Estimated reading time: 4 minuten
Zo lang ik me eigenijk kan herinneren ben ik al dol op mosterd. Zo dipte ik vroeger mijn knakworsten er in, en een dikke klodder bij mijn rookworst met boerenkool. Inmiddels staan er echt flink wat recepten op mijn site dus weet ik helemaal niet zeker of daar al een fijne mosterdsaus tussen stond. Aan de slag dus met deze gehaktballen in mosterd kaassaus. Een heerlijk simpel gerechtje maar oh oh oh wat is deze saus lekker! Gehaktbal kaas mosterd saus
Gehaktballen in mosterd kaassaus
Op het programma staat hier overigens nog steeds om eens zelf mosterd te maken. Dat ga ik dan binnenkort ook eens doen. Logischerwijs kun je de gehaktballen zelf op smaak maken met jouw favoriete kruiden en specerijen. Misschien wil je ze wel wat pittiger, misschien een Oosters tintje.
Variëren kan altijd bij het kruiden van je vlees. Bovendien is het interessant om verschillende soorten mosterd te proberen om de gehaktballen een unieke smaak te geven. Experimenteer met allerlei kruiden en specerijen om heerlijke en verrassende variaties van gehaktballen te creëren.
En die variatie kun je ook opzoeken met de kaas. Parmezaan, blauwader, bedenkt het maar. Zorg er wel voor dat het is een kaas is die makkelijk smelt in je saus. We willen natuurlijk geen brokken erin. Ik heb hier gewoon voor belegen geraspte kaas gekozen.
Bovendien is het belangrijk om te experimenteren met verschillende smaken om je gerecht nog lekkerder te maken. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een pittige blauwaderkaas of de romige smaak van Parmezaanse kaas.
Het is van cruciaal belang om niet te vergeten te controleren of de kaas goed smelt in de saus. Deze kleine, maar belangrijke stap zorgt ervoor dat je nooit teleurgesteld zult raken door ongewenst harde stukjes kaas in je zorgvuldig voorbereide maaltijd. De belegen geraspte kaas die ik in dit specifieke gerecht heb gebruikt, voegt een prachtige rijkdom en heerlijke hartigheid toe aan de saus.
Onder de juiste omstandigheden smelt deze kaas naadloos in de saus om een fluweelzachte textuur en volle, doordringende smaak te bieden, waarbij geen enkel spoor van hardheid in zicht komt. Het is absoluut de moeite waard om dit zelf te ervaren.
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht. Heerlijke Happen!
Gehaktballen in mosterd kaassaus
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptIngrediënten:
- 500 gram half om half gehakt
- 60 gram paneermeel - ( 5 eetlepels)
- 1 el persillade kruidenmix
- 1 tl kerriepoeder
- peper
- zout
- 500 gram pasta
- 4 takjes peterselie - fijngehakt
Voor de saus:
- 500 ml slagroom
- 75 gram geraspte kaas
- 2 el bloem
- 75 ml water - ( of iets meer )
- 1 tl Franse mosterd
- 1 tl grove mosterd
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Doe het gehakt met het paneermeel, ei, persillade, kerriepoeder en wat peper en zout in een kom en kneed met je handen tot alles goed gemengd is. Rol er ballen zo groot als een golfballetje mee. Leg op een schaal en zet deze even een half uurtje in de koelkast.
- Verhit een hapjespan en doe er wat bakvet in (croma bijv) bak de ballen rondom mooi goudbruin. Haal de ballen uit de pan met een schuimspaan en leg ze even apart.
- In het vet in de pan strooi je de bloem en al roerend bak je deze voor een minuutje of 2. Doe de beide soorten mosterd erbij en schenk de slagroom erbij. Blijf goed roeren!
- Doe de ballen terug in de pan met de saus en schenk het water erbij en de geraspte kaas. Laat alles op laag vuur rustig pruttelen terwijl je je pasta kookt. ( Als je saus te dik naar je zin is doe je dus wat water erbij).
- Hak de peterselie fijn, giet de pasta af en schep op de borden of in kommen.
- Schep de ballen met de saus op de pasta en serveer!
- Heerlijk Happen!
Met gehakt kun je hele lekkere dingen maken! Hier heb ik nog een aantal hele fijne recepten voor je die je ook eens zou moeten proberen:
Shepards pie met knolselderij en gehakt
Paprika gehakt quiche met spekjes en kaas
Klassiek Griekse moussaka recept
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
Gehaktballen in mosterd mosterdsaus saus gehaktbal kaas kaassaus
Basis is prima. Heeft wat aandacht nodig. Bloem is echt niet nodig, wordt het veel te dik van. Mosterd mag wat meer, smaak wordt overheerst door parmezaan. Verder wel lekker
Hi Susanne, zo als ik dus al aangeef in het recept voeg je water toe al naar gelang de dikte die je de saus wilt hebben. En kaas is leven! Natuurlijk mag je altijd meer mosterd toevoegen, ik heb het rustig gehouden omdat sommige mensen de smaak snel vinden overheersen. Leuk dat je het geprobeerd hebt! Gr Francine
Deze heb ik nu al 3x gegeten!
Yummy ! Spicy comfort food!