Estimated reading time: 3 minuten
Voor mij is het kerstdiner 2019 echt een menu met veel kerstklassiekers. En toen ik door mijn recepten bladerde zag ik dat ik wel een leuke variatie heb op stoofpeertjes maar helemaal niet de “gewone” versie! Hoogste tijd dus om hier mijn recept heerlijk kruidige kerst traditionele stoofperen op te schrijven. Overigens is het maken van de peertjes niet heel ingewikkeld, het vergt alleen weer wat tijd om ze lekker te laten stoven zodat de smaken er goed intrekken. Wat natuurlijk maakt dat je deze peertjes al een dag of twee van te voren kunt maken! Geen stress op de dag zelf maar gewoon uit de koelkast, even opwarmen en serveren maar. stoofperen koken
Heerlijk kruidige kerst stoofperen
Als we het dan over een klassieker hebben, dan is de stoofpeer er wel één! Al in de prehistorie waren er peren. De exacte herkomst is niet meer te bepalen, maar de eerste peren werden veredeld in Centraal-Azië. Via immigratie, kruistochten, en kloostermonniken die ze volop teelden, kreeg de peer een waardevolle plek in Europa. Dit veelzijdige fruit werd een veelgeprezen lekkernij en heeft een belangrijke plaats ingenomen in onze culinaire tradities.
Zo erg zelfs dat er behoorlijk wat spreekwoorden zijn die het woord ‘peer’ gebruiken, wat getuigt van de culturele betekenis die het voor onze samenleving heeft.
” Met de gebakken peren blijven zitten”
” Appels met peren vergelijken ”
” De beste peren zijn geplukt”
En zo zijn er nog heel wat te noemen en jij hebt vast zelf al wel eens één van deze spreekwoorden gebruikt….
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.
Heerlijk kruidige kerst stoofperen
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptBenodigdheden:
Ingrediënten:
- 12 stoofperen
- 1 liter rode wijn
- 1 kaneelstokje
- 6 kruidnagels
- 2 el appelstroop
- 2 steranijs
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Schil de stoofperen en laat het stokje eraan zitten.
- Neem de stoofpan erbij, de peertjes moeten lekker zij aan zij erin zitten.
- Giet de wijn in de pan en voeg alle kruiden en specerijen toe en breng aan de kook.
- Verlaag de vlam naar sudderstand en laat de peren twee uurtjes stoven. Daarna kun je ze in de koelkast bewaren om de smaak nog wat verder in te laten trekken.
- Heerlijk Happen!
Toch interesse om de andere stoofpeertjes eens te maken zoals Heerlijk kruidige kerst stoofperen? Dat kan ik heb hier de recepten voor je:
- Stoofpeertjes met een twist: gestoofd in appelcider.
- Of deze Qtee peertjes gestoofd in likeur.
- Maar je kunt met de klassieker ook deze heerlijke salade maken.
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
Heerlijk kruidige kerst traditionele stoofperen koken
Hi, what is Callstroop? Thank you
Hi Marlies ik denk dat je wellicht verkeerd hebt gelezen? Er staat 2 el appelstroop, misschien viel de tekst bij jou weg?
Het is dus 2 eetlepels appelstroop. Gr Francine