Goedgevulde zuurkool ovenschoteltjes

Goedgevulde zuurkool ovenschoteltjes

Dat je met restjes van andere gerechten weer hele lekkere nieuwe receptjes kunt maken dat hebben we wel ontdekt. Eten weggooien is zo zonde! Als je eens nagaat hoeveel energie en moeite er in de productie van jouw eten zit. Het begint natuurlijk al bij het zaadje wat de grond in gaat. Alle volgende stappen die er volgen totdat het daadwerkelijk bij jou thuis op het aanrecht of in de koelkast ligt zijn er zoveel. En dan te bedenken dat we soms heel achteloos iets in de container gooien. Er wordt al heel veel gedaan aan bewustwording en ik zie veel andere bloggers al met mooie no-waste recepten komen. Ik maakte met wat kerst-restjes een aantal goedgevulde zuurkool ovenschoteltjes. En die bevielen hier zo goed dat ik ze al meerdere keren gemaakt heb.

Goedgevulde zuurkool ovenschoteltjes
Lekker met raclette kaas erop en erin verwerkt.
Goedgevulde zuurkool ovenschoteltjes

Goedgevulde zuurkool ovenschoteltjes

Een heerlijke ovenschotel, gemaakt van goede prodcuten, zero waste!
5 van 1 stem
Afdrukken Pin Rate
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: European
Trefwoord: cranberrysaus, puree, spek, zuurkool
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Totale tijd: 45 minuten
Porties: 4 personen
Auteur: Francine

Benodigdheden:

  • koekenpan
  • oven
  • gewone pan

Ingrediënten:

  • 500 gram puree ( Ik gebruikte een restant pastinaak/aardappel puree )
  • 4 el cranberrysaus
  • 8 plakken bacon
  • 1 pakje zuurkool
  • 8 plakken raclette kaas
  • persillade kruidenmix ter decoratie

En zo maak je het:

  • Bak de plakken bacon uit in de koekenpan en laat ze uitlekken op een keukenpapiertje.
  • Kook de zuurkool 20 minuutjes in een pannetje op laag vuur gaar.
  • Neem je ovenschaaltjes erbij en doe hier eerst een laagje puree in.
  • Vul vervolgens met een laagje zuurkool, leg hier een pakje bacon en een plak raclette kaas op. En voeg dan een eetlepel cranberrysaus toe.
  • Vul daarna op met weer een laag zuurkool en een laag puree,bacon en leg een plak kaas op de puree. Strooi wat persillade erop en zet in een voorverwarmde oven op 200 graden.
  • Laat 25 minuutjes in de oven staan tot de kaas lekker is gesmolten en serveer.
  • Heerlijk Happen!

Notities

Op mijn website kun je de recepten vinden voor de puree, cranberrysaus en de persillade
Heb je geen raclette kaas in huis? No worries je kunt eigenlijk elke kaas gebruiken die lekker smelt. Zeker als je nog wat extra pit wilt geven bijvoorbeeld een gorgonzola of andere Franse kaas. 
Wat vind je van dit recept?
De schaaltjes gaan de oven in daarna smullen maar.

Goedgevulde zuurkool ovenschoteltjes

Eigenlijk zou je eens in je vriezer moeten duiken, je voorraadkasten kritisch bekijken en dan een weekmenu moeten maken. Want hoeveel vlees heb jij nog in de vriezer liggen? Hoeveel pakken pasta of rijst liggen er in je kast? En welke groente ligt er in jouw koelkast die nu toch ècht een keer op moet….. Wellicht als je je creativiteit er op los laat verzin je ineens een heerlijk nieuw receptje. En mega veel pasta maar geen sausjes? Een simpele kaassaus of rode saus is zo gemaakt! Bij deze goedgevulde zuurkool ovenschoteltjes gebruikte ik cranberrysaus die was overgebleven, ook de puree en de kaas stonden in de koelkast te wachten tot ik ze zou hergebruiken. Zo heb je dus met heel weinig middelen een heel fijn nieuw gerechtje. Scheelt weer in de portemonnee en ik heb niets hoeven weggooien.

Nog meer lekkere recepten met zuurkool? Ik heb er nog wat voor je klaargezet:

Goedgevulde zuurkool ovenschoteltjes
Het zuur en het zoet in dit ovenschoteltjes passen heel goed bij elkaar.
Volg jij Heerlijke Happen al op Instagram of Facebook? Dat zou ik natuurlijk erg leuk vinden. Maak je dit recept tag me dan even zodat ik jullie creaties ook kan bewonderen!

3 gedachten over “Goedgevulde zuurkool ovenschoteltjes”

  1. Pingback: Papardelle carbonara - Heerlijke Happen

  2. Pingback: Mediterraanse salade met burrata. - Heerlijke Happen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling recept