Kabeljauwhaasje uit de oven
Er zijn van die dagen dat het allemaal wel even minder kan… Het hebben van een foodblog en elke dag met eten en koken bezig zijn maakt dat ook ik een beetje moet blijven opletten. Voor je het weet pas je niet meer in je spijkerbroek en dat is natuurlijk niet de bedoeling. Dit kabeljauwhaasje uit de oven is een heerlijke lichte ovenschotel. Zo eet je wel lekker maar blijft de boel ook een beetje in balans. En gezond eten is natuurlijk niet alleen maar op een blaadje sla knagen. In dit recept zit ook Dukkah. Een traditioneel Egyptisch specerijenmengsel. Dit kun je in een potje kopen, maar je kunt het ook makkelijk zelf maken. Dit bewaar je dan in een luchtdichte pot en kun je ook gebruiken om met wat olijfolie je broodje in te dippen. kabeljauwhaasje bakken
Voor 2 personen Kabeljauwhaasje uit de oven heb je nodig:

- 2 kabeljauwhaasjes in stukken
- 6 tomaten
- 1 stronkje broccoli
- 1 zakje spruiten
- 3 eetlepels Dukkah
- olijfolie
Zelf dukkah maken? :

-Pak je keukenmachine erbij en doe alle ingrediënten voor de dukkah erin en mix het geheel tot de nootjes korrels zijn geworden. Daarna bak je het even in de koekenpan en laat je het afkoelen. Doe in een potje en je kunt het vervolgens maandenlang nog bewaren.
En zo maak je het Kabeljauwhaasje uit de oven:

-We blancheren eerst de groenten 5 minuten in kokend water. Je kunt de broccoliroosjes en de spruiten gewoon bij elkaar in de pan doen. Na de 5 minuten giet je de groenten af en spoel je ze af met koud water. Zo behouden ze hun mooie fel groene kleur en stop je ook het kookproces.
-Neem een grote ovenschaal erbij en doe hierin de groenten, de stukken kabeljauwfilet, de tomaten en besprenkel het geheel met olijfolie. Daarna strooi je de dukkah erover en zet je de schaal in een voorverwarmde oven op 200 graden.
-De schaal moet 20 minuten in de oven.
-Bak als laatste de zeekraal in een koekenpannetje met een klein beetje olijfolie tot ze mooi glanzen

Kabeljauwhaasje uit de oven
Benodigdheden:
Ingrediënten:
- 2 kabeljauwhaasjes in stukken
- 6 tomaten
- 1 stronkje broccoli
- 1 zakje spruiten
- 3 eetlepels Dukkah
- olijfolie
Zelf dukkah maken? :
- 3 el korianderzaad
- 1 el grof zeezout
- 1 el komijnzaad
- 1 tl zwarte peper
- 3 el pistachenoten
- 1 tl zwart sesamzaad
- 1 tl wit sesamzaad
- 1 el knoflookpoeder
En zo maak je het:
- Pak je keukenmachine erbij en doe alle ingrediënten voor de dukkah erin en mix het geheel tot de nootjes korrels zijn geworden. Daarna bak je het even in de koekenpan en laat je het afkoelen. Doe in een potje en je kunt het vervolgens maandenlang nog bewaren.
En zo maak je de ovenschotel:
- We blancheren eerst de groenten 5 minuten in kokend water. Je kunt de broccoliroosjes en de spruiten gewoon bij elkaar in de pan doen. Na de 5 minuten giet je de groenten af en spoel je ze af met koud water. Zo behouden ze hun mooie fel groene kleur en stop je ook het kookproces.
- Neem een grote ovenschaal erbij en doe hierin de groenten, de stukken kabeljauwfilet, de tomaten en besprenkel het geheel met olijfolie. Daarna strooi je de dukkah erover en zet je de schaal in een voorverwarmde oven op 200 graden.
- De schaal moet 20 minuten in de oven.
- -Bak als laatste de zeekraal in een koekenpannetje met een klein beetje olijfolie tot ze mooi glanzen
Kabeljauwhaasje uit de oven

Pak ten slotte de borden erbij en schep de vis en de groenten op de borden. Garneer het geheel met de zeekraal : Heerlijk happen!
kabeljauwhaasje bakken
Op zich heel lekker maar veel te veel zout in dit recept! Dit overheerste helaas de rest van de smaken.
Dit is zo eenvoudig en zo lekker!
Mijn favoriete vis dit.