gegrilde paprika stoofpot met rijst

Gegrilde paprika stoofpot met rijst

Estimated reading time: 5 minuten

Er is iets magisch aan stoofpotten. Ondanks dat het veel tijd kost om te bereiden, is het de moeite waard als je bedenkt hoe heerlijk het is. Het stoven van vlees duurt nu eenmaal lang, maar de geur die in de keuken hangt als je af en toe langskomt is onbetaalbaar. recept Stoofpot met rijst rundvlees paprika

Een stoofpot zit meestal vol met groenten en vlees. Dit is ook het geval bij de gegrilde paprika stoofpot met rijst. Het recept vraagt om veel ingrediënten, maar de meeste kun je waarschijnlijk al vinden in je voorraadkast. Het gebruik van deze ingrediënten zal de smaak alleen maar ten goede komen.

Als je van stoofpotten houdt en wat tijd hebt, dan is dit recept zeker het proberen waard. Het is een geweldige manier om jezelf of je gasten te trakteren op een heerlijke maaltijd. De geuren die vrijkomen bij het stoven zullen zeker een glimlach op je gezicht toveren. Dus, waar wacht je nog op? Aan de slag!

gegrilde paprika stoofpot met rijst

Paprika is een type groente dat behoort tot de nachtschadefamilie en wordt gekweekt in verschillende kleuren, waaronder rood, geel, groen en oranje. Paprika’s kunnen op verschillende manieren worden bereid, waaronder roosteren, frituren, grilleren of toevoegen aan salades en groentebereidingen. Ze kunnen ook worden gevuld met kaas, rijst of vlees en zijn een populaire toevoeging aan veel Europese en Latijns-Amerikaanse gerechten.

En zo maak je de stoofpot:

-Laat als eerste de stooflappen op kamertemperatuur komen.
-Maak de sjalotten schoon maar laat ze wel heel. Haal de gegrilde paprika uit de pot en snij deze in fijne dunne reepjes, we gebruiken alle groenten uit de pot.
-Smeer vervolgens de stooflappen in met de persillade.  Persillade is een soort kruidenmix maar ondanks dat gebruiken we ook nog de andere kruiden. Strooi met de potjes dus ook nog wat peper, knoflookpoeder, rode paprika poeder en wrijf met je handen de lappen vlees goed in.

-Neem een grote braadpan met dikke bodem erbij en verwarm hierin een flinke scheut bakboter. Op hoge temperatuur bak je beide zijdes van de stooflappen goed bruin ongeveer 3 minuten per zijde, de hele keuken geurt nu al goed!
-Haal daarna de lappen uit de pan en snijd ze in een aantal grove stukken, leg ze terug in de pan en voeg nu de gegrilde paprika stukken toe, roer even om en voeg nu 3 schoongemaakte sjalotten toe.
-Neem een halve liter lauw water en giet deze in de pan en kruimel het boullionblokje erover. Giet vervolgens een scheut witte balsamico in de pan en nu kan het stoven beginnen: 3 uur op een stoofpitje.

Wanneer de 3 uur voorbij is:

-Laat de pan nog wel op het stoofpitje staan. Snij en hak ondertussen de champignons, gele en groene paprika en doe deze in de pan erbij samen met de rest van de sjalotten, vervolgens laat je dit nog een uurtje mee stoven.
-Kook de rijst gaar.
-Pak vervolgens een vergiet erbij en een grote kom en schep hier het vlees en de groenten uit de pan in en laat deze uitlekken. Maak een papje van de 3 theelepels maizena met wat koud water in een kommetje en giet dit in de pan met het overgebleven vocht.
-Roer dit goed door. De saus gaat zich nu binden, wanneer dit gebeurd is doe dan het vlees en de groenten terug in de pan. Laat nog heel even pruttelen.

Neem een paar lekkere kommen of bordjes erbij. Schep hier de rijst en het stoofvlees met groenten in

Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.

gegrilde paprika stoofpot met rijst

Gegrilde paprika stoofpot met rijst

Stoofpot ik hou ervan! Het bereiden is niet moeilijk je hebt alleen véél tijd nodig. Het stoven duurt nu eenmaal lang, maar elke keer als je dan even de keuken inloopt, komen de geuren van gestoofd vlees je tegemoet. In deze gegrilde paprika stoofpot met rijst zitten lekker veel groenten

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

4.9 van 66 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: European
Trefwoord: paprika, stoofvlees
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 3 uur 15 minuten
Totale tijd: 3 uur 30 minuten
Porties: 2 personen
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Ingrediënten:

  • 2 lappen Iers stoofvlees - ongeveer een kilo
  • 1 pot geroosterde rode paprika
  • 8 kleine sjalotten
  • 1 gele paprika
  • 1 groene paprika
  • 400 gram champignons
  • 400 gram witte rijst - of zilvervlies rijst

Voor de kruiden heb je nodig:

Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.

En zo maak je het:

  • Laat als eerste de stooflappen op kamertemperatuur komen.
  • Maak de sjalotten schoon maar laat ze wel heel. Haal de gegrilde paprika uit de pot en snij deze in fijne dunne reepjes, we gebruiken alle groenten uit de pot.
  • Smeer vervolgens de stooflappen in met de persillade. Persillade is een soort kruidenmix maar ondanks dat gebruiken we ook nog de andere kruiden. Strooi met de potjes dus ook nog wat peper, knoflookpoeder, rode paprika poeder en wrijf met je handen de lappen vlees goed in.
  • Neem een grote braadpan met dikke bodem erbij en verwarm hierin een flinke scheut bakboter. Op hoge temperatuur bak je beide zijdes van de stooflappen goed bruin ongeveer 3 minuten per zijde, de hele keuken geurt nu al goed!
  • Haal daarna de lappen uit de pan en snijd ze in een aantal grove stukken, leg ze terug in de pan en voeg nu de gegrilde paprika stukken toe, roer even om en voeg nu 3 schoongemaakte sjalotten toe.
  • Neem een halve liter lauw water en giet deze in de pan en kruimel het boullionblokje erover. Giet vervolgens een scheut witte balsamico in de pan en nu kan het stoven beginnen: 3 uur op een stoofpitje.
  • Wanneer de 3 uur voorbij is:
  • Laat de pan nog wel op het stoofpitje staan. Snij en hak ondertussen de champignons, gele en groene paprika en doe deze in de pan erbij samen met de rest van de sjalotten, vervolgens laat je dit nog een uurtje mee stoven.
  • Kook de rijst gaar.
  • Pak vervolgens een vergiet erbij en een grote kom en schep hier het vlees en de groenten uit de pan in en laat deze uitlekken. Maak een papje van de 3 theelepels maizena met wat koud water in een kommetje en giet dit in de pan met het overgebleven vocht.
  • Roer dit goed door. De saus gaat zich nu binden, wanneer dit gebeurd is doe dan het vlees en de groenten terug in de pan. Laat nog heel even pruttelen.
  • Neem een paar lekkere kommen of bordjes erbij. Schep hier de rijst en het stoofvlees met groenten in
Beoordeel dit recept Promotion partner of Verdify
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Wil je meer recepten uitproberen zoals de Gegrilde paprika stoofpot met rijst? Kijk dan eens naar onderstaande recepten

Gevulde paprika met kip en rijst

Franse stoofpot met gebakken krieltjes

Zelf een potje persillade maken

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

recept stoofpot rundvlees paprika

Start » Recepten » Hoofdgerechten » Gegrilde paprika stoofpot met rijst

8 gedachten over “Gegrilde paprika stoofpot met rijst”

    1. Je kunt dit vinden bij de supermarkt bij de afdeling waar ze kruiden potjes verkopen, dit merk is een frans/ belgisch merk, maar in de Jumbo verkopen ze deze potjes onder een Nederlandse naam, je kunt het ook googlen er zijn verschillende handelaren die de Persillade online verkopen, succes en véél kookplezier!

4.91 from 66 votes (62 ratings without comment)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept