)

Bloemkool ananas curry met kip

Neem als laatste je kommen of borden erbij en schep hierin de curry, strooi er wat peterselie over. Als serveer tip wil ik zwarte bonensaus aanraden om het wat extra pit te geven: Heerlijk happen!

 

 

 

6 gedachten over “Bloemkool ananas curry met kip”

  1. Pingback: Tilburgse Schrobbeler cheesecake - Heerlijke Happen |Foodblog|

  2. Pingback: Verse bloemkoolsalade - Heerlijke Happen |Foodblog|

Reacties zijn gesloten.