Geschatte leestijd: 3 minuten
Als je straks klaar bent met Kerst vieren dan heb je vast wat ingrediënten over! Ik heb zelf altijd wat cranberrysaus over, die vries ik in of gebruik ik voor andere gerechtjes. In dit geval was bruschetta maken hét idee. Van die heerlijke knapperige broodjes die je op zoveel manieren kunt aankleden. Aan de slag met deze geitenkaas paddestoelen cranberrysaus bruschetta.
In mijn koelkast stond nog wat zachte geitenkaas, een aantal paddestoelen en ik had wat bourgondisch afbakbrood over. In mijn hoofd was al snel een bruschetta recept geboren! Die smeren we lekker in met olijfolie en geperste knoflook en dan als ze uit de oven komen die “crunch”!
Geitenkaas paddestoelen cranberrysaus bruschetta
Dit bruschetta recept is één van mijn vele “zero waste” recepten. Zeker rond de kerst kopen we vaak nèt even te veel eten in. Het is natuurlijk zonde om dat weg te moeten gooien. Zo kunnen we dus mooi een aantal ingrediënten verwerken en bruschetta maken.
Mocht je toe zijn aan een nieuwe koelkast toevallig? Dan kan ik je zeker één met een 0-gradenvak aanraden. Je artikelen blijven nog langer vers en zorgt ervoor dat je minder snel iets weg hoeft te gooien. Zoals dus ook bij deze geitenkaas paddestoelen cranberrysaus bruschetta.
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.
Geitenkaas paddestoelen cranberrysaus bruschetta
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptIngrediënten:
- ½ bourgondisch afbakbrood - ( mag ook ciabatta of stokbrood zijn. )
- 300 gram paddestoelen
- 100 ml cranberrysaus
- 150 gram zachte geitenkaas - van bijv Chavroux
- 2 takjes verse tijm
- olijfolie
- 3 tenen knoflook
Kruiden en specerijen
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Pers de teentjes knoflook uit en doe dat in een kommetje met een beetje olijfolie.
- Snijd het brood in plakken en druppel er wat olijfolie op en smeer er dan wat geperste knoflook op.
- Verwarm je oven voor op 210 graden en bak de bruschetta's in een minuutje of 8 goudbruin en knapperig.
- Hak de paddestoelen fijn en bak ze in een koekenpan met wat olijfolie en de persillade kruidenmix voor een minuutje of 5.
- Besmeer de bruschetta's met de zachte geitenkaas en schep de paddestoelen erop.
- Druppel wat cranberry saus erop en decoreer met wat blaadjes tijm.
- Heerlijk Happen!
Ook zo’n fan van bruschetta’s of lekkere knapperige toast? Probeer dan eens deze recepten:
- Kakoen sandwich met cranberry saus.
- Italiaanse bruschetta pesto of parmaham.
- Of deze avocado toast met honing.
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
Geitenkaas paddestoelen cranberrysaus bruschetta