Estimated reading time: 4 minuten
Op zoek naar een lekker hapje? Dan heb ik deze geitenkaas sjalot crostini’s met dukkah voor je. Super makkelijk gemaakt en met een heerlijk crunch als je ze opeet. Overigens ook geschikt als lunch hoor. In plaats van normale ui heb ik sjalot gebruikt deze keer. Een ui voor de fijnproever zullen we maar zeggen. Hieronder zal ik je kort uitleggen wat dukkah is, waar je het voor kunt gebruiken en wat er veelal gebruikt wordt bij deze kruidenmix.
Geitenkaas sjalot crostini’s met dukkah
Dukkah is een heerlijke kruidenmix. Dukkah betekent letterlijk ‘specerij’ in het Arabisch en wordt veel gebruikt in de Noord-Afrikaanse en Midden-Oosterse keuken. Dukkah bestaat uit geroosterde noten, zaden, specerijen en kruiden die samen een verrukkelijke textuur en smaak creëren. De basis bestaat meestal uit amandelen, sesamzaad, komijn, koriander en zout, maar je kunt ook variëren met andere noten zoals hazelnoten of pistachenoten, en andere specerijen zoals peper, kaneel of kardemom. Je kunt ook verse kruiden toevoegen zoals munt, peterselie of oregano.
Ben jij nou niet een enorme fan van geitenkaas, dan kun je ook ricotta of hüttenkäse gebruiken. Deze kazen hebben een milde smaak en een romige textuur, waardoor ze een uitstekende vervanging zijn. Ricotta is vooral heerlijk als je het combineert met verse kruiden zoals basilicum of peterselie, terwijl hüttenkäse perfect is voor een meer neutrale smaak. Deze kun je lekker op je crostini’s smeren en je gasten zullen er zeker van genieten.
Maar kijk ook eens naar gorgonzola of een andere blauwaderkaas. Deze kazen hebben een sterkere, pittige smaak die prima matcht met de sjalot en dukkah. Gorgonzola, bijvoorbeeld, voegt een rijke en complexe smaakdimensie toe aan je gerecht, waardoor het bijzonder geschikt is voor fijnproevers. Bovendien bevat blauwaderkaas krachtige schimmelculturen die een unieke smaakervaring bieden. Combineer dit met een glas rode wijn voor een echte smaaksensatie.
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht. Heerlijke Happen!
Geitenkaas sjalot crostini’s met dukkah
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptIngrediënten:
- 7 sjalotten - in ringetjes gesneden
- 100 gram zachte geitenkaas
- 4 el dukkah
- 3 el olijfolie
- 1 el Persillade (kruidenmix)
- 3 takjes peterselie - fijngehakt
- 1 focaccia - afbakbrood
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Maak de sjalotten schoon en snijd ze in ringen, verhit een koekenpan en doe er een scheut olijfolie in. Bak de sjalotten kort op hoog vuur en daarna zet je het vuur laag en laat je ze rustig karameliseren. Roer zo nu en dan.
- Met een vork prak je de geitenkaas in een kommetje.
- Verwarm je oven voor op 210 graden en snijd de focaccia in plakken. Druppel olijfolie erop en bestrooi met wat persillade. Leg de plakken op een bakblik en bak in een 10 minuutjes goudbruin.
- Haal uit de oven en laat even afkoelen, besmeer daarna eerst met de geitenkaas. Daarna leg je een laagje sjalotten erop en als laatste bestrooi je je crostini's met wat dukkah.
- Heerlijk Happen!
Ben jij ook dol op geitenkaas? Deze hapjes zijn perfect maar ik heb zeker nog veel meer fijne receptjes. Deze kaas leent zich voor salades, om te smelten in de oven, of gewoon op een lekkere salade!
Toast met verse bramensaus en geitenkaas