Parelcouscous salade met feta

Parelcouscous salade met feta

Geschatte leestijd: 3 minuten

Heerlijk hoor, een salade die je ruim van te voren kunt “preppen”, of gewoon lijk warm opeten. Het is maar net waar je aandacht ligt op dat moment. De salade brengen we op smaak met een heerlijke kruidenmix, ééntje die je waarschijnlijk niet snel verwacht. En hij heeft ook nog eens een voortreffelijk grappige naam: “everything but the bagel seasoning”. Nou alles behalve een bagel dus deze salade. Maar door de diverse soorten kruiden en specerijen in deze mix ideaal om je salade mee op smaak te maken. Deze parelcouscous salade met feta staat hier zeker vaker op tafel! Dit recept parel couscous salade met feta is een van mijn favoriete recepten, omdat het snel klaar is en vol van smaak.

Parelcouscous salade met feta

Parelcouscous salade met feta

Parelcouscous is een heerlijke variant op de gewone couscous die je misschien al vaker hebt gegeten. Het verschil zit hem in de grootte van de korrels, die bij parelcouscous wat dikker en ronder zijn. Dit geeft een lekkere bite aan je salade. We geven deze salade nog wat extra pit door wat groene jalapeño pepertjes fijn te hakken en deze door de salade te mengen. Ben je niet zo van pittig? Laat ze dan gewoon weg. Deze parelcouscous salade met feta is zó gemaakt, want de couscous hoeft maar 10 minuutjes te koken. Ook ideaal dus als je wat haast hebt of als je iets lekkers wilt meenemen voor een picknick of barbecue.

Geen fan van feta? Je kunt ook geitenkaas of een andere brokkel-kaas gebruiken zoals roquefort of gorgonzola. Deze kazen hebben een sterke en pittige smaak, die goed contrasteert met de frisse ingrediënten van de salade. Je kunt zelf bepalen hoeveel kaas je wilt toevoegen, afhankelijk van je smaak.

parel couscous salade recept

Hieronder het volledige recept met ingrediënten. Veel plezier met het maken van onderstaand recept. Heerlijke Happen!

Parelcouscous salade met feta

Parelcouscous salade met feta

Heerlijke, goed gevulde salade met een fijne kruidenmix.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

4.9 van 63 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: Bijgerecht, lunch
Keuken: European
Trefwoord: broccoli, feta, olijven, parelcouscous
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Porties: 3 personen
calorieën: 331kcal
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Benodigdheden:

Ingrediënten:

Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.

En zo maak je het:

  • Zet 2 pannetjes water op, als het water kookt kook je in de ene de parelcouscous gaar in max 10 minuutjes, in het andere pannetje blancheer de broccoli roosjes voor een minuutje of 3/4. Beide even goed laten uitlekken in een vergiet.
  • Doe de parelcouscous in de schaal en giet er een beetje olijfolie overheen en 1 eetlepel van de kruidenmix. Even husselen.
  • Daarna maak je de salade af met de geblancheerde broccoli, groene olijven, de gehakte pepers, peterselie en nog een eetlepel kruiden mix. Nog één keer goed mixen.
  • Heerlijk Happen!
Beoordeel dit recept Promotion partner of Verdify
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Salades, ik ben er dol op! Wil je nog eens wat anders proberen, maak dan eens deze: 

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

parel couscous salade
Start » Recepten » bijgerechten » Parelcouscous salade met feta

parel couscous salade recept

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept