Kabeljauwhaasje uit de oven met dukkah

Geschatte leestijd: 4 minuten

Kabeljauwhaasje uit de oven

Er zijn van die dagen dat het allemaal wel even minder kan… Het hebben van een foodblog en elke dag met eten en koken bezig zijn maakt dat ook ik een beetje moet blijven opletten. Voor je het weet pas je niet meer in je spijkerbroek en dat is natuurlijk niet de bedoeling. Dit kabeljauwhaasje uit de oven is een heerlijke lichte ovenschotel. Zo eet je wel lekker maar blijft de boel ook een beetje in balans. En gezond eten is natuurlijk niet alleen maar op een blaadje sla knagen. In dit recept zit ook Dukkah. Een traditioneel Egyptisch specerijenmengsel. Dit kun je in een potje kopen, maar je kunt het ook makkelijk zelf maken. Dit bewaar je dan in een luchtdichte pot en kun je ook gebruiken om met wat olijfolie je broodje in te dippen. kabeljauwhaasje recept uit de oven bakken

Kabeljauwhaasje uit de oven is een simpel en snel gerecht dat je in een half uurtje op tafel hebt staan. Het kabeljauwhaasje is een mooi stukje vis dat zacht en sappig blijft in de oven. Je kunt het op smaak brengen met verschillende kruiden. Kabeljauwhaasje uit de oven is lekker met aardappelen, rijst of couscous. Het is een gezond en licht gerecht dat je makkelijk kunt aanpassen naar je eigen voorkeur. Het is ideaal voor als je even wat minder wilt eten, maar toch wilt genieten van een smakelijke maaltijd.

Kabeljauwhaasje uit de oven

Zelf dukkah maken? :

Zelf Dukkah mix maken
Naar recept gaan
Zelf Dukkah mix maken

-Pak je keukenmachine erbij en doe alle ingrediënten voor de dukkah erin en mix het geheel tot de nootjes korrels zijn geworden. Daarna bak je het even in de koekenpan en laat je het afkoelen. Doe in een potje en je kunt het vervolgens maandenlang nog bewaren.

En zo maak je het Kabeljauwhaasje uit de oven:

Kabeljauwhaasje uit de oven

-We blancheren eerst de groenten 5 minuten in kokend water. Je kunt de broccoliroosjes en de spruiten gewoon bij elkaar in de pan doen. Na de 5 minuten giet je de groenten af en spoel je ze af met koud water. Zo behouden ze hun mooie fel groene kleur en stop je ook het kookproces.

-Neem een grote ovenschaal erbij en doe hierin de groenten, de stukken kabeljauwfilet, de tomaten en besprenkel het geheel met olijfolie. Daarna strooi je de dukkah erover en zet je de schaal in een voorverwarmde oven op 200 graden.

-De schaal moet 20 minuten in de oven.

-Bak als laatste de zeekraal in een koekenpannetje met een klein beetje olijfolie tot ze mooi glanzen kabeljauwhaasje bakken

Kabeljauwhaasje uit de oven

zelf dukkah maken

Pak ten slotte de borden erbij en schep de vis en de groenten op de borden. Garneer het geheel met de zeekraal.

Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.

Kabeljauwhaasje uit de oven

Kabeljauwhaasje uit de oven

Er zijn van die dagen dat het allemaal wel even minder kan… Het hebben van een foodblog en elke dag met eten en koken bezig zijn maakt dat ook ik een beetje moet blijven opletten.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

4.9 van 24 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Nederlandse
Trefwoord: kabeljauw
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Porties: 2 personen
calorieën: 413kcal
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Benodigdheden:

Ingrediënten:

  • 2 kabeljauwhaasjes - in stukken
  • 6 tomaten
  • 1 stronkje broccoli
  • 1 zakje spruiten
  • 3 eetlepels Dukkah
  • olijfolie

Zelf dukkah maken? :

Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.

En zo maak je het:

  • Pak je keukenmachine erbij en doe alle ingrediënten voor de dukkah erin en mix het geheel tot de nootjes korrels zijn geworden. Daarna bak je het even in de koekenpan en laat je het afkoelen. Doe in een potje en je kunt het vervolgens maandenlang nog bewaren.

En zo maak je de ovenschotel:

  • We blancheren eerst de groenten 5 minuten in kokend water. Je kunt de broccoliroosjes en de spruiten gewoon bij elkaar in de pan doen. Na de 5 minuten giet je de groenten af en spoel je ze af met koud water. Zo behouden ze hun mooie fel groene kleur en stop je ook het kookproces.
  • Neem een grote ovenschaal erbij en doe hierin de groenten, de stukken kabeljauwfilet, de tomaten en besprenkel het geheel met olijfolie. Daarna strooi je de dukkah erover en zet je de schaal in een voorverwarmde oven op 200 graden.
  • De schaal moet 20 minuten in de oven.
  • -Bak als laatste de zeekraal in een koekenpannetje met een klein beetje olijfolie tot ze mooi glanzen
Beoordeel dit recept Promotion partner of Verdify
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Onderstaande recepten ook eens proberen?

Broccoli salade met oude kaas en spekjes

Zalmsalade met zeekraal en cherry tomaatjes

Vis en Franse friet met citroen en peterselie

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

kabeljauwhaasje recept uit de oven bakken

Start » Recepten » Hoofdgerechten » Kabeljauwhaasje uit de oven met dukkah

3 gedachten over “Kabeljauwhaasje uit de oven met dukkah”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept