Geschatte leestijd: 3 minuten
De bowls vliegen je tegenwoordig om de oren! Een poké-bowl een saladebowl, stoofpotjes in mooie bowls geserveerd, het kan allemaal. Nu was ik vlak voor de kerst bij een bedrijf die prachtige producten leveren waaronder heel erg mooi servies, houten planken, en dus ook bowls! Degene die ik voor deze geroosterde pompoen salade met parel couscous heb gebruikt heb ik dan ook van hen gekregen. Afkomstig uit Zuid-Spanje en gemaakt van witte rivierklei. Ik heb er een heerlijke parelcouscous salade op geserveerd.
En zo maak je de Geroosterde pompoen salade met parel couscous:
-Verwarm eerst je oven voor op 200 graden.
-Bekleed een bakplaat met bakpapier. Met een dunschiller schil je de pompoen en daarna hak je hem in kleine blokjes van ongeveer twee bij twee cm. Leg ze daarna op de bakplaat en bedruip ze met olijfolie en strooi er peper en zout overheen. Vervolgens zet je ze in de oven voor een minuut of 30 / 35 tot ze zacht maar niet té zacht zijn.
-In de tussentijd gaan we alles voor de salade snijden en klaarmaken. Kook de couscous volgens de aanwijzing op de verpakking en giet af. Spoel af met koud water en laat uitlekken in een vergiet. In een koekenpan rooster je dan de pijnboompitjes.
De bietjes in dit recept koop ik altijd bij de Albert Heijn, zij hebben zoet/zure bietjes bij de versafdeling liggen.
-De tomaatjes op de foto heb ik heel even in de oven gedaan nèt tot het velletje openspringt.
Geroosterde pompoen salade met parel couscous
Wanneer de pompoen klaar is pak je een grote schaal erbij. Kieper de pompoen in de schaal en natuurlijk de rest van de ingrediënten. Schep het geheel om en daarna in de mooie bowls die je klaar hebt staan. Garneer met de pijnboompitjes en de gebrokkelde feta.
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.
Geroosterde pompoen salade met parel couscous
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptIngrediënten:
- 150 gram couscous
- 1/2 fles pompoen
- olijfolie
- tros tomaatjes
- 3 el pijnboompitjes
- 4 el gebrokkelde feta
- 4 bietjes - in kwarten gesneden
- 1 zakje rucola
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Verwarm eerst je oven voor op 200 graden.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier. Met een dunschiller schil je de pompoen en daarna hak je hem in kleine blokjes van ongeveer twee bij twee cm. Leg ze daarna op de bakplaat en bedruip ze met olijfolie en strooi er peper en zout overheen. Vervolgens zet je ze in de oven voor een minuut of 30 / 35 tot ze zacht maar niet té zacht zijn.
- In de tussentijd gaan we alles voor de salade snijden en klaarmaken. Kook de couscous volgens de aanwijzing op de verpakking en giet af. Spoel af met koud water en laat uitlekken in een vergiet. In een koekenpan rooster je dan de pijnboompitjes.
- De bietjes in dit recept koop ik altijd bij de Albert Heijn, zij hebben zoet/zure bietjes bij de versafdeling liggen.
- De tomaatjes op de foto heb ik heel even in de oven gedaan nèt tot het velletje openspringt.
Wil je meer recepten uitproberen zoals Geroosterde pompoen salade met parel couscous? Kijk dan eens naar onderstaande recepten
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
parelcouscous salade
Ook lekker als lunch!