Risotto balletjes met Hollandse garnalen

Risotto balletjes met Hollandse garnalen

Risotto balletjes met Hollandse garnalen

De kleine smaakmaker! En dan hebben we het over niemand minder dan “onze” eigen Hollandse garnaal! Hoe gaaf is het dat nu het MSC-keurmerk is gegeven aan de garnalensector. Dat betekent dat er op een duurzame manier gevangen wordt. Maar ook het behoud van de natuurgebieden en géén overbevissing. Al met al een product om heel trots op te zijn. Om dit te vieren werd ik uitgedaagd om een lekker recept te verzinnen met natuurlijk deze kleine rakkers erin verwerkt. Ik maakte risotto balletjes met Hollandse garnalen en zeekraal. Een heerlijke combinatie en helemaal niet moeilijk om te maken!

Voor ongeveer 30 balletjes heb je nodig:Risotto balletjes met Hollandse garnalen

 • 200 gram Hollandse garnalen
 • een aantal takjes zeekraal
 • 300 gram risottorijst
 • 750 ml visboullion
 • 150 ml witte wijn
 • 2 sjalotten
 • 1 teentje knoflook
 • 40 gram geraspte parmezaanse kaas
Voor het paneren van de balletjes:
 • 1 bakje bloem
 • een losgeklopt ei
 • 1 bakje met Panko

En zo maak je ze:

-We gaan eerst de sjalotten en het knoflookteentje fijn hakken. Daarna neem je een koekenpan met dikke bodem erbij en hier doe je een beetje olijfolie in. Bak de sjalotjes tot ze glazig worden en voeg dan de knoflookteen toe.Risotto balletjes met Hollandse garnalen

-Doe de risottorijst in de pan erbij en bak deze een minuutje mee. Giet dan de wijn erbij en roer het geheel eventjes, laat op zacht vuur de rijst de wijn helemaal opnemen. Daarna voeg je elke keer een soeplepel visboullion toe tot de rijst helemaal zacht is. Het kan zijn dat er wat bouillon overblijft.

-Wanneer de risotto gaar is schep je de parmezaanse kaas erdoor en voeg je de garnalen en wat stukjes zeekraal toe. Laat het dan afkoelen. ( Ik heb het gewoon een nacht laten staan en ben de volgende dag de balletjes gaan draaien.)

De balletjes maken:

-Zet op je aanrecht de drie bakjes klaar, de volgorde is bloem, losgeklopt ei, en als laatste de panko. Rol van de risotto dan balletjes zo groot als een bitterbal en leg ze op een schaal.Risotto balletjes met Hollandse garnalen

-Vervolgens rol je de balletjes door de bloem, het ei en de panko en zo heb je mooie gepaneerde balletjes.

-Zet je frituurpan aan ( of bak ze in olijfolie in een koekenpan) en bak de balletjes goudbruin in een minuutje of 4.

Risotto balletjes met Hollandse garnalenRisotto balletjes met Hollandse garnalen

Serveer ten slotte de balletjes met een lekker dipje zoals aioli of een truffelmayonaise : Heerlijk Happen!

 

Dit recept heb ik gemaakt in opdracht van het Nederlands Visbureau. Dit is een betaalde samenwerking. Wil je nou nóg meer lekkere visrecepten of informatie over de Hollandse garnaal neem dan eens een kijkje op hun website en klik hier.

 

2 gedachten over “Risotto balletjes met Hollandse garnalen”

 1. Pingback: De schatten van Hollandse bodem - Heerlijke Happen

 2. Pingback: Mosselen met zeekraal en lamsoren - Heerlijke Happen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.