Dat je met restjes van andere gerechten weer hele lekkere nieuwe receptjes kunt maken dat hebben we wel ontdekt. Eten weggooien is zo zonde! Als je eens nagaat hoeveel energie en moeite er in de productie van jouw eten zit. Het begint natuurlijk al bij het zaadje wat de grond in gaat. Alle volgende stappen die er volgen totdat het daadwerkelijk bij jou thuis op het aanrecht of in de koelkast ligt zijn er zoveel. En dan te bedenken dat we soms heel achteloos iets in de container gooien. Er wordt al heel veel gedaan aan bewustwording en ik zie veel andere bloggers al met mooie no-waste recepten komen. Ik maakte met wat kerst-restjes een aantal goedgevulde zuurkool ovenschoteltjes. En die bevielen hier zo goed dat ik ze al meerdere keren gemaakt heb. zuurkool ovenschotel met geraspte kaas


Goedgevulde zuurkool ovenschoteltjes
Ingrediënten:
- 500 gram puree - ( Ik gebruikte een restant pastinaak/aardappel puree )
- 4 el cranberrysaus
- 8 plakken bacon
- 1 pakje zuurkool
- 8 plakken raclette kaas
- persillade kruidenmix ter decoratie
En zo maak je het:
- Bak de plakken bacon uit in de koekenpan en laat ze uitlekken op een keukenpapiertje.
- Kook de zuurkool 20 minuutjes in een pannetje op laag vuur gaar.
- Neem je ovenschaaltjes erbij en doe hier eerst een laagje puree in.
- Vul vervolgens met een laagje zuurkool, leg hier een pakje bacon en een plak raclette kaas op. En voeg dan een eetlepel cranberrysaus toe.
- Vul daarna op met weer een laag zuurkool en een laag puree,bacon en leg een plak kaas op de puree. Strooi wat persillade erop en zet in een voorverwarmde oven op 200 graden.
- Laat 25 minuutjes in de oven staan tot de kaas lekker is gesmolten en serveer.
- Heerlijk Happen!

Goedgevulde zuurkool ovenschoteltjes
Eigenlijk zou je eens in je vriezer moeten duiken, je voorraadkasten kritisch bekijken en dan een weekmenu moeten maken. Want hoeveel vlees heb jij nog in de vriezer liggen? Hoeveel pakken pasta of rijst liggen er in je kast? En welke groente ligt er in jouw koelkast die nu toch ècht een keer op moet….. Wellicht als je je creativiteit er op los laat verzin je ineens een heerlijk nieuw receptje. En mega veel pasta maar geen sausjes? Een simpele kaassaus of rode saus is zo gemaakt! Bij deze goedgevulde zuurkool ovenschoteltjes gebruikte ik cranberrysaus die was overgebleven, ook de puree en de kaas stonden in de koelkast te wachten tot ik ze zou hergebruiken. Zo heb je dus met heel weinig middelen een heel fijn nieuw gerechtje. Scheelt weer in de portemonnee en ik heb niets hoeven weggooien.
Nog meer lekkere recepten met zuurkool zoals Goedgevulde zuurkool ovenschoteltjes? Ik heb er nog wat voor je klaargezet:
- Deze overheerlijke zuurkool-strudel met perenconfiture.
- Of deze lekkere zuurkoolstamppot met spekjes.
- Maar ook deze mini quiches zijn erg lekker.

zuurkool ovenschotel met geraspte kaas
Top!
Pingback: Zuurkool stamppot met spekjes - Heerlijke Happen
Wat een goed idee!
Pingback: Ovenschotel met vergeten groente - Heerlijke Happen
Heerlijk!