Geschatte leestijd: 3 minuten
Ben je op zoek naar een lekker en makkelijk ontbijt dat je van tevoren kunt klaarmaken en meenemen? Dan zijn deze hartige bacon-en-ei ontbijt muffins perfect voor jou! Ze zitten boordevol spek, kaas, groenten en eieren, en smaken heerlijk zowel warm als koud. Bovendien zijn ze koolhydraatarm en glutenvrij, dus ideaal een Ontbijt muffin recept als je op je lijn let.
Deze muffins zijn heel eenvoudig te maken. Je hebt alleen een muffinvorm, een koekenpan, een kom en een garde nodig. Je bakt eerst het spek knapperig in de koekenpan en snijdt het in stukjes. Dan verdeel je het spek, de geraspte kaas en de fijngesneden groenten (ik gebruikte paprika, ui en champignons, maar je kunt ook andere groenten gebruiken) over de muffinvormpjes. Dan klop je de eieren los met wat melk, zout, peper en kruiden (ik gebruikte peterselie, bieslook en oregano, maar je kunt ook andere kruiden gebruiken) en giet je het mengsel over de vulling. Dan bak je de muffins in de oven tot ze goudbruin en gaar zijn.
Deze muffins kun je warm of koud eten. Je kunt ze ook invriezen en later opwarmen in de magnetron of oven. Ze zijn perfect voor een snel ontbijt, een brunch, een lunch of een tussendoortje. Je kunt ze ook meenemen naar je werk of school. Ze zijn lekker om zo te eten, of met wat ketchup, mosterd of mayonaise.
Deze hartige bacon en ei ontbijt muffins zijn een echte traktatie voor je smaakpapillen. Ze zijn hartig, romig, smeuïg en vol van smaak. Ze vullen goed en geven je energie voor de dag.
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.
Hartige bacon en ei ontbijt muffin
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptBenodigdheden:
Ingrediënten:
- 6 eieren
- 1 blik croissantdeeg - uit het koelschap
- 6 plakken ontbijtspek
- 120 gram geraspte kaas
- 1 el Italiaanse kruiden
- 1 el olie om de vorm mee in te vetten
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Rol het deeg uit en scheuren het in croissant stukken zoals aangegeven.
- Vet de muffinvorm in en vouw in zes kuipjes een stuk deeg als een kommetje.
- Leg in ieder kuipje een plakje ontbijtspek en tik er voorzichtig een eitje in open.
- Garneer met geraspte kaas en kruiden en schuif het voor 15-18 minuten de oven in op 180 graden. Het belangrijkste is dat het ei gestold is. Als je de bakvorm beweegt, mag het ei dus niet meer bewegen. Dan is het nog niet gaar.
- Heerlijk Happen!
Deze blog ” hartige bacon en ei ontbijt muffin ” is de laatste bijdrage van Lobke van The Kickstart Kitchen. Ze verraste ons met heerlijke recepten en leuke blogs. Bekijk onderstaande nog maar eens:
Deze heerlijke luchtige abrikozen amandel cake.
Of een fijne aspergesoep met zoete aardappel.
Ook deze kleurrijke ontbijttaart met havervlokken is top.
Heb jij wel eens een proteïne fluff gemaakt?
Probeer eens deze bloemkoolcurry met flat bread.
Of een heerlijke kip burger met Portobello.
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
Ontbijt muffin recept
Wat een heerlijk ontbijtje
Ziet er erg lekker uit