Shepards pie met knolselderij

Shepards pie met knolselderij en gehakt

Shepards pie met knolselderij

Geschatte leestijd: 3 minuten

Shepards pie met knolselderij is van oudsher een “poor mans dish”, het werd namelijk gemaakt met restjes vlees. Tegenwoordig is het één van de standaard gerechten die je bijna in elke Engelse of Ierse pub wel kunt vinden. Overigens is er een verschil tussen de shepards pie en de cottage pie. Dat verschil zit hem in het vlees. Bij een shepards pie wordt lamsgehakt gebruikt en bij een cottage pie rundergehakt. Maar je kunt ook kalfsvlees of schapenvlees gebruiken. En wat betreft de groenten kun je ook flink wat variëren. Aan de slag met deze heerlijke shepards shepard s pie met knolselderij.

Shepards pie met knolselderij

Ik gebruikte een vergeten groente in deze shepards pie en deze geeft een lekkere smaak aan het gerecht. De verrassing in de aardappelpuree zit hem in het gebruik van wat mosterd. En daar mag je best een scherpe mosterd voor gebruiken!

En zo maak je de Shepards pie met knolselderij:

-Neem eerst een pan erbij en doe hier water met wat zout in, en kook dan de aardappelen in 20 minuten gaar. (geschilde aardappelen)

Shepards pie met knolselderij

-Terwijl de aardappelen staan te koken gaan we aan de slag met de vulling. Maak de wortel en de knolselderij schoon en hak ze in kleine blokjes. Ook snipper de je witte uien en de knoflook. 

-Pak een koekenpan met dikke bodem erbij en doe hierin het gehakt, met een spatel rul je voorzichtig het gehakt. Voeg eerst de uien en de knoflook toe en vervolgens de gehakte groenten. Bak het geheel een paar minuten en voeg dan de passata toe. Breng het geheel op smaak met zout, peper, rozemarijn, het scheutje Worcestershire en voeg als laatste de velderwtjes toe. Laat het geheel op laag vuur gaar worden.

-Als de aardappels gekookt zijn maak je er een puree van met wat roomboter en een scheutje melk. Ook de puree breng je op smaak met peper en zout en 2 eetlepels mosterd. Mix het geheel goed door elkaar.

-Pak je ovenschaal erbij en doe hier eerst de gehaktmix in, daarna schep je de puree erop en en met een vork duw je het wat aan en trek je wat leuke streepjes.

-Zet in de oven onder de grill en laat de puree van de shepards pie mooi bruin kleuren.

Shepards pie met knolselderij

En wanneer de shepards pie met knolselderij mooi bruin is haal je hem uit de oven en serveer je deze pie gelijk. Drink er een lekker bok-biertje bij en: Heerlijk Happen!

Shepards pie met knolselderij

Shepards pie met knolselderij

Shepards pie met knolselderij is van oudsher een “poor mans dish”, het werd namelijk gemaakt met restjes vlees. Tegenwoordig is het één van de standaard gerechten die je bijna in elke Engelse of Ierse pub wel kunt vinden.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

4.9 van 17 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: engelse
Trefwoord: Pie
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 45 minuten
Totale tijd: 55 minuten
Porties: 4 personen
calorieën: 464kcal
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Ingrediënten:

 • 300 gram gehakt - vlees naar keuze
 • 1 kg kruimige aardappels
 • 1 winterwortel
 • 1/2 knolselderij
 • 250 gram velderwtjes uit de vriezer
 • 2 witte uien
 • 2 tenen knoflook
 • peper
 • 1 scheutje Worcertershiresaus
 • 100 ml passata - tomaat
 • roomboter
 • 1 scheutje melk
 • rozemarijn
 • zout

Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.

En zo maak je het:

 • Neem eerst een pan erbij en doe hier water met wat zout in, en kook dan de aardappelen in 20 minuten gaar. (geschilde aardappelen)
 • Terwijl de aardappelen staan te koken gaan we aan de slag met de vulling. Maak de wortel en de knolselderij schoon en hak ze in kleine blokjes. Ook snipper de je witte uien en de knoflook. Shepards pie met knolselderij
 • Pak een koekenpan met dikke bodem erbij en doe hierin het gehakt, met een spatel rul je voorzichtig het gehakt. Voeg eerst de uien en de knoflook toe en vervolgens de gehakte groenten. Bak het geheel een paar minuten en voeg dan de passata toe. Breng het geheel op smaak met zout, peper, rozemarijn, het scheutje Worcestershire en voeg als laatste de velderwtjes toe. Laat het geheel op laag vuur gaar worden.
 • Als de aardappels gekookt zijn maak je er een puree van met wat roomboter en een scheutje melk. Ook de puree breng je op smaak met peper en zout en 2 eetlepels mosterd. Mix het geheel goed door elkaar.
 • Pak je ovenschaal erbij en doe hier eerst de gehaktmix in, daarna schep je de puree erop en en met een vork duw je het wat aan en trek je wat leuke streepjes.
 • Zet in de oven onder de grill en laat de puree van de shepards pie mooi bruin kleuren.
 • En wanneer de shepards pie met knolselderij mooi bruin is haal je hem uit de oven en serveer je deze pie gelijk.
Beoordeel dit recept Promotion partner of Verdify
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Meer recepten proberen zoals de Shepards pie met knolselderij? Probeer dan onderstaande gerechten eens.

In bier gestoofde hazenbout

Kalfsstoof in dragonsaus

In de oven gegaarde lamsbout met persillade

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

Start » Recepten » Hoofdgerechten » Shepards pie met knolselderij en gehakt

shepard s pie

9 gedachten over “Shepards pie met knolselderij en gehakt”

  1. Hi Kirsten, de Shepards pie hoeft alleen in de oven om even onder de grill te gaan. Je hoeft hem dus niet op een bepaalde temperatuur te zetten. Alleen dus je grill aanzetten. Hoe lang dat hangt er vanaf hoé snel jouw grill het bovenste laagje bruin kleurt. Ik hoop dat zo je vraag beantwoord is. Gr Francine

 1. Pingback: Halloween Jack O'lantern pie met cranberry saus - Heerlijke Happen

 2. Pingback: McGarry cranberry pie het geheime recept - Heerlijke Happen

 3. Pingback: Pompoen gehakt pie gekruid met pumpkin spices - Heerlijke Happen

 4. Pingback: Waldorf salade met een lekkere twist - Heerlijke Happen

 5. Pingback: Creamy groentesoep van drie groenten - Heerlijke Happen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept