Geitenkaas sjalot crostini's met dukkah

Geitenkaas sjalot crostini’s met dukkah

Geschatte leestijd: 3 minuten

Op zoek naar een lekker hapje? Dan heb ik deze geitenkaas sjalot crostini’s met dukkah voor je. Super makkelijk gemaakt en met een heerlijk crunch als je ze opeet. Overigens ook geschikt als lunch hoor. In plaats van normale ui heb ik sjalot gebruikt deze keer. Een ui voor de fijnproever zullen we maar zeggen. Hieronder zal ik je kort uitleggen wat dukkah is, waar je het voor kunt gebruiken en wat er veelal gebruikt wordt bij deze kruidenmix.

Geitenkaas sjalot crostini's met dukkah

Geitenkaas sjalot crostini’s met dukkah

Dukkah is een heerlijke kruidenmix. Dukkah betekent letterlijk ‘specerij’ in het Arabisch en wordt veel gebruikt in de Noord-Afrikaanse en Midden-Oosterse keuken. Dukkah bestaat uit geroosterde noten, zaden, specerijen en kruiden die samen een verrukkelijke textuur en smaak creëren. De basis bestaat meestal uit amandelen, sesamzaad, komijn, koriander en zout, maar je kunt ook variëren met andere noten zoals hazelnoten of pistachenoten, en andere specerijen zoals peper, kaneel of kardemom. Je kunt ook verse kruiden toevoegen zoals munt, peterselie of oregano.

Geitenkaas sjalot crostini's met dukkah

Ben jij nou niet een enorme fan van geitenkaas dan kun je ook ricotta of huttenkase gebruiken. Dit smaakt ook prima en deze kun je lekker op je crostini’s smeren. Maar kijk ook eens naar gorgonzola of een andere blauwader kaas. Dit matcht ook prima met de sjalot en dukkah.

Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht. Heerlijke Happen!

Geitenkaas sjalot crostini's met dukkah

Geitenkaas sjalot crostini’s met dukkah

Super crispy hapjes met wat extra smaak door de dukkah erop gestrooid.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

4.9 van 64 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: amuse, Borrelhapje
Keuken: European
Trefwoord: dukkah, geitenkaas, sjalot
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 35 minuten
Totale tijd: 45 minuten
Porties: 4 personen
calorieën: 366kcal
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Benodigdheden:

Ingrediënten:

Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.

En zo maak je het:

  • Maak de sjalotten schoon en snijd ze in ringen, verhit een koekenpan en doe er een scheut olijfolie in. Bak de sjalotten kort op hoog vuur en daarna zet je het vuur laag en laat je ze rustig karameliseren. Roer zo nu en dan.
  • Met een vork prak je de geitenkaas in een kommetje.
  • Verwarm je oven voor op 210 graden en snijd de focaccia in plakken. Druppel olijfolie erop en bestrooi met wat persillade. Leg de plakken op een bakblik en bak in een 10 minuutjes goudbruin.
  • Haal uit de oven en laat even afkoelen, besmeer daarna eerst met de geitenkaas. Daarna leg je een laagje sjalotten erop en als laatste bestrooi je je crostini's met wat dukkah.
  • Heerlijk Happen!
Beoordeel dit recept Promotion partner of Verdify
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Ben jij ook dol op geitenkaas? Deze hapjes zijn perfect maar ik heb zeker nog veel meer fijne receptjes. Deze kaas leent zich voor salades, om te smelten in de oven, of gewoon op een lekkere salade!

Start » Recepten » Hapjes » Geitenkaas sjalot crostini’s met dukkah

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept