gehaktrol met gekarameliseerde ui

Gehaktrol met gekarameliseerde ui

Geschatte leestijd: 3 minuten

Soms heb je wel eens zin in een lekker hapje toch? Deze gehaktrol met gekarameliseerde ui is vrij eenvoudig gemaakt. Het voordeel is ook dat je hem prima een dag kunt bewaren en dan even snel in de oven opbakken. Maar koud smaakt hij ook prima. Ideaal dus als lekker hapje voor eventueel een feestje. Het gehakt heb ik op smaak gebracht een fijne kruidenmix van mijn vaste leverancier! Het vlechten van het bladerdeeg neemt natuurlijk iets meer tijd in beslag dan het gewoon dichtvouwen, maar het ziet er wel nèt even wat feestelijker uit toch?

gehaktrol met gekarameliseerde ui

Gehaktrol met gekarameliseerde ui

In principe heb ik alle ingrediënten voor deze gehaktrol met gekarameliseerde ui altijd wel in huis. En ik denk jij vast ook wel, gehakt uit de vriezer, bladerdeeg, ui en peterselie en wat andere kruiden en specerijen. Zo zie je maar dat het echt niet ingewikkeld is om een fijn hapje te maken. Op het bladerdeeg strooide ik nog wat “bagel kruidenmix” en die geeft ook een leuk feestelijk effect.

Het gehakt verdeel je over het midden van een velletje bladerdeeg en links en rechts maak je sneetjes. Deze vouw je om en om over het gehakt en de ui en zo “vlecht” je de rol dicht. Daarna nog even insmeren met wat ei en wat kruidenmix erop strooien en afbakken maar!

gehaktrol met gekarameliseerde ui

Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht. Heerlijke Happen!

gehaktrol met gekarameliseerde ui

Gehaktrol met gekarameliseerde ui

Heerlijke gehaktrol met een mooi gevlochten bladerdeeg voor een feestelijk effect!

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

4.9 van 80 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: Borrelhapje, lunch
Keuken: European
Trefwoord: gehakt, peterselie, uien
Voorbereidingstijd: 35 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Totale tijd: 1 uur
Porties: 10 stuks
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Ingrediënten:

  • 300 gram gehakt
  • 250 gram uien - in halve ringen gesneden
  • 2 el balsamico azijn
  • 3 takjes peterselie - fijngehakt
  • 10 velletjes bladerdeeg
  • 2 eiren - ( 1 voor de gehaktmix, 1 voor het bestrijken)
  • 3 el paneermeel
  • 1 el gehakt kruidenmix
  • ½ el bagel kruidenmix

Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.

En zo maak je het:

  • In een kom mix je het gehakt met de gehakt kruidenmix, het ei, het paneermeel, en de peterselie.
  • In een koekenpan met een eetlepel boter en een eetlepel olie bak je de uien. Het karameliseren duurt eventjes, laat gewoon op rustig vuur staan en roer zo nu en dan. Blus bijna op het einde af met de balsamico azijn.
  • Ontdooi de velletjes bladerdeeg, laat in het midden een stuk van ongeveer 1/3 van het deeg open. De andere twee zijkanten snij je van boven naar beneden in.
  • Leg eerst een laagje gehakt op het midden van het bladerdeeg en daarop schep je wat gekarameliseerde ui. Vouw nu de reepjes bladerdeeg om en om dicht. Besmeer met wat losgeklopt ei en bestrooi met wat bagel kruiden.
  • Bak voor ongeveer 25 min af in een oven op 200 graden, tot ze mooi goudbruin zijn. Daarna eventjes laten afkoelen.
  • Heerlijk Happen!
Beoordeel dit recept Promotion partner of Verdify
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Deze website heet natuurlijk niet voor niks “heerlijke happen”! Hieronder heb ik nog een aantal fijne ideetjes om jezelf eens te verwennen met wat fijne hapjes. Voor de borrel, een verjaardag, of gewoon omdat je er zin in hebt!

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

Gehaktrol met gekarameliseerde ui

Start » Recepten » Lunchgerechten » Gehaktrol met gekarameliseerde ui
4.94 from 80 votes (80 ratings without comment)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept