Mediterraans kabeljauwhaasje met salade

Mediterraans kabeljauwhaasje met salade

Mediterraans kabeljauwhaasje met salade

Een fijn stukje vis is dat toch kabeljauw. En nu de BBQ hier toch aanstond ook eens lekker om een pakketje op het rooster te leggen. Sinds een aantal jaar staat bij mij standaard een potje persillade in de kast. Een echte Franse smaakmaker op basis van peterselie. In het potje zijn het gedroogde kruiden, maar je kunt het natuurlijk ook met verse kruiden maken. En zo’n pakketje maken kan natuurlijk iedereen dus ook voor de minder handige koks iets om mee voor de dag te komen. Vol van smaak dit mediterraans kabeljauwhaasje met salade.

Voor 2 personen heb je nodig:Mediterraans kabeljauwhaasje met salade

  • 2 kabeljauwhaasjes
  • 4 zongedroogde tomaatjes
  • aantal blaadjes verse basilicum
  • 1 citroen
  • olijfolie
  • 1 eetlepel persillade
  • gemengde sla
  • glasnoedels
  • sojasaus

En zo maak je het:

-Pak eerst twee vellen aluminiumfolie erbij, zorg dat ze groter zijn dan de stukjes vis zodat je er een mooi pakketje van kunt vouwen.

-Leg de kabeljauwhaasjes op het folie en bestrooi ze met de persillade. Leg er daarna de blaadjes basilicum en de zongedroogde tomaatjes op.

-Snij de citroen in dunne plakjes en leg een drietal plakjes bovenop de tomaatje, daarna giet je er een beetje olijfolie bij en vouw je het aluminiumfolie dicht tot een mooi pakketje waar geen lucht meer uit kan ontsnappen.

-Leg het pakketje op de BBQ ( natuurlijk kan het ook in de oven op 200 graden) en grill de vis in 20 minuutjes gaar.

-Maak de glasnoedels klaar volgens de aanwijzing op de verpakking.

Mediterraans kabeljauwhaasje met saladeMediterraans kabeljauwhaasje met salade

Wanneer de vis gaar is haal je het pakketje voorzichtig van het rooster. Op een bord leg je eerst wat salade en daarop de glasnoedels. Druppel er wat sojasaus op. Maak ten slotte het pakketje open en met een spatel schep je voorzichtig de vis op de salade.

Rest mij niets anders te zeggen dan : Heerlijk Happen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *