kabeljauw

Kabeljauwhaasje met kruidenkorst

Geschatte leestijd: 4 minuten

In het weekend heb ik wat meer tijd om te koken en daar is dit een leuk recept voor, er is wat meer bereidingstijd voor nodig en verschillende kooktechnieken. Zelf ben ik geen enorme viseter omdat ik niet zo van graatjes houd maar in dit Kabeljauwhaasje met kruidenkorst zit er niet één! kabeljauwhaasje bakken recept

Koop je vis bij een goede visboer want kwaliteit is natuurlijk erg belangrijk. De kruidenkorst smaakt fantastisch door alle verse kruiden die erin zitten en past erg goed bij de vis. Je kunt ze tegenwoordig ook in het vriesvak vinden bij de supermarkt dit soort vis met korst. Maar als je éénmaal de verse versie hebt geproeft wil je niet anders meer! Dit recept heb ik gemaakt uit mijn kookboek Kookschool klassiek, de gemberwortels zijn eigen recept.

En zo maak je de kabeljauwhaasje met kruidenkorst:

-Dit recept vraagt wat timing dus zorg dat alles goed klaarstaat zodat je rustig kunt werken.

-We beginnen met de kruidenkorst, snipper de sjalotjes heel fijn, was en droog de kruiden en haal de blaadjes van de takjes. vervolgens hak je alle kruiden heel fijn. Neem een kom erbij en meng hier alle ingrediënten voor de kruidenkorst in. Pak een stuk bakpapier en rol met een deegroller een plaat van ongeveer 4 mm dik, leg hem daarna met bakpapier en al in de koelkast om hard te laten worden, minimaal een half uur.

-Maak nu de groene “saus”, het is geen dikke saus zoals jus maar een stuk wateriger. Spoel de takjes peterselie af en haal de blaadjes er vanaf.

Kook de blaadjes in gezouten water voor ongeveer 2 minuten, laat ze daarna uitlekken en vang wat vocht op in een kopje. Stop de blaadjes in je keukenmixer en met wat water mix je het tot een vloeibaar mengsel. Druk het daarna door een fijne zeef en zet opzij.

Kabeljauwhaasje met kruidenkorst

De peentjes voor bij het kabeljauwhaasje met kruidenkorst

-Rasp daarna de peentjes en halveer ze, kook of stoom ze gaar in ongeveer 10 minuutjes, leg ze op een schaaltje.

-Voor de vis meng je het zeezout met de suiker en strooi een dun laagje in een schaal, leg hierop de kabeljauw en bedek met de rest van het mengsel. Dek de schaal af met vershoudfolie en zet voor 20 minuten in de koelkast, dit heet “voorgaren in zout”.

-Haal ze daarna uit de koelkast en spoel ze af met koud water en dep ze daarna droog. Verwarm nu alvast de gril in de oven voor, verhit de olijfolie in een koekpan op hoog vuur en bak ze één minuut. Daarna keer ze je en voeg je de boter toe en bak je ze op middelhoog vuur 5/6 minuten terwijl je ze bedruipt met de schuimende boter. Laat ze daarna rusten op een rooster.

-Neem de kruidenkorst uit de koelkast en snijd hier 4 plakken vanaf, ze moeten net iets groter zijn als het kabeljauwhaasje en leg op elk stuk één plak.

-Leg vervolgens het Kabeljauwhaasje met kruidenkorst in een ovenschaal en laat ze bruin worden onder de gril, goed opletten dat het niet te hard gaat!

-In een koekepan smelt je 25 gram roomboter en voeg hier de gember en de suiker aan toe en de worteltjes en meng het goed door elkaar en bak ze even kort.

Kabeljauwhaasje met kruidenkorst

-Haal als laatste de vis uit de oven van het kabeljauwhaasje recept.

Zorg dat de borden klaarstaan en met een lepel giet je wat groene saus erop, daar leg je de vis op en serveer met de gemberworteltjes en wat kort gebakken of gestoomde zeekraal, lekker wit wijntje bij de Kabeljauwhaasje met kruidenkorst.

Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.

kabeljauw

Kabeljauwhaasje met kruidenkorst

In het weekend heb ik wat meer tijd om te koken en daar is dit een leuk recept voor, er is wat meer bereidingstijd voor nodig en verschillende kooktechnieken. Zelf ben ik geen enorme viseter omdat ik niet zo van graatjes houd maar in dit Kabeljauwhaasje met kruidenkorst zit er niet één!

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

4.9 van 25 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: European
Trefwoord: kabeljauw
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 50 minuten
Porties: 4 personen
calorieën: 448kcal
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Ingrediënten:

  • kruidenkorst
  • 4 kabeljauwhaasjes
  • 1 bakje zeekraal - is enorm zout dus niet extra zout op doen

Voor de vis:

  • 100 gram grof zeezout
  • 10 gram suiker
  • 20 ml olijfolie
  • 50 gram roomboter

Voor de kruidenkorst:

  • 100 gram broodkruim
  • 2 sjalotjes
  • 30 gram verse bladpeterselie
  • 10 gram dragon
  • 10 gram basilicum
  • 3/4 theelepel zout
  • Vers genalen peper
  • 200 gram zachte boter

Voor de groene saus:

Voor de gemberwortels:

  • 500 gram peentjes
  • 25 gram roomboter
  • 1 eetlepel vers geraspte gember
  • 1 eetlepel witte suiker

Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.

En zo maak je het:

  • Dit recept vraagt wat timing dus zorg dat alles goed klaarstaat zodat je rustig kunt werken.
  • We beginnen met de kruidenkorst, snipper de sjalotjes heel fijn, was en droog de kruiden en haal de blaadjes van de takjes. vervolgens hak je alle kruiden heel fijn. Neem een kom erbij en meng hier alle ingrediënten voor de kruidenkorst in. Pak een stuk bakpapier en rol met een deegroller een plaat van ongeveer 4 mm dik, leg hem daarna met bakpapier en al in de koelkast om hard te laten worden, minimaal een half uur.
  • Maak nu de groene “saus”, het is geen dikke saus zoals jus maar een stuk wateriger. Spoel de takjes peterselie af en haal de blaadjes er vanaf.
  • Kook de blaadjes in gezouten water voor ongeveer 2 minuten, laat ze daarna uitlekken en vang wat vocht op in een kopje. Stop de blaadjes in je keukenmachine en met wat water mix je het tot een vloeibaar mengsel. Druk het daarna door een fijne zeef en zet opzij.
  • De peentjes
  • Rasp daarna de peentjes en halveer ze, kook of stoom ze gaar in ongeveer 10 minuutjes, leg ze op een schaaltje.
  • Voor de vis meng je het zeezout met de suiker en strooi een dun laagje in een schaal, leg hierop de kabeljauw en bedek met de rest van het mengsel. Dek de schaal af met vershoudfolie en zet voor 20 minuten in de koelkast, dit heet “voorgaren in zout”.
  • Haal ze daarna uit de koelkast en spoel ze af met koud water en dep ze daarna droog. Verwarm nu alvast de gril in de oven voor, verhit de olijfolie in een koekpan op hoog vuur en bak ze één minuut. Daarna keer ze je en voeg je de boter toe en bak je ze op middelhoog vuur 5/6 minuten terwijl je ze bedruipt met de schuimende boter. Laat ze daarna rusten op een rooster.
  • Neem de kruidenkorst uit de koelkast en snijd hier 4 plakken vanaf, ze moeten net iets groter zijn als het kabeljauwhaasje en leg op elk stuk één plak.
  • Leg vervolgens het Kabeljauwhaasje met kruidenkorst in een ovenschaal en laat ze bruin worden onder de gril, goed opletten dat het niet te hard gaat!
  • In een koekenpan smelt je 25 gram roomboter en voeg hier de gember en de suiker aan toe en de worteltjes en meng het goed door elkaar en bak ze even kort.
  • Haal als laatste de vis uit de oven.
  • Zorg dat de borden klaarstaan en met een lepel giet je wat groene saus erop, daar leg je de vis op en serveer met de gemberworteltjes en wat kort gebakken of gestoomde zeekraal, lekker wit wijntje bij de Kabeljauwhaasje met kruidenkorst
Beoordeel dit recept Promotion partner of Verdify
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Wil je meer recepten uitproberen zoals de Kabeljauwhaasje met kruidenkorst? Kijk dan eens naar onderstaande recepten

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

Start » Recepten » Hoofdgerechten » Kabeljauwhaasje met kruidenkorst

kabeljauwhaasje bakken recept

7 gedachten over “Kabeljauwhaasje met kruidenkorst”

  1. Pingback: Kabeljauw in tomaten wijnsaus en basilicum - Heerlijke Happen

  2. Pingback: Bloemkool ananas curry met kip - Heerlijke Happen

  3. Pingback: Bonen-hussel met tomaat en chorizo - Heerlijke Happen

  4. Pingback: Noedelsalade met eendenborstfilet - Heerlijke Happen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept