Luxe maaltijdsalade met geitenkaas

Luxe maaltijdsalade met geitenkaas

Salades blijven toch wel één van mijn favoriet, in de winter pas ik ze aan met warme groenten, in de zomer met veel vers fruit.
Luxe maaltijdsalade met geitenkaas

Luxe maaltijdsalade met geitenkaas

Salades blijven toch wel één van mijn favoriet, in de winter pas ik ze aan met warme groenten, in de zomer met veel vers fruit. De mogelijkheden zijn eindeloos en je kunt variëren met extra ingrediënten als vlees en kaas. In deze luxe maaltijdsalade met geitenkaas heb ik ook gegrilde pompoen, avocado, en nootjes gedaan, met recht dus een echte luxe salade met geitenkaas!

Naar recept gaan

De bereidingstijd van deze maaltijdsalade met geitenkaas is iets langer door de gegrilde pompoen maar wel èxtra smakelijk.

Voor 2 personen maaltijdsalade met geitenkaas
heb je nodig:

Luxe maaltijdsalade met geitenkaas
  • 1 kleine pompoen
  • 2 geitenkaasjes
  • 100 gram notenmix
  • 1 avocado
  • 6 plakjes ontbijtspek
  • Rucola slamix
  • 1 eetlepel honing
  • Olijfolie
  • Peper
  • 1 teentje knoflook

En zo maak je de maaltijdsalade met geitenkaas:

-Verwarm eerst de oven voor op 200 graden.
-Schil vervolgens de pompoen en hak hem in kleine blokjes. Snipper daarna het knoflookteentje, druppel over de pompoen wat olijfolie en strooi er als laatste wat peper overheen. Zet vervolgens de ovenschaal in de oven en gril het voor ongveer 25/30 minuutjes tot ze zacht zijn.
-Pak een koekenpan erbij en bak de plakjes spek tot ze mooi knapperig gebakken zijn.
-Laat de oven aanstaan en druppel op de geitenkaasjes de honing op en zet ze kort onder de gril.
-Tenslotte snij je de avocado in mooie partjes en neem de borden erbij. en de salade met geitenkaas is bijna klaar

Begin met je bord op te maken met de rucola slamix, leg daarop het geitenkaasje en de krokante plakjes spek. Garneer met de nootjes en de blokjes gegrilde pompoen en serveer de luxe maaltijdsalade met geitenkaas met een fris wit wijntje: Héérlijk happen!

Luxe maaltijdsalade met geitenkaas

Luxe maaltijdsalade met geitenkaas

Salades blijven toch wel één van mijn favoriet, in de winter pas ik ze aan met warme groenten, in de zomer met veel vers fruit.
5 van 2 stemmen
Afdrukken Pin Rate
Gang: Bijgerecht, Hoofdgerecht
Keuken: European
Trefwoord: avocado, geitenkaas, pompoen
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 40 minuten
Porties: 4 personen
Auteur: Francine

Benodigdheden:

  • oven

Ingrediënten:

  • 1 kleine pompoen
  • 2 geitenkaasjes
  • 100 gram notenmix
  • 1 avocado
  • 6 plakjes ontbijtspek
  • Rucola slamix
  • 1 eetlepel honing
  • Olijfolie
  • Peper
  • 1 teentje knoflook

En zo maak je het:

  • Verwarm eerst de oven voor op 200 graden.
  • Schil vervolgens de pompoen en hak hem in kleine blokjes. Snipper daarna het knoflookteentje, druppel over de pompoen wat olijfolie en strooi er als laatste wat peper overheen. Zet vervolgens de ovenschaal in de oven en gril het voor ongveer 25/30 minuutjes tot ze zacht zijn.
  • Pak een koekenpan erbij en bak de plakjes spek tot ze mooi knapperig gebakken zijn.
  • Laat de oven aanstaan en druppel op de geitenkaasjes de honing op en zet ze kort onder de gril.
  • Tenslotte snij je de avocado in mooie partjes en neem de borden erbij.
  • Begin met je bord op te maken met de rucola slamix, leg daarop het geitenkaasje en de krokante plakjes spek. Garneer met de nootjes en de blokjes gegrilde pompoen en serveer met een fris wit wijntje
Wat vind je van dit recept?

Wil je meer recepten uitproberen zoals de Luxe maaltijdsalade met geitenkaas? Kijk dan eens naar onderstaande recepten

Bietjes millefeuille met geitenroomkaas of Pizzabloem met geitenkaas of deze wellicht zalm sashimi rijstwafel met avocado

7 gedachten over “Luxe maaltijdsalade met geitenkaas”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling recept