Zelf Dukkah mix maken
Dit recept valt onder ” de basis”. Hier plaats ik recepten die wat mij betreft echt onder de basis in de keuken horen. En zo ga je hier ook recepten vinden van bijvoorbeeld kruidenmixen. Natuurlijk kun je makkelijk een potje kopen in de winkel en ook in mijn keukenlade staan er genoeg. Maar experimenteren met verschillende kruiden en specerijen is heerlijk! En in een goed afgesloten potje kun je ze maanden bewaren en er zelf van blijven genieten. In dit basis recept gaan we zelf Dukkah mix maken.

Dukkah is een van oudsher Egyptische specerijenmix die als dip gebruikt kan worden. Ik strooi het zelf ook over kaas of bijvoorbeeld vis. Daarmee geef je je gerechten eens een hele andere smaak. Recept voor zelfgemaakte dukkah kruiden
De hoofd-ingrediënten van Dukkah zijn over het algemeen hazelnoot met specerijen maar pistache wordt ook wel gebruikt. Het leuke aan dukkah is dat het per familie, per regio en per chef kan verschillen. Er is dus geen exact recept voor en dat laat ruimte aan de verbeelding over!
Om een mooie pot Dukkah mix zelf te maken heb je nodig:
- pistachenoten 3 el
- komijnzaadjes 1 el
- zwarte sesamzaadjes 1/2 el
- witte sesamzaadjes 1/2 el
- zwarte versgemalen peper 1/2 el
- zeezout 1 el
- knoflookpoeder 1/2 el
- koriander zaadjes 1 el
- gedroogde muntblaadjes 1 el
En zo kun je Zelf Dukkah mix maken:
-Neem een bakblik voor de oven erbij en strooi hier alle specerijen op.
-Zet het bakblik in de oven op 180 graden voor 10 tot 15 minuten tot het lekker geurt in je keuken.
-Haal daarna het blik uit de oven en laat de specerijen afkoelen.
-Pak je keukenmachine of een vijzel erbij en vermaal het tot het kleine korreltjes zijn. Let op niet te fijn anders gaat het aan elkaar plakken en dat wil je niet.
Zelf Dukkah mix maken

Ik stopte mijn Dukkah mix in deze leuke kleine weckpotjes die je overal wel kunt kopen tegenwoordig, en zo kun je ze makkelijk bewaren en staat het ook nog eens erg leuk in je keuken!
Geniet eens van een heerlijk broodje brie en strooi er wat Dukkah op, je zult daarna zeker zeggen: Heerlijk Happen!

Zelf Dukkah mix maken
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptBenodigdheden:
Ingrediënten:
- 3 el pistachenoten
- 1 el komijnzaadjes
- 1/2 el zwarte sesamzaadjes
- 1/2 el witte sesamzaadjes
- 1/2 el gemalen zwarte peper - versgemalen
- 1 el zeezout
- 1/2 el knoflookpoeder
- 1 el koriander zaadjes
- 1 el gedroogde muntblaadjes
En zo maak je het:
- Neem een bakblik voor de oven erbij en strooi hier alle specerijen op.
- Zet het bakblik in de oven op 180 graden voor 10 tot 15 minuten tot het lekker geurt in je keuken.
- Haal daarna het blik uit de oven en laat de specerijen afkoelen.
- Pak je keukenmachine of een vijzel erbij en vermaal het tot het kleine korreltjes zijn. Let op niet te fijn anders gaat het aan elkaar plakken en dat wil je niet.
Wil je meer recepten uitproberen zoals Zelf Dukkah mix maken? Kijk dan eens naar onderstaande recepten
recept voor zelfgemaakte dukkah kruiden
Pingback: Bietjes tartaar met makreel filet - Heerlijke Happen
Zit er niet wat veel zout in dit kruidenmengsel?
Hi Anke, ik vind deze verhouding prima ten opzichte van de rest van de specerijen. Maar je mag het altijd verminderen natuurlijk. Gr Francine
Nooit aan gedacht om dit zelf te maken
Pingback: Kabeljauwhaasje uit de oven met dukkah - Heerlijke Happen