Geschatte leestijd: 3 minuten
Gepofte zoete chili aardappel
In de zomer pof ik graag aardappels op de bbq. Super makkelijk want je hoeft ze alleen maar op het vuur te leggen en te wachten. Lekker sausje erbij en genieten maar. In de winter gaat de bbq iets minder vaak aan en pof ik ze wel eens in de oven. Deze gepofte zoete chili aardappel is super lekker! Soort van chili con carne geserveerd op een zoete aardappel. Van oorsprong zuid-Amerikaans dus de smaak van de aardappel gaat heel goed samen met de Mexicaanse invloed van de chili. gepofte oven gepofte zoete aardappel recept
En zo maak je de het:
-Neem eerst de zoete aardappelen erbij en schrob ze even voorzichtig schoon. Prik daarna de hele aardappel in met een vork. Pak wat olijfolie erbij en smeer daar de aardappel mee in. Verpak ze vervolgens met wat aluminiumfolie en vouw ze goed dicht. Leg ze in een een voorverwarmde oven op 200 graden voor ongeveer een uur. Als je ze met het puntje van een mes makkelijk kunt inprikken zijn ze gaar.
-We gaan in de tussentijd verder met het gehakt. Neem een koekenpan erbij en rul hierin het kipgehakt. Kruid het met de Mexicaanse kruidenmix. Zet daarna even apart.
-In dezelfde koekenpan schep je het potje chilibonen. Ik kocht een potje waar ook nog wat extra groenten in zit. Op zacht vuur verwarm je de bonen en kun je ze rustig even laten pruttelen.
-Wanneer de aardappels klaar zijn haal je ze uit de oven en haal je voorzichtig het aluminiumfolie eraf. Pak een schep mes erbij en snij ze open.
-Neem de borden erbij en leg de aardappels erop, vul de aardappel eerst met wat van het gehakt. Schep daarna wat van de chilibonen erop en als laatste twee lekkere klodders zure room.
Gepofte zoete chili aardappel
Strooi voordat je de borden serveert nog wat bosui en tortilla chips erbij en over de aardappel. Lekker met een Mexicaans biertje.
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.
Gepofte zoete chili aardappel
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptBenodigdheden:
Ingrediënten:
- 2 grote witte zoete aardappelen
- 250 gram kipgehakt
- 1 potje chilibonen
- 1 bosuitje
- 1 zakje tortilla chips
- 4 eetlepels zure room
- zoete tasty Tom tomaatjes
- olijfolie
Kruiden en specerijen
- 1 zakje Mexicaanse kruidenmix
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Neem eerst de zoete aardappelen erbij en schrob ze even voorzichtig schoon. Prik daarna de hele aardappel in met een vork. Pak wat olijfolie erbij en smeer daar de aardappel mee in. Verpak ze vervolgens met wat aluminiumfolie en vouw ze goed dicht. Leg ze in een een voorverwarmde oven op 200 graden voor ongeveer een uur. Als je ze met het puntje van een mes makkelijk kunt inprikken zijn ze gaar.
- We gaan in de tussentijd verder met het gehakt. Neem een koekenpan erbij en rul hierin het kipgehakt. Kruid het met de Mexicaanse kruidenmix. Zet daarna even apart.
- In dezelfde koekenpan schep je het potje chilibonen. Ik kocht een potje waar ook nog wat extra groenten in zit. Op zacht vuur verwarm je de bonen en kun je ze rustig even laten pruttelen.
- Wanneer de aardappels klaar zijn haal je ze uit de oven en haal je voorzichtig het aluminiumfolie eraf. Pak een schep mes erbij en snij ze open.
- Neem de borden erbij en leg de aardappels erop, vul de aardappel eerst met wat van het gehakt. Schep daarna wat van de chilibonen erop en als laatste twee lekkere klodders zure room.
Wil je meer recepten uitproberen zoals de Gepofte zoete chili aardappel? Kijk dan eens naar onderstaande recepten
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
gepofte zoete aardappel recept oven
Toch heb Ik ze liever van de BBQ. Op naar de zomer
Vooral lekker van de BBQ