Geschatte leestijd: 3 minuten
Aardappels lijken soms wel een beetje in het verdomhoekje terecht te komen omdat het “carbs” zijn. Maar heel eerlijk die hebben we gewoon allemaal nodig om te functioneren hoor. Er is dus echt niks mis mee, en op deze manier met geroosterde aardappels met burrata helemaal top. Heerlijke geroosterde aardappels uit de oven
We kruiden ze met een heerlijke kruidenmix en het citroensap geeft ze een frisse smaak. Naar eigen inzicht aan te vullen met kappertjes, rucola en wat versgemalen peper bijvoorbeeld.
Geroosterde aardappels met burrata
We gebruiken een burrata bij deze geroosterde aardappels met burrata. Deze kaas is een heel stuk zachter dan mozzarella. Daarom als je hem openbreekt en verdeelt over de net geroosterde aardappeltjes zal hij zeker nog een beetje verder smelten. Heerlijk!! Je zou bijvoorbeeld ook nog wat nootjes kunnen roosteren en deze erover strooien. Bovendien kun je wisselen met wat diverse soorten kruiden. Of spice het op met wat rode chili vlokken.
De citroen is optioneel, maar ik vind het zeker een frisse noot aan het gerecht geven! Het zure sap van de citroen contrasteert mooi met de andere smaken en geeft een extra dimensie aan de maaltijd. Je kunt de citroen in partjes snijden en eroverheen knijpen, of je kunt wat citroenrasp toevoegen voor een subtiele hint van citrus. Probeer het eens en laat je verrassen door het resultaat!
Hieronder het volledige recept met ingrediënten. Veel plezier met het maken van onderstaand recept. Heerlijke Happen!
Geroosterde aardappels met burrata
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptBenodigdheden:
Ingrediënten:
- 500 gram gemengde aardappels - ( rode en gele krieltjes )
- 1 citroen
- 200 gram burrata
- 10 kapper-appeltjes
- rucola
- 1 el everything but the bagel seasoning
- 2 el olijfolie
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Verwarm je oven voor op 200 graden.
- Snijd de aardappels door het midden en leg ze op een bakblik bekleed met bakpapier. Bestrooi met de bagel kruiden en de olijfolie en hussel eventjes. Zet in de oven en bak voor een minuut of 25 tot ze mooi goudbruin worden.
- Als ze klaar zijn schep je ze in een schaal en knijp je wat citroensap erover.
- Maak de aardappeltjes af door de burrata erover te verdelen met de kapper appeltjes en wat rucola.
- Heerlijk Happen!
Andere lekkere recepten met aardappels proberen? Hier zijn nog een aantal fijne ideetjes voor je:
Wat dacht je bijvoorbeeld van deze Asperge aardappelsalade met avocado dressing?
Maar ook deze zoete aardappelstamp met feta is top!
En deze Garam masala zoete aardappelschotel zal in de smaak vallen.
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
geroosterde aardappels uit de oven