🕒 Bereidingstijd: 30 minuten 👨🍳 Moeilijkheid: ★☆☆☆☆
Gekruide aardappelspiesjes van de bbq, boordevol Provençaalse kruiden en knoflookolie: in 30 min serveer je een verrassend BBQ-bijgerecht dat zelfs aardappelfans zal verbazen

Hoewel een gepofte aardappel van de BBQ met een lekker sausje erbij natuurlijk heel lekker is, kun je ook op een andere manier een top bijgerecht maken. Deze gekruide aardappelspiesjes van de BBQ gingen stuk voor stuk op, een recept dat duidelijk een plekje verdiend heeft hier op mijn website. En zoals veel van mijn recepten zijn ze helemaal niet moeilijk om te maken. In dit geval koos ik voor twee verschillende aardappeltjes zodat het er op de spies nog vrolijker uitziet.

Marineren & BBQ Tips
Dankzij de kruidenmix die ik heb gebruikt, krijgen de aardappels een heerlijke, aromatische smaak die perfect samengaat met de rokerige tonen van de grill. De textuur is ook een groot pluspunt – de buitenkant is heerlijk knapperig terwijl de binnenkant zacht en smeuïg blijft. Serveer deze spiesjes als bijgerecht of als hapje tijdens een gezellige BBQ met vrienden. Ze zijn eenvoudig te bewaren en kunnen ook koud gegeten worden.

Stap-voor-Stap: Gekruide Aardappelspiesjes van de bbq, Koken, Marineren & Grillen
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.

Gekruide aardappelspiesjes van de bbq
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Print Mail recept Pin Beoordeel receptBenodigdheden:
Ingrediënten:
- 1 zakje gemengde aardappeltjes
- olijfolie
- Provençaalse kruidenmix
- zout
- peper
- knoflook
- peterselie
- 1 rood pepertje
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- We starten met de aardappeltjes te koken of stomen. Ik heb ze zelf 15 minuutjes in de stoomoven gelegd. Hiermee zijn ze wat zachter maar nog niet helemaal door en door gaar vanbinnen. Het velletje laten we op de aardappeltjes zitten.
- Neem de spiesen erbij, ik gebruik altijd stalen omdat je deze makkelijk kunt hergebruiken, en rijg de aardappeltjes om en om aan de spies.
- Maak een kruidenolie door één teen knoflook te persen, een klein rood pepertje, en wat verse peterselie fijn te hakken en in 150 ml olijfolie te stoppen. Voeg hier een eetlepel kruiden aan toe en breng op smaak met peper en zout.
- Laat ze lekker een nacht marineren.
- Neem een kom erbij waar de spiesen in passen en leg ze daarin. Giet de olie er overheen en laat het geheel een nachtje marineren, dat kan in de koelkast, maar kan ook op het aanrecht afgedekt met een stuk aluminiumfolie.
- Wanneer de bbq aan gaat en hij lekker op temperatuur is leg je de spiesen op de bbq en gaar je ze verder door ze telkens een beetje te draaien.
- Draai ze regelmatig zodat het velletje niet verbrandt.
- Als ze een mooi kleurtje hebben haal je ze van de bbq en serveer je ze met nog wat kruidenolie erbij. Zo heb je een heerlijk bijgerecht bij je BBQ en eens een hele andere manier van aardappeltjes eten!
Nog meer lekkers met aardappel maken? Probeer eens deze:
- aardappel met dille en rode ui
- Of deze heerlijke aardappelsalade
- Maar ook dit is een top recept met venkel erbij.
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
Lijkt mij een heerlijk bijgerechtje om binnenkort eens te proberen op de BBQ.
Een heerlijk bijgerecht van de BBQ