Halloween Jack O’Lantern Pie – Hartig Hoofdgerecht met Cranberry Zuurkool

🕒 Totale tijd: 50 minuten | 👩‍🍳 Moeilijkheid: ★★☆☆☆

Lekker eng en lekker genoeg: deze Halloween Jack O’lantern pie brengt de griezel-glamour van het feest naar je eettafel. In 50 minuten zet je deze hartige pie op tafel met cranberry-zuurkool vulling en pompoen-gezichtje. Heerlijk voor een Halloween-diner met vrienden, familie of huisgenoten – met het perfecte evenwicht van zoet en zuur dat je steeds om meer doet vragen!

We zitten vandaag allemaal lekker in de sfeer voor Halloween. Wij hebben pompoen-lantaarns gemaakt dit jaar en dat is toch wel hét symbool van Halloween geworden. Pompoenen in overvloed op het moment overal, maar in deze Halloween Jack O’lantern pie is alleen het dekseltje in de vorm van een pompoen.  Wist jij trouwens dat in vroegere tijden de lantaarn helemaal niet uit een pompoen werd gesneden maar uit een knol? De naar Amerika geëmigreerde Ieren zijn begonnen met het uitsnijden van pompoenen omdat dat veel makkelijker ging! In de pie heb ik een verrassend lekkere combinatie van zoet en zuur gedaan. Het recept voor een cranberry pie.

Halloween jack O'lantern pie

Lekkere variaties op deze hartige Halloween pie

Wil je de Halloween Jack O’lantern pie nét even anders maken? Er zijn eindeloos leuke variaties mogelijk! Vervang het rundgehakt bijvoorbeeld eens door kipgehakt of vegetarisch gehakt als je dat lekkerder vindt. Ook kun je in plaats van zuurkool gekarameliseerde ui of gesauteerde prei gebruiken voor een zoetere smaak. Qua champignons kun je variëren met shiitakes of portobello’s voor een intensere smaak. En de cranberrysaus is natuurlijk ook te vervangen door bijvoorbeeld vijgenchutney of mosterd-dillesaus voor een totaal andere twist. Zo maak je er elke keer weer een verrassend nieuw feestje van!

cranberry pie

Stappenplan: Hoe maak je deze hartige Halloween pie?

Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.

Halloween Jack O’Lantern Pie – Hartige Gehakt Pie met Cranberry Saus

We zitten vandaag allemaal lekker in de sfeer voor Halloween. Wij hebben pompoen-lantaarns gemaakt dit jaar en dat is toch wel hét symbool van Halloween geworden

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

4.9 van 14 reacties
Print Pin
Beoordeel recept
Gang: Bijgerecht
Keuken: European
Trefwoord: Pie
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 35 minuten
Totale tijd: 50 minuten
Servings: 3 personen
Author: Francine
Bewaar dit recept

Benodigdheden:

Ingrediënten:

  • 3 blaadjes bladerdeeg
  • 1 zakje zuurkool
  • 1 grote witte ui
  • 1 doos kastanje champignons
  • 1 teentje knoflook gehakt
  • 250 gram gehakt
  • 1 ei - losgeklopt
  • cranberry saus
  • Pumkin spice kruiden

Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.

En zo maak je het:

  • Verwarm eerst je oven voor op 200 graden.
  • Neem de ui en de knoflook erbij en snipper deze fijn. De zuurkool haal je uit het zakje en doe je in een vergiet. Laat deze heel goed uitlekken en knijp het laatste vocht er helemaal uit.Halloween jack O'lantern pie
  • Neem een koekenpan erbij en rul hier eerst het gehakt in, het overtollige vet schenk je uit de pan anders wordt het te vet. Doe daarna de ui en de knoflook erbij en breng het op smaak met peper/zout en pumpkin spice kruiden. Heb je die niet of vind je dat niet lekker doe er dan kruiden naar jouw smaak bij.
  • Snij de kastanjechampignons in kwarten en voeg deze samen met de zuurkool in de pan erbij. Laat het geheel nog even stoven.
  • -Pak kleine ronde ovenschaaltjes erbij en vet deze in met wat olijfolie. Van het bladerdeeg snij je rondje die precies Halloween jack O'lantern pie bovenop het bakje passen. Met een scherp mesje maak je kleine gezichtjes in het bladerdeeg.
  • Voordat je de pie-vulling in de bakjes schept doe je nog wat cranberry-saus in de pan, deze combinatie met de zuurkool is echt heerlijk!
  • Leg als laatste de bladerdeeg Jack O’lantern gezichtjes op de bakjes en besmeer ze met losgeklopt ei. Zet ze vervolgens voor 20/25 minuutjes in de oven tot ze mooi goudbruin zijn.
Baktip: Controleer na 20 minuten of het bladerdeeg goudbruin wordt. Zo ja, deksel af om verder te bakken zonder te donker te worden.
Nutrition Facts
Halloween Jack O’Lantern Pie – Hartige Gehakt Pie met Cranberry Saus
Amount per Serving
Calories
253
% Daily Value*
Fat
 
18
g
28
%
Saturated Fat
 
7
g
44
%
Trans Fat
 
1
g
Polyunsaturated Fat
 
1
g
Monounsaturated Fat
 
8
g
Cholesterol
 
114
mg
38
%
Sodium
 
83
mg
4
%
Potassium
 
301
mg
9
%
Carbohydrates
 
4
g
1
%
Fiber
 
1
g
4
%
Sugar
 
2
g
2
%
Protein
 
17
g
34
%
Vitamin A
 
80
IU
2
%
Vitamin C
 
3
mg
4
%
Calcium
 
32
mg
3
%
Iron
 
2
mg
11
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Beoordeel dit recept
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!
cranberrysaus
Naar recept gaan
Een kerstklassieker cranberrysaus

 

Wil je meer recepten uitproberen zoals Halloween Jack O’lantern pie? Kijk dan eens naar onderstaande recepten

Pompoen gehakt pie gekruid met pumpkin spices

Creepy eye Halloweentoetje met mascarpone en chocoladeoogjes

McGarry cranberry pie het geheime recept

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

Start » Recepten » Hoofdgerechten » Halloween Jack O’Lantern Pie – Hartig Hoofdgerecht met Cranberry Zuurkool

2 gedachten over “Halloween Jack O’Lantern Pie – Hartig Hoofdgerecht met Cranberry Zuurkool”

4.93 from 14 votes (12 ratings without comment)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept