Risotto balletjes met Hollandse garnalen: een verrassende snack

Geschatte leestijd: 3 minuten

De kleine smaakmaker! En dan hebben we het over niemand minder dan “onze” eigen Hollandse garnaal! Hoe gaaf is het dat nu het MSC-keurmerk is gegeven aan de garnalensector. Dat betekent dat er op een duurzame manier gevangen wordt. Maar ook het behoud van de natuurgebieden en géén overbevissing. Al met al een product om heel trots op te zijn. Om dit te vieren werd ik uitgedaagd om een lekker recept te verzinnen met natuurlijk deze kleine rakkers erin verwerkt. Ik maakte het recept gefrituurde risotto balletjes met Hollandse garnalen en zeekraal. risotto recepten

Een heerlijke combinatie en helemaal niet moeilijk om te maken!

Risotto balletjes met Hollandse garnalen

En zo maak je Risotto balletjes met Hollandse garnalen:

-We gaan eerst de sjalotten en het knoflookteentje fijn hakken. Daarna neem je een koekenpan met dikke bodem erbij en hier doe je een beetje olijfolie in. Bak de sjalotjes tot ze glazig worden en voeg dan de knoflookteen toe.

-Doe de risottorijst in de pan erbij en bak deze een minuutje mee. Giet dan de wijn erbij en roer het geheel eventjes, laat op zacht vuur de rijst de wijn helemaal opnemen. Daarna voeg je elke keer een soeplepel visboullion toe tot de rijst helemaal zacht is. Het kan zijn dat er wat bouillon overblijft. Gefrituurde Risotto balletjes

Risotto balletjes met Hollandse garnalen

-Wanneer de risotto gaar is schep je de parmezaanse kaas erdoor en voeg je de garnalen en wat stukjes zeekraal toe. Laat het dan afkoelen. ( Ik heb het gewoon een nacht laten staan en ben de volgende dag de balletjes gaan draaien.)

De balletjes maken:

Risotto balletjes met Hollandse garnalen

-Zet op je aanrecht de drie bakjes klaar, de volgorde is bloem, losgeklopt ei, en als laatste de panko. Rol van de risotto dan balletjes zo groot als een bitterbal en leg ze op een schaal.

-Vervolgens rol je de balletjes door de bloem, het ei en de panko en zo heb je mooie gepaneerde balletjes.

-Zet je frituurpan aan ( of bak ze in olijfolie in een koekenpan) en bak de balletjes goudbruin in een minuutje of 4.

Risotto balletjes met Hollandse garnalen

Serveer ten slotte de balletjes met een lekker dipje zoals aioli of een truffelmayonaise.

Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.

Risotto balletjes met Hollandse garnalen

Risotto balletjes met Hollandse garnalen

De kleine smaakmaker! En dan hebben we het over niemand minder dan “onze” eigen Hollandse garnaal! Hoe gaaf is het dat nu het MSC-keurmerk is gegeven aan de garnalensector.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

4.9 van 31 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: Bijgerecht, Borrelhapje
Keuken: Italiaans
Trefwoord: risotto
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 40 minuten
Porties: 8 personen
calorieën: 204kcal
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Benodigdheden:

Ingrediënten:

  • 200 gram Hollandse garnalen
  • takjes zeekraal
  • 300 gram risotto rijst
  • 750 ml visboullion
  • 150 ml witte wijn
  • 2 sjalotten
  • 1 teentje knoflook
  • 40 gram parmezaanse kaas - geraspte

Voor het paneren van de balletjes:

  • 1 bakje bloem
  • 1 ei - een losgeklopt
  • 1 bakje Panko

Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.

En zo maak je het:

  • We gaan eerst de sjalotten en het knoflookteentje fijn hakken. Daarna neem je een koekenpan met dikke bodem erbij en hier doe je een beetje olijfolie in. Bak de sjalotjes tot ze glazig worden en voeg dan de knoflookteen toe.
  • Doe de risottorijst in de pan erbij en bak deze een minuutje mee. Giet dan de wijn erbij en roer het geheel eventjes, laat op zacht vuur de rijst de wijn helemaal opnemen. Daarna voeg je elke keer een soeplepel visboullion toe tot de rijst helemaal zacht is. Het kan zijn dat er wat bouillon overblijft.
  • Wanneer de risotto gaar is schep je de parmezaanse kaas erdoor en voeg je de garnalen en wat stukjes zeekraal toe. Laat het dan afkoelen. ( Ik heb het gewoon een nacht laten staan en ben de volgende dag de balletjes gaan draaien.)

De balletjes maken:

  • Zet op je aanrecht de drie bakjes klaar, de volgorde is bloem, losgeklopt ei, en als laatste de panko. Rol van de risotto dan balletjes zo groot als een bitterbal en leg ze op een schaal.
  • Vervolgens rol je de balletjes door de bloem, het ei en de panko en zo heb je mooie gepaneerde balletjes.
  • Zet je frituurpan aan ( of bak ze in olijfolie in een koekenpan) en bak de balletjes goudbruin in een minuutje of 4.
Beoordeel dit recept Promotion partner of Verdify
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Vindt je bovenstaand recept lekker? Probeer dan ook eens onderstaande recepten:

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

Gefrituurde Risotto balletjes risotto recept recepten

Start » Recepten » Hapjes » Risotto balletjes met Hollandse garnalen: een verrassende snack

15 gedachten over “Risotto balletjes met Hollandse garnalen: een verrassende snack”

  1. Pingback: Geitenkaas balletjes met parmaham - Heerlijke Happen

  2. Pingback: Hollandse garnalencocktail in avocadodressing - Heerlijke Happen

  3. Pingback: Zuurkool stamppot met spekjes - Heerlijke Happen

  4. Pingback: Waterzooi met asperges en Hollandse garnaaltjes - Heerlijke Happen

  5. Pingback: Italiaanse risotto giallo con piselli - Heerlijke Happen

  6. Pingback: Geitenkaasballetjes voor de paasbrunch - Heerlijke Happen

  7. Pingback: Romige orzo risotto met pompoen - Heerlijke Happen

  8. Pingback: Perfecte Italiaanse risotto met scampi - Heerlijke Happen

  9. Pingback: Oud Hollandse verse groentesoep - Heerlijke Happen

  10. Pingback: Oesterzwam risotto met truffelmosterd - Heerlijke Happen

  11. Pingback: Luxe Hollandse Nieuwe haring - Heerlijke Happen

  12. Pingback: Gezonde carrot cake bliss balls - Heerlijke Happen

  13. Pingback: Risotto ai frutti di mare met arborio rijst - Heerlijke Happen

  14. Pingback: Mosselen met zeekraal en lamsoren - Heerlijke Happen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept