Zelf Dukkah mix maken, basis recept

Zelf Dukkah mix maken

Dit recept valt onder ” de basis”. Hier plaats ik recepten die wat mij betreft echt onder de basis in de keuken horen. En zo ga je hier ook recepten vinden van bijvoorbeeld kruidenmixen. Natuurlijk kun je makkelijk een potje kopen in de winkel en ook in mijn keukenlade staan er genoeg. Maar experimenteren met verschillende kruiden en specerijen is heerlijk! En in een goed afgesloten potje kun je ze maanden bewaren en er zelf van blijven genieten. In dit basis recept gaan we zelf Dukkah mix maken.

Zelf Dukkah mix maken

Dukkah is een van oudsher Egyptische specerijenmix die als dip gebruikt kan worden. Ik strooi het zelf ook over kaas of bijvoorbeeld vis. Daarmee geef je je gerechten eens een hele andere smaak. Recept voor zelfgemaakte dukkah kruiden

De hoofd-ingrediënten van Dukkah zijn over het algemeen hazelnoot met specerijen maar pistache wordt ook wel gebruikt. Het leuke aan dukkah is dat het per familie, per regio en per chef kan verschillen. Er is dus geen exact recept voor en dat laat ruimte aan de verbeelding over!

Om een mooie pot Dukkah mix zelf te maken heb je nodig:

  • pistachenoten 3 el
  • komijnzaadjes 1 el
  • zwarte sesamzaadjes 1/2 el
  • witte sesamzaadjes 1/2 el
  • zwarte versgemalen peper 1/2 el
  • zeezout 1 el
  • knoflookpoeder 1/2 el
  • koriander zaadjes 1 el
  • gedroogde muntblaadjes 1 el

En zo kun je Zelf Dukkah mix maken:

-Neem een bakblik voor de oven erbij en strooi hier alle specerijen op.

-Zet het bakblik in de oven op 180 graden voor 10 tot 15 minuten tot het lekker geurt in je keuken.

-Haal daarna het blik uit de oven en laat de specerijen afkoelen.

-Pak je keukenmachine of een vijzel erbij en vermaal het tot het kleine korreltjes zijn. Let op niet te fijn anders gaat het aan elkaar plakken en dat wil je niet.

Zelf Dukkah mix maken

Zelf Dukkah mix maken

Ik stopte mijn Dukkah mix in deze leuke kleine weckpotjes die je overal wel kunt kopen tegenwoordig, en zo kun je ze makkelijk bewaren en staat het ook nog eens erg leuk in je keuken!

Geniet eens van een heerlijk broodje brie en strooi er wat Dukkah op, je zult daarna zeker zeggen: Heerlijk Happen!

Zelf Dukkah mix maken

Zelf Dukkah mix maken

Dit recept valt onder ” de basis”. Hier plaats ik recepten die wat mij betreft echt onder de basis in de keuken horen. En zo ga je hier ook recepten vinden van bijvoorbeeld kruidenmixen.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

5 van 6 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: kruidenpotje
Keuken: egyptisch
Trefwoord: dukkah
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Porties: 1 pot
calorieën: 12kcal
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Benodigdheden:

Ingrediënten:

En zo maak je het:

  • Neem een bakblik voor de oven erbij en strooi hier alle specerijen op.
  • Zet het bakblik in de oven op 180 graden voor 10 tot 15 minuten tot het lekker geurt in je keuken.
  • Haal daarna het blik uit de oven en laat de specerijen afkoelen.
  • Pak je keukenmachine of een vijzel erbij en vermaal het tot het kleine korreltjes zijn. Let op niet te fijn anders gaat het aan elkaar plakken en dat wil je niet.
Beoordeel dit recept
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Wil je meer recepten uitproberen zoals Zelf Dukkah mix maken? Kijk dan eens naar onderstaande recepten

recept voor zelfgemaakte dukkah kruiden

Start » De basis » Zelf Dukkah mix maken, basis recept

5 gedachten over “Zelf Dukkah mix maken, basis recept”

  1. Pingback: Bietjes tartaar met makreel filet - Heerlijke Happen

  2. Pingback: Kabeljauwhaasje uit de oven met dukkah - Heerlijke Happen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept